Genç girişimcilere teknogirişim eğitimi

  • 0
  • 922
Yazı Boyutu:

Teknogirişimciliğin desteklenmesi için uygulanan destek program başvurularında İzmir’in Ankara, Konya ve İstanbul’un da gerisinde olduğunu söyleyen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Destekleri Şube Müdürü Gülgün Çelik, Ege Bölgesi’nin destekten yararlanma seviyesinin artması gerektiğini söyledi.
Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın koordinasyonunu üstlendiği TOBB İzmir İl Genç Girişimciler Kurulu, TEB ve Teknogirişim Derneği ortaklığında “Teknogirişim Sermaye Desteği” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca her yıl açıklanan destek programından daha fazla sayıda genç girişimcimizin faydalanması gerektiğini belirten Çelik şunları kaydetti: “2009-2011 yılları arasında 452 adet girişimciye ait iş fikrinin desteklendiği destek programı ile girişimcilere 100 bin TL’ye kadar 12 ay süresince teminatsız hibe sağlandı. Bu destekler ile ülkedeki girişimlerin artması hedefleniyor.”
Çelik ayrıca, kazanan girişimcilerin firma kurma, desteklerden faydalanma ve ana şirket kurmaları konularında teknik bilgiler verdi.
 
Gelecek teknolojide
Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB İzmir Genç Girişimciler Kurulu Koordinatörü Berkay Eskinazi, Türkiye’nin geleceğinin teknogirişim alanında olduğunu söyledi. Eskinazi, “Araştırma ve Geliştirme çalışmaları ve icatlar sadece ülkelerin gelişmişlik düzeyini artırmakla kalmıyor, geleceğin ülkesi yapıyor. Gelecek teknogirişimcilerin ellerinde. Devletin sağladığı mali destekler ve bizlerin girişimciliğe hazırlaması ile ülkemizin tekno  gücünü hep birlikte artıracağımıza, ülkemizi geleceğe hazırlayacağımıza inanıyorum” dedi.
Bugün dünyada adından sözettiren pek çok icadın Anadolu’dan dünyaya yayıldığını hatırlatan Eskinazi, 4. Murat döneminde 17. yüzyılda roketle dikey uçuşu başarıyla gerçekleştiren Lagari Hasan Çelebi, güneşten soğutma enerjisi yaratan ve 2007 yılında Time dergisinin Çevre Kahramanları özel sayısına seçilen 14 girişimci arasında yeralan Dr. Ahmet Lokurlu, kulak ve kafa tabanı cerrahisi için çift taraflı mikrocerrahi aleti kendi adıyla piyasaya sunulan İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Öğretim Üyesi Tuncay Uluğ ile devrilmeyen merdiven icadıyla Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı tarafından 2008’de yılın buluşcusu ödülüne layık görülen Murat Nural’ın başarılarını anlatan Berkay Eskinazi, “Gurur kaynağımız olan bu örneklerin sayısını artırmak mümkün. Gelecek için taşın altına elini koyan bizler olmalıyız” diye konuştu.
 
Gençlerin yaratıcı iş fikirlerini hayata geçirmelerini sağlayan destek programından daha önce faydalanan gençlerin kurduğu Teknogirişim Derneği İzmir Temsilcisi İlker Şafak da, “Ben otomotiv sektörüne yeni teknoloji geliştirmek için proje gerçekleştiriyorum. Bu teknolojiyi sanayi firmaları ile paylaşmayı hedefliyorum. İzmir’de geçen sene bu destekten 21 kişi yararlandı. Bu yıl 30 kişi desteklere başvurdu. Önümüzdeki günlerde başvuru sonuçları açıklanacak. Devletten talebimiz önümüzdeki senelerde destek alan kişi sayısının daha da arttırılması” diye konuştu.
Türk Ekonomi Bankası yöneticileri de teknogirişim desteği alanlara şirketlerini hayata geçirme ve projelerini gerçekleştirme  sürecindeki bankacılık işlemlerinde neredeyse hiç masraf almadan hizmet verdiklerini, şirketleri geliştirmek için eğitim çalışmaları düzenleyip ihracata yönelttiklerini anlattı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv