MADEN İHRACATIMIZ FUARLAR SAYESİNDE ARTACAK

  • 0
  • 636
Yazı Boyutu:

2023 yılı ihracat hedefi  15 milyar dolar olan Maden Sektörü, hedefine sektörel teşvikler ve fuarlar ile ulaşmayı planlıyor.
 
2011’de 865 milyon dolar olan Ege Maden İhracatçıları Birliği ihracat kayıt rakamlarında, bu sene yüzde 10’luk bir artış yaşandı ve bu rakam 953 bine çıktı.
 
Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Erdinç, Yeni Teşvik Yasası ile ilgili Ege Maden İhracatçıları Genel Kurulu’nda konuştu: “Yeni Teşvik Yasası bizim yıllardır istediğimiz şekilde geldi. Sektörel teşvik olması ve Maden Sektörü’nün her durumda 5. Bölge statüsünde kabul edilmesi biz madencileri çok memnun etti.”
 
Fuarların önemini vurgulayan Arslan Erdinç:”Çin bizim için çok önemli bir pazar. Çin’i artık bir ülke olarak değil 36 dil konuşulan bir kıta olarak görmek lazım. Çin iyice gelişti, bol mermer kullanmaya başladılar, bilhassa bej Türk mermeri kullanıyorlar.Fuarlar bizim ihracatımız için çok önemli Biz de bu nedenle Ege Maden İhracatçıları Birliği olarak fuarlarda ülkemizi temsil etmeye çalışıyoruz” diyerek yurtdışı fuarlarının ihracatı olumlu yönde etkilediğinin altını çizdi.
 
18-21 Haziran 2012 tarihlerinde yapılacak olan Tianjin Fuarı’nı düzenlediklerini belirten Erdinç:”Bu fuarın bizlere katkısının büyük olacağını düşünüyorum.Sadece Çin değil Hindistan’daki fuarlara da katılmayı planlıyoruz ve bu doğrultuda araştırmalar içindeyiz” dedi.
 
İzmirli madenciler olarak bölgesel mermer toplantıları düzenlemek ve ücretsiz verilen danışmanlığın yanısıra bu sektördeki firmaların sorunlarını çözmek istediklerini belirten Arslan Erdinç: “Geçtiğimiz aylarda Ege Maden İhracatçıları Birliği üyelerine özel olarak uygulamaya konan ücretsiz maden hukuk danışmalığı sistemi başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İhracatta sıkıntı yaşayan madencilerin sorunlarını bu sistem sayesinde çözmeye gayret ediyoruz. Madencilerimizin sorunlarını anlayıp çözüme kavuşturmak için bölgesel mermer toplantıları düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.
 
Ege Maden İhracatçıları Birliği Genel Kurulu’nda  2011 yılı gelir gider bütçeleri açıklandı ve 2012 tahmini bütçesi denk bir bütçe olarak 2 milyon 610 bin  lira olarak belirlendi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Arşiv