İzmir Ekonomi’den mükemmellik maratonu

  • 0
  • 1.231
İzmir Ekonomi’den mükemmellik maratonu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Ekonomi Üniversitesi, yükseköğretimdeteknolojik gelişmelerin yerini sorgulandı. İEÜ tarafından "Yükseköğretimde Teknoloji Destekli EğitimUygulamaları Konferansı" ile "2. Uluslararası Danışma KonseyiToplantısı" gerçekleştirildi.
 
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş,İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, İEÜ Danışmanı ve Singapur Üniversitesi ÖğretimÜyesi Seeram Ramakrishna, İEÜ Misafir Öğretim Üyesi Prof. Dr. Philip Kitchen,İngiltere Açık Üniversitesi'ndan Adrian Kirkwood, Türkiye'nin çeşitliüniversitelerinden bilim insanlarının katılımıyla gerçekleştirilentoplantılarda, inovasyan ve teknolojik gelişmelerin ders sistemlerineyansıtılması gerektiği belirlendi. Konferansta, İngiltere HullÜniversitesi’nden Prof. Dr. Neil Gordon ile de canlı bağlantı kuruldu.
 
İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş,teknolojin artık her şeyin önüne geçtiğini belirterek, "Eğitimde deteknoloji hakim hale geldi. Teknolojik eğitim nasıl yaparız, sonuçlarını nasılgörürürüz bunun üzerinde çalışıyoruz. Esnek, uzaktan ve dijital eğitim gibifarklı başlıklar var. O kadar çok kavram var ki dünya başka bir yeresürükleniyor. Artık vaaz verir gibi ders anlatan öğretim üyelerimiz, vaazdinler gibi ders dinleyen de ögrencilerimiz yok. O yüzden eğitim sisteminisorguluyoruz" dedi.
 
Çağın ihtiyaçlarına göre İzmir EkonomiÜniversitesi'ni yine üniversiteler arasındaki en üst seviyede tutmakistediklerini kaydeden Başkan Demirtaş, dünyada eğitim konusunda uluslararasıuzman danışmanlar ve Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden öğretim üyelerininkatılımıyla teknoloji destekli eğitim uygulamalarını tartıştıklarını söyledi.Hedeflerinin dünyanın en başarılı üniversiteler sıralamasına girmek olmadığını,mezunlarının dünyadaki önemli kuruluşlarda çalışmasını sağlamayıamaçladıklarını ifade eden Demirtaş, "Pratik eğitime geçmemiz gerekiyor.Eskimiş bilgileri değil, geleceğin bilgilerini öğretmek istiyoruz" diyekonuştu.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen de geçenyıl gerçekleştirdikleri arama konferansının ardından üniversitenin stratejikamaçlarını belirlediklerini, bunların başında eğitimde mükemmellik konusunungeldiğine işaret etti. Prof. Dr. Esen, "Mükemmeliğe ancak yeni nesillerinöğrenme ihtiyacına uygun teknikleri derslerimize adapte ederek ulaşabiliriz.Önümüzdeki akademik yıldan itibaren yeni neslin öğrenme ihtiyacına uygundersleri ve programları oluşturuyoruz. Bunun için yurtiçinden ve yurtdışındankonunun uzmanlarını bir araya getirdik" dedi.

'Yeni Nesiller Teknoloji Tabanlı ÖğrenmeyiSeçiyor'
Yeni neslin taleplerinin farklı olduğunu,teknoloji kullanmalarıyla ön plana çıktığını belirten İEÜ Danışmanı ve SingapurÜniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seeram Ramakrishna, “SingapurÜniversitesi'nde binlerce ders web alanına yükleniyor. Akıllı sınıfsistemleriyle Y kuşağına eğitim verebiliyoruz. Yeni kuşak girişimcilikten,yaratıcılıktan mutlu oluyor. Teknoloji tabanlı öğrenme yeni kuşağıntemelidir" dedi. 2000'li yıllardan sonra teknoloji destekli eğitiminönemli hale geldiğini bildiren Ramakrishna, yeni kuşağın kişiselleştirilmiş,ilgili, öğretmenin ve teknolojinin olduğu bir eğitim istediğini söyledi.Ramakrishna, yeni teknolojilerin sınıflara girmesi gerektiğini de vurguladı.


'Sanal Öğrenmede Daha Fazla İçerikSağlanıyor'

İngiltere Açık Üniversitesi'ndan AdrianKirkwood, dünyanın her yerinden öğrencileri bulunduğunu belirterek, televizyonprogramları, kitaplar yaptıklarını şimdi de teknolojiyi kullandıklarınıkaydetti. Kirkwood, "Öğrenme teknolojisinin etkili kullanımı karışıktır.Üniversitelerin konseptleri, öğrenciler ve öğretmenler öğrenmeyi farklıgörüyorlar. Teknoloji sayesinde 15 bin öğrencinin kaydolduğu bir derste 20kişilik bir grubun parçası olarak görülebilirsiniz" dedi. Sanal öğrenmededaha çok içerik sağlanıldığını kaydeden Kirkwood, şunları söyledi:

"Teknolojiyi 3 ayrı etkileşimdekullanabilirsiniz, bunlardan birincisi öğrenci - içerik etkileşimi, diğeriöğrenci öğretmen etkileşimi, sonuncusu da öğrenci - öğrenci etkileşimidir.Teknolojiyi entellektüel olarak kullanmaya, bilgiye erişime gelince işler çokdeğişiyor. Teknolojiyi iyi kullanmak yükseköğretimi geliştirmek için yetmiyor.Üniversitelerin mutlaka dijital okur yazarlığı geliştirmeleri gerekiyor.İntihalden kaçınmayı öğretmek gerekiyor, kopyala yapıştır yapılmasındankaçınılması gerekiyor."

İEÜ Misafir Öğretim Üyesi Prof. Dr. PhilipKitchen da, öğrenci hareketliliğinin gün geçtikçe arttığına dikkat çekti.Teknolojik olarak hareketlenen üniversitelerin öne çıktığını ifade eden Prof.Dr. Kitchen, "Üniversiteler bir geçiş dönemindedir. İnovatif olarak adapteolmak durumundayız. İş modelleri ve işdilini kullanmamız gerekiyor" dedi.

 
Hem Esnek Hem Teknolojik Eğitim
Canlı video konferans aracılığı ileetkinliğe katılan İngiltere Hull Üniversitesi’nden Prof. Dr. Neil Gordon ise ‘Esnekpedagojiler: Teknoloji Destekli Öğrenme’ uygulamaları hakkında bilgi Verdi.Gordon, uyguladıkları teknoloji destekli esnek programlar sayesinde farklıöğrenme şekillerine sahip öğrencilere ulaşabildiklerini ifade etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv