Kornea'nın sesi Mogambo'da

  • 0
  • 1.352
Yazı Boyutu:

Korneanın Sesi Müzik Grubu, İzmir Enternasyonal FuarıMogambo’da müzikseverlerle buluştu.

Kornea nakli konusundaki uzman Prof. Dr. Sait Eğrilmez’inönderliğinde kurulan grubun en büyük özelliği ise kornea nakli yapan, kornealarınıbağışlayan, kornea nakli yapılan görme engellilerden olması. 


Kornealarını bağışlayan Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarımezunu görme engelli Eyüp Sultan Aylar grupta kavalı ve sesiyle, kornealarınıbağışlayan Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı mezunu ÇimenYalçın bendiri ve sesiyle, kornealarını bağışlayan Ege Üniversitesi FakültesiSosyoloji Bölümü öğrencisi Özgün Düzgün gitarıyla, kornea nakli yapılan sanatçıCem Cansız ise bağlaması ve sesiyle izleyenlere unutulmaz bir zaman dilimiyaşattı.

 
Görme Engelli ünlü ozan Aşık Veysel’e aiteserlerin yanısıra ülkemizin çeşitli yörelerine ait olan ve ağırlığı hekimlereadanmış eserleri de seslediren grup, görme engeli olmanın dünyasını da  izleyenlere aktardı.
Konseri ilgiyle izleyen, türkülere sesleriyle katılan çok sayıda kişisanatçıları ayakta alkışladı. Konser alanında kurulan standda ise organbağışını içeren broşürler dağıtıldı, organ bağışı kabülleri yapıldı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv