Kış eğitimleri tamam

  • 0
  • 923
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi’nin doğal afetlerde hayat kurtaracak Arama Kurtarma (ÇAK) ekibi, temel dağcılık eğitimlerini başarıyla tamamladı. Ödemiş Bozdag’da eğitim alan 6 kişilik ekip, kar ve kış şartlarında arama kurtarma yapabilecek düzeye geldi.
 
Çiğli Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl oluşturulan Çiğli Arama Kurtarma ekibi, İzmir ve Denizli Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliklerinin uzmanları tarafından kış şartlarında arama kurtarma konusunda eğitildi. Ödemiş Bozdağ’da kamp kuran ekip, yön bulma, harita ve GPS kullanımı, ilk yardım, kış koşullarında hayatı idame ettirme ve barınma, kar mağarası, iglo ve bivak yapımı, çığ bilgisi, arama kurtarma ve sondalama konularında eğitim aldılar. Tamamı belediye memur ve işçisinden oluşan 24 kişilik ÇAK ekibi geçtiğimiz yıl göçük altında canlı arama, enkazdan yaralı kurtarma, bir binadan diğerine yaralı taşıma, yüksek binalardan yaralı indirme, kısa sürede organize olarak olay yerine varabilme gibi temel konularda eğitim almış, eğitimlerini nefes kesen bir tatbikatla tamamlamışlardı. ÇAK ekibinden seçilen 6 kişilik ekip ise bu kez dağda ve kış koşullarında arama yapabilecek düzeyde eğitimlerini tamamladı. Bu ekip önümüzdeki günlerde sualtında arama kurtarma eğitimi alacak.
 
ÇAK ekibi profesyonelleşiyor
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, aldıkları eğitimlerle ÇAK ekibinin aldıkları eğitimlerle her koşulda arama kurtarma yapabilecek düzeye geldiğini söyledi. Önümüzdeki günlerde sualtında arama kurtarma eğitiminin de tamamlanmasıyla tamamen profesyonel hale geleceklerini belirten Başkan Metin Solak, “Dilerim ki kimsenin ihtiyacı olmaz ancak ihtiyaç belirdiğinde ekibimizin hazır olması bizleri biraz da olsa rahatlatıyor. Ekibimiz ihtiyaç duyulan her yere en kısa zamanda organize olarak ulaşacak. Ekibimizin donanımını da giderek güçlendiriyoruz.  İzmir’in en iyi arama kurtarma ekibi haline geliyoruz. Her an her yerde yardıma hazır olacağız” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv