Kemalpaşa’ya dev Türk bayrağı

  • 0
  • 559
Kemalpaşa’ya dev Türk bayrağı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) son günlerde vatanları için şehit olan asker ve polisler anısına 9 Eylül İzmir’in kurtuluş gününde bölgeye dev Türk bayrağı kazandırdı. Dernek Üyesi Bilal Saygılı tarafından yapılan 150 metrekare büyüklüğünde dev bayrak törenle göndere çekildi. Törene, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, KOSBİ Başkanı Kamil Porsuk, KESİAD Başkanı Aytekin Öztaş ile sanayiciler ve çalışanlar katıldı.

Vatan ve bayrak sevgisi kalplerde
Törende Konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Saygılı Rulman Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Saygılı şehitler anısına şanlı Türk bayrağını KOSBİ girişinde göndere çektiklerini belirterek, birlik ve beraberlik içinde bu zorlu günlerinde üstesinden geleceklerini söyledi. Vatan ve bayrak sevgisini kalplerinde yaşadıklarını dile getiren Saygılı, “150 metrekare büyüklüğündeki bayrağı KOSBİ’ye kazandırdık. Kemalpaşa OSB’nin her yerinden görünen bayrakta hala akan şehit kanları yer alıyor. Hiç birzaman bunları unutmadan, ülkemiz için çalışarak, bu kötü günleri de atlatacağımızdan hiç şüphem yok” dedi.

Vatan bölünmeyecek
İzmir Valisi Mustafa Toprak da İzmir’in kurtuluşunu kutladıkları bir günde Kemalpaşa’ya bu güzel bayrağı kazandıran herkese teşekkür etti. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının zorlu şartlarda bu ülkeyi kurduğunu ve ülkenin bugün zorlu bir dönemden geçtiğine işaret eden Toprak, “Bu sıkıntıları da atlatacak güç elimizde. Serinkanlı olduğumuz sürece ülkemiz üzerinde kimse emellerine ulaşamayacak. Bu vatanı bölünmeden geleceğe en iyi şartlarda emanet etmekte kararlıyız” diye konuştu.

Bayrakta şehit kanı var
KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş ise bu vatanın çok zorlu şartlarda kurulduğunun ve bayrağımızın şehit kanları ile kazanıldığının herkes tarafından bilinmesi gerektiğine dikkat çekerek, bunun için dernekleri organizasyonunda dev bayrağı Kemalpaşa’ya kazandırdıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından bayrağın açılış kurdelesi kesilerek, İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekildi. Törende ayrıca KESİAD Başkanı Aytekin Öztaş, Belkahve’ye de en kısa zamanda dernek olarak İzmir’in her yerinden görünecek bir bayrak yaptırmak istediklerini de vurguladı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv