Öğretmenlere “21’nci Yüzyıl Becerileri”eğitimi

  • 0
  • 728
Yazı Boyutu:

BahçeşehirKoleji & Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliğiyle, öğretmenlereyönelik “21’nci Yüzyıl Becerileri” eğitim seminerleri İzmir Bahçeşehir Kolejikonferans salonunda  gerçekleşti.

 
Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Zeynep Hülagü’nün açılış konuşmasıyla başlayan seminerde Bahçeşehir Üniversitesi ve Bahçeşehir Koleji uzmanları çeşitlibaşlıklarda, barkovizyon sunumları eşliğinde bilgi aktarımı gerçekleştirdi.

Eğitim sektöründe öğretmen eğitiminin önemine dikkat çekmek, öğrencilerin 21’nciYüzyıl becerileriyle yetişmelerini sağlamak amaçlanan seminer yoğun ilgi gördüve İzmir’deki çok sayıda öğretmen katıldı.Seminerde;yaşam ve kariyer becerileri, 21’nci yüzyıl becerileri ve öğrenme, bilgi, medyave teknoloji becerileri, 21’nci yüzyıl temaları ve temel dersler, standartlarve değerlendirmeler ile öğrenme ortamları başlıkları ele alındı.  
Teknolojinin ön planda olduğu günümüzde 21’nci Yüzyıl becerileri olarak adlandırılan belirli kriterlerin eğitimsistemine yeni bir bakış açısı getirdiği vurgulandı. Bu becerilerde kritikdüşünebilen, etkin yazı yazabilen, problem çözme yeteneği kuvvetli,sorgulayıcı, soru sormasını bilen, kültürlere saygılı, sanat ve sporyetenekleri gelişmiş ve teknolojiyi kullanabilen bireyler yetiştirmek; temelhedef olarak ön plana çıktı.  10.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleşen seminerekatılan öğretmenlere Bahçeşehir Koleji tarafından sertifika verildi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv