Lojistik Fuarı’nın Temeli İEF’de Atılacak

  • 0
  • 745
Yazı Boyutu:

Her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlenen İzmirEnternasyonal Fuarı’nın bu yıl ki teması “Lojistik” olarak belirlendi.Önümüzdeki yıllarda organize edilmesi planlanan lojistik ihtisas fuarından yolaçıkan İZFAŞ, 29 Ağustos – 7 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek İzmirEnternasyonal Fuarı’nda tema olarak lojistik konusunu işleme kararı aldı.
 
 
Ülkemizin Uluslararası nitelikteki ilk fuar organizasyonuİzmir Enternasyonal Fuarı, 83’ncü yılında, kapılarını lojistik temasıylaaçacak. 29 Ağustos 2014 Cuma günü açılacak fuar 10 gün sürecek.
 
 
İEF lojistik bölümüne katılımcı olacak firmalarındeğerlendirilmesi, tema etkinliklerine ilişkin görüş alınması, önümüzdekiyıllarda yapılacak olan lojistik ihtisas fuarı hakkında görüş ve öneriler içinİZFAŞ’da danışma kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı sonunda İEFLojistik Çalışma Grubu oluşturularak çalışmalara hız verildi.
 
 
Toplantıya; İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, DenizTicaret Odası Ynt. Krl. Bşk. Yusuf Öztürk, İzmir Kamyoncular ve KomyonetçilerEsnafı Odası Bşk. Yıldırım Kaya, İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Koçali Al, TCDD3. Bölge Müdürlüğü Lojistik Müdürü Müslüm Yurdakul, THY İzmir Satış Müdürü AyçaYornuk, Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. ÖmerBaybars Tek, İzmir Ekonomi ÜniversitesiLojistik Bölüm Başkanı Doç. Dr. BurcuÖzçam Adıvar, İzmir Ticaret Odası Komite Üyeleri, Schenker Arkas ve İZFAŞçalışanları katıldı.
 
 
İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs “Fuarımızın ticari veuluslararası yönünü canlandırmak, geleceğe taşımak, güçlendirmek adına her yılbir tema ile ilişkilendiriyoruz. Bu temaların özellikle İzmir’in, bölgemizinekonomik, sosyal ve toplumsal kalkınmasıyla da ilişkili olmasını istiyoruz. Bir anlamda İzmir’in misyonu ve vizyonu ile uyumlaştırmaya çalışıyoruz.Bu bağlamda 83’ncü fuarımızın temasını lojistik olarak belirdik” dedi.  
 
 
Örs bu yıl düzenlenecek olan İzmir Enternasyonal Fuarı’ndaönümüzdeki yıllarda yapılması planlanan lojistik ihtisas fuarının temelininatılacağını ve yol haritasının çizileceğini de sözlerine ekledi.
 
 
Bu yıl lojistik temasıyla kapılarını açacak olan İzmirEnternasyonal Fuarı’nda, lojistik sektörüne özel bir alan oluşturuldu. İzmirUluslararası Fuar Alanı 2 No’lu Holde ayrılan bu özel alanda kara, deniz, hava,demiryolu lojistik firmaları aynı zamanda yük ve insan taşımacılığı, istifleme,taşıma, depolama, raf sistemleri firmaları,  dernekler, eğitim gibi kurumve kuruluşlar yer alacak. 
 
 
İzmir Enternasyonal Fuarı, İZFAŞ tarafından İzmir BüyükşehirBelediyesi ev sahipliğinde T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığıhimayesinde düzenleniyor.
 
 
İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alacak diğer ürün gruplarıise şöyle;
 
Gıda Ürünleri - Gıda Teknolojileri ve Yan Sanayi (MarkaTescilli Ürünler)
 
Binek Otomobil
 
Oto Yan Sanayi
 
Ticari Araç
 
Bisiklet / Motosiklet
 
Yapı Malzemeleri ve İnşaat
 
İş Makinaları, Tarım Makinaları
 
İklimlendirme ve Yan Sanayi
 
Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, IT Telekomünikasyon veEnformasyon
 
Makina / Enerji
 
Finans Sektörü
 
Turizm
 
Sağlık
 
Eğitim
 
Tekstil, Hazır Giyim
 
Ekolojik Ürünler
 
Yerel Yönetimler
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv