İzmir’den İtalya’ya ‘uzay’ yolculuğu

Henüz ilkokuldayken, havacı astsubay olan babasından da etkilenerek uzaya ilgi duymaya başlayan ve bir gün NASA’da çalışmak hayaliyle İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nü kazanan Emre Ergene, başarılarıyla İtalya’nın dikkatini çekti. Yaptığı araştırmalar, projeler ve derslerindeki performansıyla ön plana çıkan Ergene, dünya genelinde yüzlerce öğrenci arasından seçilerek İtalya’daki Milano Politeknik Üniversitesi’ne kabul edildi.

  • 0
  • 1.209
İzmir’den İtalya’ya ‘uzay’ yolculuğu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Henüz ilkokuldayken, havacı astsubay olan babasından da etkilenerek uzaya ilgi duymaya başlayan ve bir gün NASA’da çalışmak hayaliyle İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nü kazanan Emre Ergene, başarılarıyla İtalya’nın dikkatini çekti. Yaptığı araştırmalar, projeler ve derslerindeki performansıyla ön plana çıkan Ergene, dünya genelinde yüzlerce öğrenci arasından seçilerek İtalya’daki Milano Politeknik Üniversitesi’ne kabul edildi. Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım’ın danışmanı olan, İEÜ’nün İtalyan akademisyeni Dr. Fabrizio Pinto’nun da referans olduğu Ergene, yörünge mekaniğinden uzay aracı tasarımına kadar birçok konuda eğitim alacak.

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde yaşayan 22 yaşındaki Emre Ergene, 2017 yılında İEÜ Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nü kazandı. Çocukluğundan itibaren araştırmalar yaptığı, çok sevdiği alanda kendini geliştirme fırsatı bulan Ergene, üniversite dönemini de çok iyi değerlendirerek birçok proje ve araştırmada yer aldı.

İLK 20’DE GÖSTERİLİYOR
Türk Havacılık Uzay Sanayisi’nde staj yaparak kendini daha da geliştiren ve bu yıl mezun olmaya hazırlanan Ergene, eğitimini yurt dışında sürdürmek amacıyla Milano Politeknik Üniversitesi’nde okumayı hedef olarak belirledi. Mühendislik alanında dünyadaki en iyi 20 üniversiteden biri olarak gösterilen İtalya’daki üniversitede yüksek lisans yapmak için başvuruda bulunan Ergene, tüm kriterlerden geçerek okula kabul edildi. İtalya’daki üniversite; Ergene’nin not ortalaması, akademik geçmişi, yer aldığı proje ve araştırmaları, daha önce nerede staj yaptığı gibi birçok kriteri göz önünde bulundurdu.

ÇOCUKKEN MESLEĞİMİ SEÇMİŞTİM
Eylül ayında gideceği İtalya’da 2 yıl kalacağını belirten Ergene, bunun kendisi için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. Ergene, “Babam havacı astsubaydı ve küçükken onun yanına gidip bana uçakları göstermesini, anlatmasını isterdim. Uçaklara ve hava olaylarına her zaman çok ilgi duydum. Zamanla da bu ilgim tüm uzayı kapsadı. Özellikle ortaokulda, ‘Acaba dünyadan başka bir yerde hayat var mı?’ düşüncesiyle uzayı araştırdım, gezegenlerle ilgili bilgileri okudum. Yer çekimine ilgi duydum, buna ilişkin hesaplamaların nasıl olduğunu bile çok araştırdım. Daha küçükken üniversitede hangi bölümde okumak istediğim de belliydi. İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni kazanarak bu hedefime de ulaştım” diye konuştu.

ÜLKEME KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUM
Ergene, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversitemde eğitim dilinin İngilizce olması ve farklı uzmanlıklara sahip akademisyenlerimiz ile çalışmak, bana birçok kapı açtı. Bana güvenerek referans olan, İtalya’ya gitmeme zemin hazırlayan Fabrizio Pinto’nun yanı sıra tüm akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum. En büyük hedefim, bir gün NASA’da çalışmak ve ülkemi bu alanda en iyi şekilde temsil etmek. Ancak bunun öncesinde, ülkemin uzay alanında yaptığı çalışmalara katkı sağlamak da benim için çok önemli. Türkiye Uzay Ajansı’nın çalışmaları ve ülkemizin uzay alanında çizdiği rota, benim gibi ülkemizdeki birçok genci de motive ediyor ve heyecanlandırıyor.”

TÜRKİYE’NİN POTANSİYELİ VAR
Daha önce NASA’daki bir projede de görev yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Fabrizio Pinto ise, “Emre, benim ileride çok başarılı olacağına inandığım ve güvendiğim bir öğrenci. İtalya’da alacağı eğitimin kendisine büyük katkı vereceğine inanıyorum. Kendisinin her açıdan gençlere örnek olacağını düşünüyorum. Ayrıca Türkiye, uzay konusunda kendisine ciddi hedefler belirledi. Türkiye’nin bu alanda başarılı olacak gücü, potansiyeli var. Türkiye’nin adımları, havacılık ve uzayla ilgilenen gençler için de oldukça umut verici oldu. Üniversite olarak, Emre gibi nice başarılı genci Türkiye’ye ve dünyaya kazandırmak için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv