GÜZELBAHÇE’YE DEVLET HASTANESİ YAPILSIN

  • 0
  • 988
Yazı Boyutu:

CHP İzmir Milletvekili,TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, İzmir’in 23 bin nüfuslu ilçesi Güzelbahçe’de yaşanan sağlık sorunlarını TBMM’ye taşıdı.İlçede hastanenin olmayışı,iki sağlık ocağının mesai saatleri dışında hizmet vermemesi ve buna bağlı olarak da eczanelerin gece nöbet sistemini kaldırmasının vatandaşları mağdur ettiğini belirten Türeli, bu konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’de soru önergesi verdi.

Milletvekili Türeli ayrıca, Güzelbahçe Belediyesi’nin imar planlarında hastane olarak görünen 15 bin metrekare alanı Sağlık Bakanlığı’na bedelsiz olarak devretmeye hazır olduğunu açıkladığını belirterek ,söz konusu arsanın tam teşekküllü bir devlet hastanesi yapılmasını önerdi.

“İzmir’in 23 bin nüfuslu ilçesi Güzelbahçe’de sağlık hizmetlerinin yetersizliği nedeniyle yaşanan sorunlar vatandaşlarımızın can güvenliğini tehdit eder noktaya gelmiştir”diyen CHP İzmir Milletvekili, “ İlçe sınırları içerisinde bir devlet hastanesi olmadığı gibi; mevcut sağlık ocakları da mesai saatleri dışında hizmet vermemektedir. Sağlık ocakları çalışmadığı için ilçede bulunan eczaneler de gece nöbet sistemini kaldırmıştır. Güzelbahçe’de yaşayan bir vatandaşın mesai saatleri dışında rahatsızlanması durumunda, kendisine acil müdahalede bulunacak ne bir hastane, ne bir sağlık ocağı, ne de ilaç alabileceği bir eczane maalesef yoktur. İlçede 112’ye ait sadece bir ambulansın bulunması yaşanan sağlık skandalının bir diğer boyutudur.”dedi.

En yakın hastane 30 kilometre uzakta
Güzelbahçe’nin ana geçiş güzergahı olması nedeniyle yoğun trafik yaşandığını,bu nedenle de zaman zaman ciddi kazaların meydana geldiğine dikkat çeken Türeli sağlık hizmetleri konusunda ilçede bir iyileşmenin görülmemesinin şaşkınlık verici olduğunu söyledi. Türeli şöyle konuştu:  Ambulansın bir hastaya müdahale etmek için yola çıktığı anlarda ilçede yaşayan diğer vatandaşların sağlığı ‘Allah’a emanettir.’ Ayrıca Güzelbahçe, tüm Yarımada’nın ana geçiş güzergahı üzerinde olduğundan araç yoğunluğu nedeniyle zaman zaman ciddi kazalar da yaşanmaktadır. İlçeye en yakın hastane başka ilçe sınırlarında olup yaklaşık 30 kilometre uzaklıktadır. Basında yer alan haberlere göre, bu durumdan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü de haberdardır. Ancak vatandaşların aylardır dile getirdiği şikayetlere rağmen ilçede sağlık hizmetleri konusunda bir iyileşme gerçekleşmemiştir.”

Rahmi Aşkın Türeli’nin soru önergesi:
1-İzmir’in en önemli ilçelerinden Güzelbahçe’de bulunan sağlık ocaklarının mesai saatleri dışında çalışmamalarının sebepleri nelerdir?

2-Bir hekim olarak, 23 bin kişinin yaşadığı bir ilçede hastane olmadığı gibi, belli bir saatten sonra sağlık ocağı gibi sağlık kurumlarının kapalı olması ve eczanelerin nöbet sistemini kaldırması gibi uygulamalardan rahatsızlık duyuyor musunuz?

3-Mesai saatleri dışında rahatsızlanan ve hiçbir sağlık hizmeti alma şansı olmayan Güzelbahçeli vatandaşlarımıza tavsiyeleriniz nelerdir?

4-Bakanlık olarak Güzelbahçe’de hayata geçirmeyi planladığınız herhangi bir sağlık yatırımı var mıdır?

5-Güzelbahçe Belediyesi, imar planlarında hastane olarak görünen 15 bin metrekare alanı bakanlığınıza bedelsiz olarak devretmeye hazır olduğunu açıklamıştır. Bu arsaya tam teşekküllü bir devlet hastanesi yapmayı düşünüyor musunuz?

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv