İKÇܒdoluluk oranı yüzde 98

  • 0
  • 1.236
İKÇܒdoluluk oranı yüzde 98
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

4.kuruluş yıl dönümünü TSE belgesiyle taçlandıran İzmir’inyeni nesil devlet üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde 2014 ÖSYSkılavuzunda ilan edilen lisans programlarına doluluk oranı yüzde 98 olarakgerçekleşti.

 

ÖSYS kılavuzunda ilan edilen 24 bölüme ait 1282 öğrencilikkontenjanın 1265’i doldu. Yabancı öğrenciler için ayrılan 137 kişilikkontenjana da 131 öğrenci yerleşti. Bu rakamla 46 ülkeden toplam 224uluslararası öğrenci de İKÇܒlü oldu. Bu yıl ilk defa öğrenci alan Sosyal veBeşeri İlimler Fakültesi’nin; Felsefe, Medya ve İletişim, Sosyoloji ve Tarihbölümlerine ayrılan 84 TC Uyruklu ve 8 yabancı öğrenci kontenjanının tamamıdoldu.

Bu rakamlarla birlikte 2011 yılında 224 öğrencisi ileakademik eğitime başlayan İKÇܒde toplam 4368 öğrenci, İzmir’in yeni nesildevlet üniversitesinden mezun olacak genç İKÇܒlüler arasına girmeyi başardı.

 
“Başarılarla dolu bir dönem diliyorum”

2014-2015 eğitim öğretim yılının öğrencilere, akademik veidari personele, İzmir’e ve ülkemize hayırlı olmasını temenni eden İzmir KâtipÇelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, bu yıl açılan 5 yeni bölümile toplam 24 bölümde yüzde 98 tercih oranına sahip olmaktan büyük mutlulukduyduklarını söyledi.

 
“Eğitimin tercih edilirliği açısından zirve olmalıyız”

Birçok köklü üniversitelerin puanları üstünde öğrencialdıklarını başarı çıtasını yükseltmeyi hedeflediklerini ifade eden RektörProf.Dr. Akhan,  başarıya ulaşmak için en önemli kaynağın nitelikli insangücüne sahip olmak olduğunu vurguladı. Rektör Prof.Dr. Akhan, “Türkiye'deki ilk10 üniversite arasına girmeyi hedefliyoruz. İzmir'in böyle bir zirveüniversiteye ihtiyacı var. Zirve derken, öğrenci sayısı olarak değil, verdiğieğitimin tercih edilirliği açısından, mezunlarımızın iş bulması açısındanzirveye gitmemiz gerekiyor. Bunun için de en önemli şey, yurt dışındadoktorasını yapmış, kendisini geliştirmiş, dünyaya bakışı çok iyi olan sadeceders vermekle görevi olmayan dünyayı takip eden nitelikli öğretim üyesiolmasıdır. Nitelikli öğrenci tercihi de çok önemli. Biz öğrencilerimizi bir üstseviyeden nitelikli olarak alabilirsek, ürünümüz de mezunlarımızın iş bulması,mezunlarımızın başarısı da direkt olarak artacaktır. Bunun için de öğrencimizesosyal imkanlar, eğitim imkanları açısından elimizden gelen imkanları seferberediyoruz” şeklinde konuştu.

 
 “Kampüs içine yeni yurt müjdesi”

 

Öğrencilere 2015 yılında hizmete girmesi planlanan 960 YatakKapasiteli yurt binası müjdesi de veren Rektör Prof.Dr. Akhan, “Kampüsümüzüniçinde  13.600 m2 kapalı alana sahip yurt binasının inşaatınabaşlanmış olup, yap işlet devret modeli ile binanın Şubat 2015 te hizmetegirmesi hedeflenmektedir” dedi.

 

“Dünya standartlarında bir kampüs hedefi”

 

Eğitim derslikleri ve laboratuvarların yanında; sosyal,kültürel ve spor tesislerinin yer aldığı İzmir’in en iyi kampüs üniversitesiolma hedefiyle çalışmalarının hızlı bir şekilde yol aldığını da kaydedenProf.Dr. Akhan, “Gençlerimizin öğrencilik hayatlarını dolu dolu geçirecekleri,mezun olduklarında ise güzel anılarla ayrılacakları, dünya standartlarındamodern bir kampüs oluşturmak için tüm imkânlarımızı zorluyoruz. Öğrenci odaklıüniversite olmanın tüm gerekliliğini sorumluluk bilinciyle yerine getiriyoruz”şeklinde konuştu.

 

2014-2015 YILINDA EĞİTİM VERECEK FAKÜLTELER VE BÖLÜMLERİ

Diş Hekimliği Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisat

İşletme

Maliye

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

Uluslararası İlişkiler

 

İslami İlimler Fakültesi

İslami İlimler

 

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

 

Biyomedikal Mühendisliği (İngilizce)

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce)

Harita Mühendisliği (İngilizce)

İnşaat Mühendisliği (İngilizce)

Makine Mühendisliği (İngilizce)

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği (İngilizce)

Mekatronik Mühendisliği (İngilizce)

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi

 

Hemşirelik

 

Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi

 

Felsefe

Medya ve İletişim

Sosyoloji

Tarih

 

Su Ürünleri Fakültesi

 

Su Ürünleri Mühendisliği

 

Tıp Fakültesi

 

Turizm Fakültesi

 

Turizm İşletmeciliği (İngilizce)

Turizm Rehberliği

 

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

 

Ağız ve Diş Sağlığı

Fizyoterapi

İlk ve Acil Yardım

Yaşlı Bakımı

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv