Natura’ya Yelki Çiftlikte çekim

İzmirli moda tasarımcısı Jeyan Gedik’in tamamıyla doğal kumaşlar kullanarak tasarladığı, çevre bilinci olan ve sağlığına önem veren gelin adaylarının tercihi olan “Natura” adlı yeni gelinlik koleksiyon çekimleri Yelki Çiftlik’te Fotoğraf Sandığı Grubu tarafından yapıldı.

  • 0
  • 4.738
Natura’ya Yelki Çiftlikte çekim
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:





İzmirli moda tasarımcısı Jeyan Gedik’in tamamıyla doğal kumaşlar kullanarak tasarladığı, çevre bilinci olan ve sağlığına önem veren gelin adaylarının tercihi olan “Natura” adlı yeni gelinlik koleksiyon çekimleri Yelki Çiftlik’te Fotoğraf Sandığı Grubu tarafından yapıldı. Gün boyu süren çekimlerde Rönesans Ajans modelleri Yaren Günaydın, Tomris Demiray ve Duygu Arslan görev aldı.

Doğal kumaşlar kullanarak tasarladığı ürünlerle sektöre öncülük ettiğini, bu koleksiyon fikri çerçevesinde 3 yıl öncesi kolları sıvadığını ve 2 yıl önce ekolojik moda adı altında doğal kumaşlarla tasarladığı koleksiyonunu sergilediğini dile getiren Jeyan Gedik, “ Yıllardır aklımda olan bu projeyi ‘Natura’ adıyla daha kapsamlı ve çeşitli olarak gerçekleştirdim. Pamuk cenneti olan ülkemizde organik ve doğal pamuklu kumaşlar bulmak çok zor oldu ve bana oldukça fazla zaman kaybettirdi. Sağlıklı ve rahat olmayan sentetik kumaşları kullanmaktansa doğal olanı kullanmayı tercih ediyorum. Günlük hayatımızda yiyip içtiğimiz ürünlerin organik olmasına dikkat ederken günlük kıyafetlerimizde de doğal ve nefes alan kumaşlardan yapılan ürünler giymeyi daha sağlıklı ve rahat buluyorum. Dünya artık her açıdan doğal ve minimalist bir yöne doğru hızla ilerliyor. Aslında basit yaşamak, hem aklımızdaki hem hayatımızdaki fazlalıkları en aza indirmek, daha minimalist yaşamak bunun felsefesi. Doğal olan sağlıklıdır. İster gıda da ister giyimde olsun organik ve doğal ürünleri tercih etmek hem sağlığımız hem de çevre ve doğa için faydalı” dedi.




Bu koleksiyonla üretim yaparken, sentetik ürünler kullanmayıp doğal kumaşlarlarla çevreye verdiği zararı da minimize ettiğini ve çevreye duyarlı ve sağlık konusunda hassas gelinlerin tercihlerinin her şeyiyle doğal kumaşlardan üretilen ‘Natura’ koleksiyonundan olduğunu ifade eden Gedik, “Tabi ki bu bir tercih ve bilinç meselesi. Dünyadaki talepler bu yöne doğru çoğalmakta. Ben de buna öncülük ettiğim için mutluyum. Umarım herkes bir gün böyle düşünür. Böylece üzerinde yaşadığımız dünyaya zarar vermeyiz ve gelecek nesiller sağlık ve çevre bilincine erişmiş olurlar ve onlara temiz bir dünya bırakırız” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Atıksız moda

Suudi Arabistan'da 4 Yeni Mağaza

Fashion Week rüzgarı

Muhteşem başlangıç

10. kez IFW

Genç modacı ‘İtalya’daki finale kaldı

Arşiv