İzmir’de “Şölen” coşkusu yeni yılı sardı

Yeni yılın coşkusunu tüm İzmir’e yaşatmayı amaçlayan “Lezzetli Kış Şöleni” birbirinden renkli gösterileri, eğlenceli etkinlikleri ve Onur Konuğu İl Hatay’ın kendine has lezzetleri ile kapılarını açtı.

  • 0
  • 4.579
İzmir’de “Şölen” coşkusu yeni yılı sardı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Yeni yılın coşkusunu tüm İzmir’e yaşatmayı amaçlayan “Lezzetli Kış Şöleni” birbirinden renkli gösterileri, eğlenceli etkinlikleri ve Onur Konuğu İl Hatay’ın kendine has lezzetleri ile kapılarını açtı. Yılın son 11 gününe giren İzmirliler, Kültürpark’ta buluşup 2019’u sıcak bir vedayla uğurlarken; 2020’ye neşe dolu bir merhaba diyecek.  İzmir Lezzetli Kış Şöleni, “kışın tadına varın” sloganı ile yeni yıl ruhunu 7’den 70’e herkese yaşatacak.

Türkiye’nin zengin lezzet yelpazesini gözler önüne serdiği “gastronomi temalı” Lezzetli Kış Şöleni, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştiriliyor. 2019’un son 12 gününü daha renkli ve eğlenceli hale getirmeyi amaçlayan şölenin heyecanı kentin dört bir yanını sardı. Lezzetli Kış Şöleni kapsamında bando ekibi, akrobasi ustaları, dansçılar,  jonglör ekibi ile Hatay’a özgü mitolojik kahramanlar, folklor ekibi, aba güreşi ekibi, kına grubu ekibi, ödüllü aşçılar, yerel davul zurna ekipleri İzmirlilerle buluştu. Birbirinden eğlenceli gösteri ve şovlarıyla renkli görüntülere sahne olan Lezzetli Kış Şöleni, Gündoğdu Meydanı’ndan İzmirlilere “merhaba” dedi. Gündoğdu Meydanı’ndan Kültürpark’a giden ve gösteri ekiplerinin şovlarıyla şenlenen korteje binlerce İzmirli eşlik etti. Yeni yıl coşkusu, birbirinden renkli görüntüler ile İzmir sokaklarını sardı. Kültürpark ise, yılbaşı ile özdeşleşen dev çam ağacı, kar küresi, kardan adam maketi, buz pateni, atlıkarınca, eğlence ve oyun alanları ile İzmirlileri karşıladı.

EXPO 2021’in “Medeniyetler Bahçesi” İzmir’de
Türkiye’nin kültürel ve gastronomik zenginliğini gözler önüne seren İzmir Lezzetli Kış Şöleni, bünyesinde önemli bir konuğu ağırlıyor. Avustralya ve Çin gibi ülkelerin şehirlerini geride bırakarak 'Medeniyetler Bahçesi' temasıyla EXPO 2021’i düzenlemeye hak kazanan Hatay, Lezzetli Kış Şöleni’nin Onur Konuğu İli olarak İzmir’e çıkarma yaptı. Uygarlıkların beşiği, hoşgörünün sembolü, barışın merkezi olarak bilinen ve UNESCO tarafından “26. Gastronomi Şehri” seçilen Hatay; kendine özgü kültürel değerlerini, eğlence kültürünü, medeniyetler birikimini ve damaklara hitap eden lezzetlerini yılsonuna kadar İzmirlilere tanıtacak.


Medeniyetlerin izleri Hatay mutfağında
Hatay’ın kendine has lezzet ve kültürünü tanıtması, Burak Özdemir’in yemek şovuyla başladı. Hatay’dan çıkıp genç yaşına rağmen “CZN Burak” lakabıyla dünyaca ün kazanan aşçı Burak Özdemir, sevenleri için ateş şovuyla yılbaşına özel hindi pişirdi. Baba mesleği olan aşçılığı 2011’den beri sürdüren ve Hatay’ın kültürünü gelecek nesillere taşımayı kendisine misyon edinmiş bir girişimci olan Burak Özdemir, kültürlerinin İzmir’de büyük bir ilgiyle karşılanmasından yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Özdemir, “Ülkemizde Hatay gastronominin başkentidir. Dünyada yaşamış pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış. Tüm bu medeniyetler soframızda bir iz bırakmış. Biz de bu bırakılan izleri Hatay ve Türk mutfağı gururuyla tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Hatay Medeniyetler Sofrası olarak kentimizin ve ülkemizin adını tüm dünyada duyuracağız” şeklinde konuştu.

Ziyaretçilere kına gecesi yapıldı
Hatay gastronomik lezzetlerinin sunumu yanında etkinlik ve eğlenceleri, gün boyu devam etti. Medeniyetler beşiğini İzmir’e taşıyan etkinlikler, Hatay Geleneksel Kına Gecesi ile son buldu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, özel geceye katılan İzmirlileri ağırladı. Gece, “Hatay-İzmir Beraberlik Şarkısı” ile başladı. Gecede, Hatay’a özgü Aba Güreş Gösterisi, Uluslararası Aba Güreşi Dünya Şampiyonası finalistleri tarafından yapıldı. Gösterinin hakemliğini, Uluslararası Aba Güreşi Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Kırma üstlendi. Folklor gösterisi, yöresel halayı, davul ve darbuka şov, geleneksel halk korosunun Hatay’a özgü seslendirdiği müzikler ile Hatay kendisini, İzmir’in kalbi Kültürpark’ta tanıttı. Geleneksel Kına Gecesi canlandırması ise, Türk bayrağının açılması ve İzmir Marşı ile son buldu.

2019’un son saatlerine kadar sürecek
20-31 Aralık tarihleri arasında binlerce kişiye kucak açacak Lezzetli Kış Şöleni, düzenlenen etkinlikleri ile Onur Konuğu İl Hatay’ın kendine has lezzetleri ve eğlence kültürü başta İzmirliler olmak üzere tüm Türkiye’den gelecek ziyaretçilerine keyif dolu anlar yaşatıyor. Çeşitli bölgeleri ışıklarla süslenen Kültürpark, ışıl ışıl görüntüsüyle konuklarını büyülüyor. Yılbaşı temasına uygun olarak hazırlanan stantları, hediyelik eşya bölümleri, Altın ve Pırlanta Özel Bölümü ile de şölen ziyaretçileri sevdiklerine yeni yıl hediyeleri alabilecek. Kültürpark Hol 1/A ile Hol 1/B, 2 Nolu Hol ile yan bölümde bulunan otopark alanında gerçekleşen Lezzetli Kış Şöleni, 10.00 ile 22.00 saatleri arasında açık kalacak. Şölen’e girişler ve tüm etkinlikler ise ücretsiz.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

AGROEXPO’ya ziyaret

19.Agroexpo Açıldı

5 Gün Sonra Açılıyor

Arşiv