İzmir'de Deprem: 17 ölü 763 yaralı

Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan, AFAD verilerine göre 6.6, Kandilli Rasathanesine göre 6.9, Yunanistan verilerine göre 7, ABD Deprem Gözlemevi verilerine göre ise 7.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

  • 0
  • 696
İzmir'de Deprem: 17 ölü 763 yaralı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan,  AFAD verilerine göre 6.6, Kandilli Rasathanesine göre 6.9, Yunanistan verilerine göre 7,  ABD Deprem Gözlemevi verilerine göre ise 7.2 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Özellikle de Bayraklı Manavkuyu ve Bornova Özkanlar’da büyük hasara neden olan deprem, Ege ve Marmara Bölgesi'ni de kapsayan geniş bir alanda hissedildi.
Bayraklı Manavkuyu’da ve Özkanlar’da 17 çok katlı bina yıkılırken, çok sayıda bina da hasar gördü. Haberi yazımı sırasında yapılan tesbitlere göre 17 vatandaş hayatını kaybetti, 763 kişi ise yaralandı. Deprem, büyük paniğe, can ve mal kaybıyla  yaralanmalara neden oldu.

Seferihar’da yaşanan tusinami nedeniyle Sığacık Marina’da bağlı teknelerin büyük bir bölümü batarkan, yükselen sular Sığacık’ın denize yakın bölümlerinde bulunan işlerlerine büyük hasar verdi.

Deprem ile ilgili hükümet, başta, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ile Akut başka konu ile ilgili STK ekipleri az can kaybıyla insanları kurtarmak için var güçleriyle çalışıyor. Can kaybının artmasından korkuluyor. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv