Küntay: İşimiz eğitim, gücümüz eğitim

  • 0
  • 3.049
Yazı Boyutu:

Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü-Bahçeşehir Üniversitesi Enstitülerden Sorumlu Rektör Danışmanı- Bahçeşehir Üniversitesi “Hükümet Liderlik Okulu” ve “Amerikan Araştırmaları Merkezi” Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Küntay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “İşimiz İzmir  Gücümüz İzmir”  sloganını eğitime uyarlayarak  “İşimiz Eğitim, Gücümüz Eğitim” dedi. 
 
Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 2012-2013 öğretim yılında İzmir’de açılacak olan Genel  İşletmecilik (MBA), Reklamcılık ve Marka İletişim Yönetimi ve Pazarlama İletişimi ve Halkla İlişkiler Yüksek Lisans Programları ‘na katılacak öğrencilerle tanışan Küntay, Bahçeşehir Üniversitesi olarak Master Programı’na bakışlarını uzunca bir müddettir farklılaştırdıklarını ve değiştirdiklerini söyledi.  
Dünyanın  çok farklı dönemlerde master programlarını yenilemesine karşın  Türkiye’de belli kalıpların dışına yıllarca çıkamadığını dile getiren Küntay, “Master, Yüksek Lisans  bir konuda uzmanlaşmak demek. Yıllarca yaptığımız hatalardan en büyüğü  yüksek lisansı yapan arkadaşlar sektörden kopuk yetişmesi.  Düşünsenize. Okulunuz,  masteriniz bitiyor ve  sektöre bir giriyorsunuz  bir dizi bocalama sizi bekliyor. Çünkü sektörden kopuksunuz.  4+2 yıllık emeğiniz,  çalışmanız sizi tam anlamıyla iş dünyasına,  sektöre  hazırlayamamış.  O zaman problem ne sektörde ne sizde. Problem eğitim sistemindedir” diye konuştu.
 
Bahçeşehir Üniversitesi olarak  iş dünyasına, piyasaya entegre,  öğrencinin masteri  bittikten sonra veya masterini  yaparken  çalıştığı kuruma,  kariyerine ve onun ordaki işleyişine ek katabilecek bir müfredat hazırlığı içinde olarak programları yenilediklerini dile getiren Burak Küntay, bu en büyük revizyonun ardından ikinci revizyonunsa Bahçeşehir Üniversitesindeki ve Türkiye’deki  değerli hocaların yanı sıra özel sektörden de değerli kimseleri, yöneticileri değerlendirerek seminerler verdirmek istediklerini açıkladı.

SİLİKON VADİSİ’NDE DERS
Küntay sözlerine şöyle devam etti:  “Artık dünya çok büyük . Gbobal dediğimiz hadise böyle. Herkes içi içe geçmiş.  E, siz siz ilişkilerinizi global anlamda kurmadan Türkiye’deki cevre ve imkanlarya bir yere gidemezsiniz .  Dolayısıyla burada okuyacak öğrencilere bazı fırsatlar sunmak istiyoruz. İstiyorlarsa bir dersini ABD’de Silikon Vadisi’nde, bir dersini Berlin’de, istiyorlar sa iki derslerini  Washinton DC kampüsümüzde, ya da  Ortadoğu’da alabilirler. Bir yandan da öğrencilerimize  bu imkanları sunarken farklı format ve formasyonlarla birlikte  arkadaşları global anlamda dünyaya da entegre etmek hedefimiz var. “
Üniversiteler hangi şehirdeyse yıllarca o şehrin öğrencisine hizmet ettiğine dikkat çeken Küntay,  yıllarca başka illerden gidenler olduğunu ama Yüksek Lisans’ın farklı olduğunu  belirterek, “Çalışırken sadece İzmir üniversitelerinde okuyabilirsiniz. İstanbul’dakiler  İstanbul üniversitelerinde, Ankara’dakiler sadece Ankara’da.  Bizim maksadımız  İstanbul’daki eğitim ağını Türkiye’nin muhtelif  şehirlerine  taşıyıp buradaki arkadaşlarımızı Bahçeşehir’in eğitim ambiyansıyla tanıştırmak. Belli bir  sürecimizi tamamladıktan sonra yavaş  yavaş diğer programlarımız da İzmirlilerin hizmetinde olacak.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv