Genç İstihdam eğitim desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022–2023 yılları için belirlenen “Genç İstihdamı” teması kapsamında, İzmir Kalkınma Ajansı ile Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği, yazılım ve bilişim şirketlerinin nitelikli işgücü talebini karşılamak amacıyla istihdam garantili eğitim programını başlattı.

  • 0
  • 412
Genç İstihdam eğitim desteği
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yazılım sektöründe ekosistemin güçlendirilmesi için eğitim ve istihdam konularında somut adımlar atan İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile İzmir’i yazılım ve bilişim sektöründen yerli ve yabancı firmaların kümelendiği bir cazibe merkez haline getirmeyi hedefleyen Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK) arasında, yazılım sektöründe genç istihdamının artırılmasına yönelik düzenlenecek eğitim programı için işbirliği yapıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2022– 2023 yılları için belirlenen “Genç İstihdamı” teması kapsamında İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz ile YABİSAK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler’in imzası ile başlatılan işbirliğinde; iş analizi, yazılım geliştirme, veri tabanı yönetimi ve programlama, veri analizi, siber güvenlik ve web uygulamaları geliştirme konularını içeren eğitim programları düzenlenecek. Alanında uzman kurum ve kuruluşlar tarafından verilecek teorik, sayısal ve uygulama eğitimlerini tamamlayan gençler, yazılım ve bilişim firmalarında çalışma imkânına sahip olacak.

Proje hakkında bilgi veren İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, geleceğin mesleklerine uygun işgücü yetiştirilmesi amacıyla başlatılan bu program ile genç nüfusun, becerilerine uygun iş alanlarına yönlendirilerek iş gücünün ihtiyaç duyulan beceri ve yeterliliklere uyumlu hale getirilmesinin hedeflendiğini vurguladı. İzmir’i, yazılımın merkezi haline getirmek amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı tarafından çalışmalar yürütüldüğünü belirten Yavuz, “Yazılım alanında gerçekleştirdiğimiz çalışmalar arasında yer alan Yazılım Sektörü Strateji Belgesi’nde İzmir’in yazılım ekosisteminin güçlü ve zayıf yönleri ile büyüme ve gelişme alanları belirlenmişti. İzmir’in yazılım sektöründe güçlü yönleri arasında, İzmir’deki yaşam kalitesi, firmaların işbirliğine açık olması, firmaların araştırmaya açık ve yenilikçi teknolojilere odaklı olması öne çıkarken; zayıf yönleri arasında ise nitelikli insan kaynağına erişim, firmalar arası iletişim eksikliği ve sektörel etkinliklerin az olması yer alıyor. İmzaladığımız bu protokolle nitelikli insan kaynağı konusundaki eksikliği önemli ölçüde gidermiş olacağız.” diye ifade etti.

YABİSAK Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Faruk Güler de, İzmir’de yazılım ve bilişim ekosistemini geliştirmek için sektörün en önemli sorununa çözüm getiren uygulamaları hayata geçirmek üzere çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Sektörün en önemli eksikliklerinden biri işletmelerin istediği yeterlilikte iş gücü bulamamasıdır. İzmir Kalkınma Ajansı ile imzaladığımız bu protokolle bu konuda çözüm sunuyoruz. Yazılım ve bilişim firmaları, istihdam etmeyi planladıkları yeni personel gerekli bilgi seviyesinde olmadığı durumda, YABİSAK’ın teminatı ile istenilen yetkinlik düzeyine getirilmesi için personele ihtiyaç duyulan eğitimi sağlayabilecek. Böylelikle, İzmir’de firmaların yeterli eğitim seviyesinde personel bulamama sorununa bir çözüm üretmiş oluyoruz.” diye konuştu.
Dr. Faruk Güler, ilk eğitimlerin başlamasını takiben sektörden yeni talepler toplayıp yeni eğitimler için İzmir Kalkınma Ajansı ile çalışmaya devam edeceklerini belirterek 2023 yılında ekibini büyütmek isteyen sektör temsilcilerinin YABİSAK ile iletişime geçebileceklerini sözlerine ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv