Karabağlar’da yöresel yemekler yarıştı

  • 0
  • 889
Karabağlar’da yöresel yemekler yarıştı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Karabağlar Belediyesi tarafından “Semt Merkezleri Yıl Sonu Şenliği” etkinlikleri kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen Yöresel Yemek Yarışması büyük ilgi gördü. Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da katıldı.Karabağlar Belediyesi olarak gelenekleri yaşatmayı amaç edindiklerini belirten Başkan Selvitopu,  bu etkinlikleri topluma yaymaya devam edeceklerini söyledi.

Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, İzmir Aşçılar Derneği ve Karabağlar Halk Eğitim Merkezi’nin birlikte  düzenlediği yemek yarışmasına semt evlerinden 54 kursiyer katıldı. Zeytinyağlı yemekler , hamur işleri, et yemekleri ve tatlılar olmak üzere 4 kategoride yarışan kursiyerlerin yemekleri jüri üyeleri tarafından lezzet, sunum ve yöresel zorluluk değerlendirmelerine göre puanlandırıldı.   
Uğur Mumcu Parkı içerisinde yer alan sosyal tesislerde Karabağlar Belediyesi tarafından gerçekleşen yemek yarışmasına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Parti Meclisi Eski Üyesi Seniye Nazik Işık, kent konseyi yöneticileri, belediye bürokratları, meclis üyeleri, Sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Amacımız gelenekleri yaşatmak
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, yöresel yemek yarışmasının 2’ncisini düzenlediklerine dikkat çekerek amaçlarının Karabağlar’da kültür, sanat ve gelenekleri yaşatmak olduğunu vurguladı. Yemek yarışmasına gösterilen yoğun ilgiden dolayı da memnun olduğunu dile getiren Başkan Selvitopu yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Selvitopu,  “Geçtiğimiz yıl kursiyerlerimiz ellerinden geleni yaparak çok güzel yemekler sunmuştu. Bu yıl daha organize bir şekilde gördüm. Daha çok kişi yarışmaya katılmış. Bu yarışmaları yaymak istiyoruz. Bu kadar geniş katılımdan dolayı mutluyuz. Karabağlar Belediyesi olarak hedefimizi kültür, sanat ve gelenekleri yaşatmak. Gösteri yapmak değil. Kültür, sanat ve bu tür çalışmaları topluma yaydığımızda toplumun kendine güveni gelir. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 1 yıldır yarışmaya hazırlanıyorsunuz. Emeği geçen herkese ve Jüri üyelerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

İlk defa böyle bir şey gördüm
Yarışmanın başlamasından önce söz alan İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Necdet Polat ise yemek konusunda hünerlerini sergileyen kadınlara ve organizasyonu gerçekleştiren Karabağlar Belediyesi’ne övgüler düzdü. Polat, “Birçok belediyenin yemek yarışması etkinliğine katıldım. İlk defa bu kadar çok yarışmacıyı Karabağlar ’da gördüm. İlk defa yemeği bu kadar seven kursiyerler gördüm. Buradaki yarışmacıların hepsinin birinci olması mümkün değil ama hepiniz gönlümüzde birincisiniz. 4 dalda ödül verilecek. Özel ve yöresel yemekleriniz her zamana birinciliği hak ediyor.”diye konuştu.

Konser iptal edildi
Etkinlikte geçtiğimiz gün aracında yaşamını kaybeden İzmir Büyükşehir ve Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Latif Büyükdağ da unutulmadı. Büyükdağ’ın ailesine başsağlığı mesajı iletildi. Ayrıca akşam yapılması planlanan konser de Büyükdağ’ın vefatı dolayısıyla iptal edildi.  

El emeği ürünleri de satışa çıktı
El sanatları kursundan elde edilen ürünler de Uğur Mumcu Parkı’nda kurulan stantta satışa sunuldu. Kursiyerlerin el emeğiyle hazırladığı ürünler vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Başkan Selvitopu,  stantları dolaşarak el emeği ürünlerini yakından inceledi. Yaptıkları ürünlerden dolayı semt merkezi kursiyerlerini tebrik etti. Etkinlikte çocuklar da unutulmadı. Onlar da resim yapma, yüz boyama, balon katlama ve dans şovlarla unutulmaz bir gün yaşadı.

Yemek yarışması ödülleri
Kursiyerler 4 dalda birinci olmak için kıyasıya yarışırken yarışma sonunda şu sonuçlar elde edildi.
Zeytinyağlı yemekler kategorisinde birinciliği Fikriye Kalaycı(Avakado yatağında Bezelyeli Enginar- Ödülü başkan Selvitopu verdi, 2.liği Rukiye Büyükatık ve 3.'lüğü Mervenur Karan kazandı.

Etli yemekler kategorisinde birinciliği Fehime Dağ(Bunbar) elde ederken 2.liği Tuğba Erkek, 3.lüğü ise Yelda Öztürk kazandı
Tatlılar kategorisinde birinciliği Gülistan Salim(Burma Baklava) kazanırken, 2.liği Gönül Kaya,3.lüğü ise Ayşin Abacıoğlu kazandı.
Hamur işleri kategorisinde ise birinciliği Melek Kaşıkara(Hingel) elde etti. 2.liği Nevin Kırımlı, 3.lüğü ise Şeküre Şallı kazandı. Kazananlara çay-kahve takımı, mikrodalga fırın ve düdüklü tencere gibi hediyeler verildi. Başkan Selvitopu ayrıca emeklerinden dolayı semt evleri aşçılık ve pastacılık kursu hocası Berna Ertem, Karabağlar Halk Eğitim Müdürü Haluk Karaca ve İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Necdet Polat'a teşekkür belgesi verdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv