Fuarcılık İzmir'in mayasında, hamurunda var

  • 0
  • 860
Yazı Boyutu:

İZFAŞ Genel Müdürü V. Mehmet Şakir Örs, İzmir’de 82 yıllık geçmişi olan fuarcılığın, geçmişten günümüze uzanan zaman diliminde olduğu gibi gelecekte de etkinliğini sürdüreceğine inandığını söyledi. Örs, “Fuarcılık İzmir’in mayasında, hamurunda var. Gelecekte de etkinliğini artırarak hep var olacak” dedi.
 
İzmir Milli Kütüphane’nin geleneksel olarak düzenlediği Perşembe Konferansları’na konuk olan Örs, Türkiye’de fuarcılığın ilk kez İzmir’den başladığını hatırlatarak, Cumhuriyet’in oluşmasında ve yapılaşmasında İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bir okul görevi üstlendiğini belirtti.
İzmir İktisat Kongresi ile temelleri atılan İzmir Enternasyonal Fuarı’nın gelişim sürecini anlatan Örs, şunları söyledi:
“Biz bugünün fuarcıları olarak 82 yıllık geçmişi çok önemsiyoruz. Günün koşullarına uyarlayarak İzmir Enternasyonal Fuarı’nı daha uzun yıllar devam ettirmek istiyoruz. Elbette ihtisas fuarlarıyla da kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Gaziemir’deki yeni fuar alanı hayata geçirildiği zaman ihtisas fuarları oraya taşınacak. Halka yönelik fuarlar ise bir süre daha Kültürpark’ta devam edecek. Son aşamada Kültürpark’ın da toparlanıp, daha işlevsel hale getirilmesi hedefleniyor.”
 
“100’üncü Fuarı Hedefliyoruz”
Bu yıl 82’nci kez açılacak İzmir Enternasyonal Fuarı’nda gençlerin yanı sıra çocuklara da ulaşmayı hedeflediklerini belirten Örs, şöyle devam etti:
“Bugünün çocukları 18 yıl sonrasının büyükleri ve yönetenleri olacak. Onlarda daha bugünden  fuar farkındalığı yaratmak istiyoruz. Bu amaçla ilk ve orta öğretim okullarına yönelik, “Benim Fuarım” konulu kompozisyon ve öykü yarışması düzenliyoruz. Bir başka etkinlik de 100. Yıl’a mektup olacak. Ayrıca okullarda fuarcılık kulüplerinin oluşturulmasını istiyoruz.”
Örs, 82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı’nın temasının EXPO ile uyumlu olarak ‘sağlık’; partner ülkenin Sri Lanka, onur konuğu ilin de Sinop olacağını sözlerine ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv