FUAR’DA İZMİR - SELANİK BULUŞMASI

  • 0
  • 822
Yazı Boyutu:

Selanik Fuarı Murahhas Azası Anastasios Tzikas ile Genel Müdür Dr. Kyriakos Pozrikidis dün İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs’ü ziyaret ederek, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda 1-2 Eylül tarihleri arasında işadamları ile görüşmek istediklerini açıkladı. Örs de kendilerine her türlü desteği vereceklerini belirterek, 20 yıl önce yazdığı ve Türk-Yunan dostuluğunu konu alan kitabı ‘Barış Güzellemesi-Ege’de Açmış Bir Nilüfer Çiçeği’ adlı kitabını armağan etti.
Anastasios Tzikas, Selanik Fuarı’nın Yunan firmalarının uluslararası sahaya açılmasını sağladığını ve Türk pazarı ile buluşmanın en uygun yönteminin de İzmir Fuarı’nda işadamlarını Yunan Delegasyonu ile biraraya getirmek olduğunu söyledi. Tzikas, “29 Ağustos 3 Eylül tarihleri arasında bir heyet getireceğiz. Bir ayağı İzmir Ticaret Odası, bir ayağı da İzmir Fuarı’nda olmak üzere görüşmeler yapılacak. 30 ile 50 firma arasında gelecek. Selanik Belediye Başkanı ve bir bakan da bu görüşmelerde hazır bulunacak” dedi.
 
Örs, Fuar kapsamı içinde her türlü buluşmaya zemin hazırlayabileceklerini kaydederek, “1-2 Eylül tarihleri arasında Fuar Alanı’nda her türlü görüşme için olanak sağlayacağız. İki fuar arasında işbirliği anlaşması da imzalayabiliriz” dedi.
Örs, Türk Yunan Dostluk Derneği üyesi olduğunu ve geçmişteki barış etkinlikleri ile   zamanın dış işleri bakanları İsmail Cem ve Papandreu’nun de yer aldığı Samos Barış Buluşması’na katıldığını anlatırken, Tzikas da üniversitede Nazım Hikmet’i okuduğunu söyledi. Tzikas, ‘Zülfü Livaneli ve Teodorakis’in yaptıklarını biz de 20 yıl sonra işadamları olarak yapıyoruz’ dedi.
Örs, yapılacak işbirliği konusunda ortak hazırlanacak bir protokolü birlikte törenle imzalayabileceklerini ifade etti. Her iki taraf İzmir ve Selanik Fuar yönetimleri olarak, işbirliği yapma kararı aldılar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv