İTK’DA YABANCI DİL KAZANIMLARI ANAOKULU VE HAZIRLIK SINIFLARINDA BAŞLIYOR

  • 0
  • 1.040
İTK’DA YABANCI DİL KAZANIMLARI ANAOKULU VE HAZIRLIK SINIFLARINDA BAŞLIYOR
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Türk Koleji Anaokulları ve Hazırlık Sınıfları’nda uygulanan eğitim programının içeriği okul öncesi müfredatının yanı sıra, çocuklara okul olgunluğu becerilerinin kazandırılmasının temel alındığı özel etkinlikler ile desteklenir. İzmir Özel Türk Koleji Anaokulları ve Hazırlık Sınıfları’nda uygulanan eğitim programı kapsamında yabancı dil eğitimine büyük önem verilir. Yabancı dil eğitimi, çocukların yaş gruplarına göre özel olarak hazırlanmış, zengin içerikli bir program ile uygulanır.

En genç dünya vatandaşları
12 yıllık eğitim-öğretim hayatının dil eğitiminde de temeli okul öncesi eğitimdir. Öğrencilerin anaokulundan başlayarak yabancı dil eğitimi almaları; erken dönemde kendini ifade etmenin farklı yollarını öğrenmesini sağlayan, kültürler arasındaki benzerlik ve farklılıklar konusunda bilinç gelişimini destekleyen, farklı kültürlere karşı önyargılardan uzak, barış ve hoşgörü dolu bir bakış açısı geliştirmesine katkı yaratan önemli bir unsurdur.
İzmir Özel Türk Koleji’nde öğrenciler anaokulundan itibaren yabancı öğretmenler eşliğinde İngilizce eğitimi alarak yabancı dil olgunluğu kazanır. İzmir Özel Türk Koleji okul öncesi yabancı dil eğitimi 3 yaştan itibaren verilmeye başlanır. Yabancı dil ders saatleri 4 yaş gruplarımızda haftada 5, 5 yaş gruplarımızda ise haftada 10 saate kadar çıkar.

İngilizceyi öğrenmenin sosyal ve akademik değerlerini özenle dengeleyen bir ortam
İngilizce derslerinde çoklu zeka yaklaşımı, tematik öğrenme gibi tekniklerden ve ‘’Active Learn’’ online platformundan faydalanılır. Ayrıca eğitsel oyunları eğitim sürecine dahil ederek küçük yaştan itibaren iletişim becerilerini geliştirmek ulaşmayı hedeflediğimiz öncelikli amaçlarımız arasındadır.
Sözlü iletişim becerileri çocukların yaşlarına paralel olarak gelişirken, kültürel farkındalık ve doğru telaffuza önem verilir. Dinleme becerisi, okuma yazmaya hazırlık çalışmaları da eğitim sürecine dâhil edilir. Derslerimizde öğrencilerimiz eğlenerek öğrenirken, aynı zamanda özgüven, iletişim kurma, sorumluluk alma, paylaşma ve yaşıtları ile işbirliği kurma gibi konularda da büyük gelişmeler sağlanır. 
Bu aktif ve renkli saatler yabancı ve Türk öğretmenler arasında eşit olarak ayrılır.  Böylelikle çocuklar İngilizce eğitiminden maksimum verimi alabilirler. İnteraktif öğrenme eğlenceli bir ortamda öğrencilere sunulur. Çocuklar İngilizceyi öğrenmenin sosyal ve akademik değerlerini özenle dengeleyen bir ortamda büyür.
CLIL Programı ile derslere aktif olarak katılan öğrenciler
İzmir Özel Türk Koleji Okulları’nda anaokulundan başlayan İngilizce dil eğitimi, ilkokul öncesi hazırlık sınıflarında 20 saatle uygulanan ve 10 saatinin yabancı öğretmenler tarafından gerçekleştirildiği değişik disiplinlerin işbirliği içinde ele alındığı entegre öğretim metodu olan CLIL Programı ile devam eder.
CLIL Programı kapsamında ele alınan yabancı dil çalışmaları; “Sayıları Tanıma”, “Bilimsel Kelimelerini Öğrenme”, “El İşleri”, “Oyun ve Müzik Aktiviteleri”, “Online Hikâye Anlatımı” ve “Canlandırılması”, “Ses Tanıma Çalışmaları”, “Dramalar” ve “Günlük Konuşma Diyalogları” gibi konu başlıkları altında şekillendirilerek öğrencilerin de derslere aktif katılımlarını sağlayarak gerçekleştirilir.
Eğitim sürecinde yabancı öğretmenlerimizin de katkısı büyük ölçüdedir.  Küçük yaşlardan itibaren verilen dil eğitimi yabancı öğretmenlerimizin de desteğiyle “Anlamsal Bağlantıyı Kurma”, “Kendini İfade etme Becerisi”, “Sosyal ve Duygusal Zekâda Gelişme” ve “Hedeflenen Yabancı Dili Etkili ve Doğru Şekilde Kullanma” gibi alanlarda öğrencilerimize önemli kazanımlar sağlar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv