İzmiroğlu, Aile şirketlerinde Profesyonellerle yönetim’i imzaladı

  • 0
  • 1.776
Yazı Boyutu:

Slovenya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu- İşadamı Dr. Mazhar İzmiroğlu, “ Aile Şirketlerinde Profesyonellerle Yönetim” adlı kitabını Kedi Kültür ve Sanat Merkezi’nde imzaladı.
İmza gününe İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Danışması Ali Muzaffer Tunçağ ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu  ile iş ve cemiyet dünyasından çok sayıda sima katıldı.
Konuklarına kitabı ile ilgili bilgi veren İzmiroğlu, aile şiketlerinin iş hayatının çok dinamik ama çok kırılgan bir unsurunu teşkil  ettiğini söyledi. Kırılgan derken  bunların dünya çapında sadece ortalama 25 yıl yaşayabilmeleri olduğunu belirteren, Kurucu aile şirketini kurduktan sonra ömrünün vefa ettiği kadar devam ediyor ondan sonra ikinci ve üçüncü nesillere intikal edemiyor.  Bu kitabımla böyle önemli bir konuyu aile şirketi liderleri ve aile mensuplarının gündemine getirmek, olayın farkındalığını hissettirmek istedim. Birinci kitabımı profesyonellerle yönetime dönük olarak hazırladım. Çünkü bir aile şirketinin sürekli başarıya ulaşması ve gelişmesinde profesyonellerle birlikte çalışabilmesi çok önemli.  Bu konuda büyük eksiklikler var. Profesyonelleri işe almak yetmiyor, Uzun süre şirket bünyesinde aile ile birlikte uzun süre çalışabilmelerini sağlamak gerekiyor.Teknikleri, püf noktalarını süzülmüş bilgiler şeklinde bu kitapta vermeye çalıştım” dedi.
Kitabın hazırlanması aşamasında önerilerini esirgemeyen ve geneline ilişkin değerlendirmelerde bulunan Melih Gürsoy ve Prof. Dr. M. Yaşar Tınar'a  ve konuya ilişkin görüş ve tecrübelerini paylaşan Haluk Özsaruhan ve  Süreyya Perçin’e teşekkür etmeyi unutmadı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Arşiv