EÜ balık adamları belgeli birinci sınıf dalgıç oluyor

  • 0
  • 1.063
Yazı Boyutu:

Ege Meslek Yüksek Okulu Türkiye’de 3. olan, “ Sualtı teknolojileri Programı” öğrencileri Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı’nın inceleme ve denetleme sonucunda sınava girmeksizin “ Birinci Sınıf Dalgıç Yeterlilik Belgesi” alabilecek.
 
Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı’na yaptığı başvuru ile denetlenen ve değerlendirme neticesinde Sualtı Programı’ndan mezun olan öğrenciler sınava girmeksizin “ Birinci Sınıf Dalgıç yeterlilik Belgesi’nin verilmesi müsteşarlık tarafından uygun bulundu.
 Piyasa da 3 ayda verilen sertifikalarla gemicilik eğitimi veren kurumlara ilişkin açıklamalarda bulunan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “ Piyasa da 3 aylık eğitimlerle gemi elemanları hatta kaptanlar yetiştiriliyor. Biz ise verdiğimiz eğitimlerle gemicilik sektörüne yönelik nitelikli eleman yetiştiriyoruz. Bu alandaki çalışmalarımız, Sualtı Teknolojileri Programı Su Ürünleri Fakültesi deniz kıyısında olan Urla tesislerinde sürdürmektedir. Böylece Urla ilçesinin önemi git gide artmaktadır. Güzel ilçemizin nitelikli bölümünden mezun olan öğrencilerimiz bizim için çok önemlidir. İlk mezun olan öğrencilerimizin neler yaptıklarını ve başarılarını anlatan ‘ilk mezun öğrencilerimiz’ kapsamında bir kitap yayınlamayı düşünüyoruz” Ege Üniversitesi yüksekokullar kapsamında ve fakültesi mezunları doğrultusunda her zaman nitelikli ve deneyimli eleman yetiştirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Ege Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Semih Güneş,  “Müsteşarlığın verdiği bu belge ile mezunlarımız nitelik ve deneyimlerini belgelemiş olacak. Eğitimde artı bir değer olarak gördüğüm bu belge, ihtiyaç olan programların açılmasına ve atılımların artmasına örnek teşkil etmektedir. Üniversitemize ve Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı’na verilen emeklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Program hakkında bilgi veren Sualtı Teknolojileri Koordinatörü Prof. Dr. Cengiz Metin, “ Bu kapsamda öğrenciler, öğrenimleri sırasında 50 saatlik dalış yapmakta ve bu çalışmalarını tasdikli dalış defteri ile Denizcilik Müsteşarlığı’na belgeletmektedirler. İşlemler sonucunda yapılan değerlendirme ile öğrencimiz başarılı görüldüğü takdirde sınavsız Birinci sınıf Dalgıç Yeterlilik Belgesi’ne sahip olmuş olacak. Ayrıca öğrencilere Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Aliağa Gemi Söküm İşletmeleri ve Sualtı Arkeolojik Kazı Bölgelerinde eğitim verilmektedir” dedi.
 
“PROGRAM, ÖĞRENCİLERE DENEYİM VE İŞ SAHALARI SAĞLIYOR”
Urla tesislerinde yapılan eğitimlerde gemi, dalış teknesi ve sualtı eğitimleri için her türlü olanak mevcut. Bu da öğrencilere hiçbir eksiklik olmadan eğitimlerini uygulama şansı veriyor. Programın amacı, denizlerde gemi ve boru hattı taşımacılığı, sualtı yapılarının inşaatları, akua kültür faaliyetlerinin yürütülmesi için sektörün ihtiyaç duyduğu deniz kültürüne, disiplinine ve sualtına iniş yapabilme yeteneğine sahip profesyonel sualtı adamları yetiştirmek. Mezun olan öğrenciler sualtı inşaatları, gemi kurtarma ve sualtı arkeolojik kazıları, sualtı film ve fotoğrafçılığı, limanalar ve marinalarda çalışabiliyor. Bu iş olanaklarının dışında KPSS sınavına girerek ilgili araştırma kurumları ve yurtdışında çalışma imkânı bulabilecekler. İZMİR(Ege Ajans/ Ali BAYAT)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv