KENT EXPO’YA MACARİSTAN ÇIKARMASI

  • 0
  • 775
KENT EXPO’YA MACARİSTAN ÇIKARMASI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından organize edilen Kent Expo – 3. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı’nın Partner Ülkesi “Macaristan” oldu.  Üçüncüsü organize edilen fuarda bu yıl ilk kez partner ülke katılımı gerçekleştiriliyor.
 
Ana teması “Su ve Atık Yönetimi” olan Kent Expo, 8 – 11 Ekim 2015 tarihleri arasında fuarizmir’in C holünde gerçekleştirilecek. İZSU Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenecek olan 3. Uluslararası Sürdürülebilir Su Yönetimi Kongresi de fuar ile eş zamanlı olarak fuarizmir’in C ve D hollerinde organize ediliyor.
 
Macaristan, gerek delegasyon düzeyinde gerekse katılımcı firmalarıyla Kent Expo Fuarı’na damga vuracak. Macaristan delegasyonuna rehberlik edecek Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Dr. Petra Pana, Kent Expo Fuarı’na katılacak. Budapeşte Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanal İdaresi bitkisel arıtma sistemlerini Kent Expo Fuarı’nda tanıtacak.
 
Kent Expo ile eşzamanlı olarak organize edilecek olan ilk Türk-Macar Su Çalışma Grubu da ilk toplantısını fuarda yapacak. Toplantıda, Macaristan İç İşleri Bakanlığı ve Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanlığının potansiyel işbirliği alanları görüşülecek. Ayrıca, Macaristan su yönetimi sektörü temsilcileri, 8 -10 Ekim tarihlerinde düzenlenen 3. Uluslararası Sürdürülebilir Su Yönetimi Kongresi’nde konuşmacı olarak yer alacak.
 
Güçlü Katılım
Partner ülke  olarak güçlü bir  katılım gerçekleştirecek olan Macaristan, su ve elektrik kullanımı ölçümlerinden telemetri ve güvenlik çözümlerine, artık maddelerin yeniden kullanımına ve arıtmadan enerji geri kazanımına kadar atık su yönetimine, kamusal aydınlatmadaki yeraltı elektrik transformatör terminallerinden LED teknolojisine, demiryolu otomasyonundan enerji verimliliği yönetimine, elektronik kuyruk sisteminden toplu taşıma bilet dağıtıcılarına, tarımda kullanılan GPS’li telematik sistemlerden akıllı ulaşım yönetimi sistemlerine, tarım, ulaşım, savunma sanayi, sağlık vb. alanlarda kullanılan BİT çözümlerine kadar pek çok kentsel gelişim ve şehir yönetimi alanında çeşitli çözümleri Kent Expo Fuarı’nda sunacak.

Macar  Ulusal Ticaret  Merkezi temsilcileri ve  yerel partnerleri ALX Macar Ticareti Geliştirme Merkezi’nden gelen temsilciler, Macaristan’daki ticaret fuarlarına dair ve karşılıklı iki ülke arasındaki ticareti geliştirmeye ilişkin tüm soruları cevaplamak için Kent Expo Fuarı’nda olacak. Macaristan Exim Bankası’ndan gelen temsilciler de ithalat-ihracat kredisini ve sigorta imkanlarını konuşmak üzere fuar ziyaretçilerini Macaristan standında bekliyor olacak. Fuar süresince Viza Bilgilendirme Merkezi,  Macaristan Schengen vizesinin alımına ilişkin detaylı bilgi hizmeti verecek.
 
Suyun Önemine Dikkat Çekilecek
Kent Expo’nun partner ülkesi olan Macaristan, ileri düzeydeki su ve temizlik altyapısı, fiyat olarak uygun, güvenli ve sağlıklı içilebilir su ağı ve aynı zamanda termal spa kültürleri ile tanınıyor. Hepsinden önemlisi Macaristan, dünya genelinde sürdürülebilir su yönetimine dair yenilikçi, son teknoloji ve rekabetçi teknik bilgi sunuyor.
 
Ana teması bu yıl “Su ve Atık Yönetimi” olan Kent Expo - 3. Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı ve üç gün sürecek 3. Uluslararası Sürdürülebilir Su Yönetimi Kongresiyle suyun önemine dikkat çekilecek. Su alanında hizmet veren kurum ve firmaların yer alacağı Macaristan, fuar ve kongreye etkin bir katılım sağlayacak.
 
Su ve atık su yönetimi şirketi olan Budapest Waterworks, Ceo’su Csaba Haranghy ve Macaristan Su Topluluğu Sekreteri (su yönetimine ilişkin çözümler sunan firmalar topluluğu), büyük şehirlerdeki sürdürülebilir su kaynaklarına ilişkin zorluklara ve yenilikçi çözümlere dair deneyimlerini ziyaretçiler ile paylaşacak.
 
Kongrede; Biopolus Enstitüsü Başkanı István Kenyeres, Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. M. Necdet Alpaslan ile birlikte Bio-Makeries’e, özel olarak tasarlanmış biyolojik atık su arıtma tesislerine ve üniversitenin potansiyel kullanıma ilişkin ortak bir sunum yapacak.
 
Tüm su sektörünü, atık suyu ve aynı zamanda içilebilir su ve su kaynaklı atıkları kapsayan Avrupa’nın önde gelen profesyonel birliklerinden biri olan Avrupa Su Birliği (EWA) Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Macaristan Su Topluluğu Başkanı Károly Kovács, toplumun ihtiyaçları için toplam su döngüsünün sürdürülebilir yönetimini tanıtacak ve geçen yıl tamamlanan projeler kapsamında kazandığı profesyonel deneyimlerini paylaşacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv