İzmir Kısa Film Festivali’ne başvuru yağdı: 87 ülke bin 591 film...

  • 0
  • 960
İzmir Kısa Film Festivali’ne başvuru yağdı: 87 ülke bin 591 film...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’ne başvurular sona erdi. Festivale, aralarında  İran, Almanya, İtalya, Küba, Porto Riko, ABD, Kore, Yunanistan, Japonya, İsviçre, Venezuella gibi ülkelerin bulunduğu 87 ülkeden bin 591 film başvurdu.

Sinemaseverlerin heyecanla beklediği Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’ne film başvuruları tamamlandı. Animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde yarışmak üzere; aralarında İran, Almanya, Ermenistan, İtalya, Küba, Afganistan, Japonya, Yunanistan, Kore, Porto Riko, İspanya, İsviçre, ABD, Mısır, Çin, Kırgızistan, Rusya, Venezuella, Fransa, Irak, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin bulunduğu 87 ülkeden bin 591 filmin başvurduğu festival, 17-22 Kasım tarihleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Festivali tüm şehre yaymak üzere, yerel yönetimler ve üniversitelerle işbirliği sağlandı. Festival kapsamında 400’ün üzerinde film İzmirli sinemaseverlerle buluşacak. Yapılacak olan etkinlikler, söyleşiler ve atölyeler içinse çalışmalar sürüyor.

YEREL YÖNETİMLER VE ÜNİVERSİTELERLE İŞBİRLİĞİ SAĞLANDI
Bu yıl 16.kez düzenlenecek olan İzmir’in kesintisiz devam eden tek film festivali olan Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nin tüm şehre yayılması, geçen seneki ilginin korunması ve daha çok filmin daha çok izleyiciye ulaşması için yerel yönetimler ve üniversitelerle işbirliği sağlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak, Buca, Bornova ve Karşıyaka Belediyeleri’nin desteklediği festivalde, filmler ana gösterim salonu olan Fransız Kültür Merkezi’nin yanında Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde de gösterilecek. Ayırca Ege Üniversitesi, İzmir Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, 9 Eylül Üniversitesi ve Gediz Üniversitesi’nde de film gösterimlerinin yapılacağı festivalde 400’ün üzerinde film sinemaseverlerle buluşacak.Dünya festivallerinde yarışan ve gösterilen filmlerden yapılacak olan seçkilerin de yer alacağı festivalde, ön jüri elemesinden geçerek finale kalan filmlerin belirlenmesiyle, jüri ve festivalin detaylarının da açıklanması bekleniyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Michelin Yıldızlı Şef Ferdinando Bernardi ile Unutulmaz Bir Özel Tadım Deneyimi Scappi’de!

Mor ve Ötesi Alaçatı’yı mest etti

Edis ile zirve

Kırşan, İEÜ Medical Point’te babalık serüvenini anlattı!

Derya Uluğ ile bayram coşkusu

Rukiye Bektaş gözünü zirveye dikti

Arşiv