İzmir Ekonomi’de sağlık yöneticilikle buluşuyor!

  • 0
  • 1.207
İzmir Ekonomi’de sağlık yöneticilikle buluşuyor!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Sağlık kuruşları yöneticiliğine yönelik eğitim, İzmir EkonomiÜniversitesi’nde yeniden şekilleniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi SosyalBilimler Enstitüsü kapsamında ilk öğrencilerini alacak olan Sağlık KuruluşlarıYöneticiliği Yüksek Lisans Programı, sağlık alanı dışındaki farklıdisiplinlerden öğrencilerine de yeni bir meslek kazandıracak. Tanıtımtoplantısı, 19 Ağustos’ta, son başvurular ise 29 Ağustos’ta yapılacak.
 
 
Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği Yüksek Lisans ProgramıAnabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gülem Atabay, sağlık kuruluşları yöneticiliğialanında lisansüstü eğitimin genelde hekimler tarafından tercih edildiğinibelirterek, “Bu yıl ilk kez açılan programımızda hekimlikle yöneticiliğinbirleşimini sunacağız. Hekimlerimiz, hastane ya da sağlık kurumlarında sadecesağlığa odaklı çalışıyor ama yönetimden uzaklar. İşletmeciler de sağlık alanınıbilmiyor. Yüksek lisans programımız her iki alanının eksiğini kapatacak,bütünleştirecek şekilde tasarlandı” dedi.

‘Sağlık Yöneticilerine Talep Artıyor’

Programa farklı disiplinlerden lisans mezunlarıyla sağlıkalanında eğitim görmüş öğrencilerin başvuruda bulunabileceğini aktaran Doç. Dr.Atabay, kişilerin böylece yeni bir meslek edineceğini söyledi. Sağlık kampüsükurma çalışmalarını sürdürdüklerini ve bu yıl ilk kez öğrenci alımıyapacaklarını kaydeden Doç. Dr. Atabay, şunları söyledi:

“Sağlık kuruluşlarının çağdaş işletmecilik anlayışı ileyönetilmeleri ihtiyacı ve artan rekabete bağlı olarak nitelikli sağlıkyöneticilerine  olan talep gün geçtikçe yükseliyor. Programımızın temelhedefi; ülkemizde sağlık sektöründe artan profesyonel yönetici ihtiyacınıdikkate alarak, sağlık yöneticilerini ve liderlerini yetiştirmektir. Programıntezsiz ve Türkçe olarak açılması da hali hazırda sağlık kurumlarındaprofesyonel olarak çalışan katılımcılar için bir avantaj olacaktır. Ayrıca,akademik çalışmaya devam etmeyecek olanlar için tez yerine uygulamaya yönelikbir bitirme projesi hazırlanmaları daha yararlı olacaktır. Sağlık Ekonomisi,Sağlık Hizmetleri Pazarlaması, Sağlık Kurumlarında Karar Verme Yöntemleri,Sağlık Hukuku ve Etik gibi derslerimizde yönetimdeki her konunun sağlıklailişkisi işlenecek.”

Psikolojiden Hukuk’a Programlar

Öte yandan, İEÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde,Bankacılık ve Uygulamalı Finans, Deneysel Psikoloji, Ekonomi, Finans, FinansEkonomisi, İşletme, Lojistik Yönetimi, Medya ve İletişim Çalışmaları, ÖzelHukuk, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Sürdürülebilir Enerji, TasarımÇalışmaları, Yat Tasarımı ve Yöneticiler için İşletme alanlarında yüksek lisansprogramlarına da öğrenci alımı yapılacak. İEÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’nde de,Bilgisayar, Elektrik ve Elektronik, Endüstri mühendislikleriyle FinansalMatematik, İleri Mimari Tasarım, Mimarlık, Uygulamalı İstatistik alanlarındaprogramlar açılacak. Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tanıtım toplantısı 18 Ağustos’tagerçekleştirilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv