Ortak kullanım protokolüne güç birliği içinde devam

  • 0
  • 770
Yazı Boyutu:

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi ile İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'ortak kullanım' anlaşmasında bir yıl geride kaldı. Ortak kullanım protokolünün birinci yılını doldurması nedeniyle Yeşilyurt'taki İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Özkan, İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, Başhekim Prof. Dr. Behzat Özkan, Rektör Danışmanı Mustafa Demirci katıldı.
 
“İşbirliğine güç birliği içinde devam”
İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan, Türkiye’nin birçok üniversite hastanesinden önde hizmetler sunan bir hastanede görev yapmaktan duyduğu memnuniyeti paylaştı.  Prof. Dr. Behzat Özkan, Üniversite ile yapılan bu işbirliğinin uyum ve güç birliği içinde devam ettiğine dikkat çekerek, ” Benden önce görev yapan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Galip Akhan hastanemize çok büyük katkılar sağlamıştır. Hastanenin her noktasında Sayın Hocamızın imzasını görüyoruz. Bundan sonraki süreçte Sayın Müdürümüz ve Sayın Rektörümüzün katkılarıyla birlikte onların bize bıraktığı bayrağı birlikte daha yukarılara taşımak en büyük hedefimiz olacaktır. Ameliyathanemizin yaz ayı sonlarında açılması için çalışıyoruz. Çocuk Sağlığı Hastalıkları kliniğimizi kurduk. Onun akademik ve Sağlık Bakanlığına bağlı personel altyapısı için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Üniversitemizle, İl Sağlık Müdürlüğümüzle tüm akademisyenlerimizle birlikte uyum içinde çalışarak bu hizmetlerin devamını sağlayacağız.” diye konuştu.
 
“Tıp Alanına büyük katkı”
Tıp Fakültesinin 1.5 yıl önce kurulduğunu belirten İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Ali Malas ise Tıp Fakültesinin kurulmasında en büyük faktörlerinden birisinin
hastanesinin hazır olması olduğunu söyledi.  Sağlık Bakanlığının verilerine göre yüz bin kişiye düşen hekim sayısının,  AB ülkelerine göre ve Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre yarı yarıya az olduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Mehmet Ali Malas, “ Şu an İKÇÜ'nün 107 tıp fakültesi, 103 hemşirelik bölümü öğrencisi var. 3 yıl sonra 103 hemşireyi, 5 yıl sonra da 107 doktoru sağlık camiasına kazandıracağız. Fakültemiz bünyesinde 13 profesör, 4 doçent, 16 Yardımcı Doçentimiz olmak üzere 33 öğretim üyesi bulunuyor. Diğer branşlarda da öğretim üyelerini yakında istihdam edeceğiz. Burada hemşire, fizyoterapist, beslenme diyet uzmanı, diş hekimi de yetiştireceğiz. Ortak Kullanım protokolü ülkenin imkanlarının kullanılmasında son derece akılcı bir tercih ve uygulamadır. Fakültemize güç kattıkları için Sağlık Bakanlığı nezdinde Sağlık Müdürümüze ve Başhekimimize teşekkür ediyorum " dedi.

“Böyle bir hastanede eğitim almaları öğrencilerimiz için büyük şans”
İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, çevre illerden daha yüksek puanla tıp öğrencisi aldıklarına vurgu yaparak bunda hastanemizin verdiği desteğin büyük etkisi olduğunu kaydetti. Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, “Hastanenin  gücüyle yolumuza hızla devam ediyoruz. Böyle bir hastanede eğitim almaları öğrencilerimiz için büyük şans.  Hastanemizde çalışan her hekim çok başarılı, her uzman çok büyük değer. İki kurum arasında imzalanan ortak kullanım protokolüyle yeni bir tıp fakültesi kurmak zorunda kalmadık. Devlet böylece 40 milyon TL'lik bir tasarruf sağladı. Geleceğe yönelik planlarımız içinde, Sağlık Bakanlığının Bayraklı ’da kuracağı Sağlık Kampüsünde eğitimlerimize devam edeceğiz. Tıp, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri ve Eczacılık Fakültelerimiz ile birlikte Sağlık Meslek Yüksekokulumuzu o bölgeye inşa edeceğiz.  Bu bir bayrak yarışı. 1 yıllık süreci başarıyla doldurmaktan çok mutluyuz” diye konuştu.
 
“Buradan mezun olacak tıp öğrencilerimiz çok şanslı”
İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Özkan da  “Bu kurumda üretilen sağlık hizmetlerinin yanından birçok üniversite hastanesi geçemez” diyerek hastane olarak üst düzeyde sağlık hizmeti sunduklarını belirtti.  Özkan, “Bu hastane Ege Bölgesinin referans ve marka hastanesi durumda. Her noktasında Rektör Hocamızın imzası var. Bu protokolde her iki taraf da en güçlü özelliğini ortaya koydu. Üniversite akademisyen kadrosunu ortaya koydu. Sağlık Bakanlığı tarafı da yatak kapasitesi, teknik donanımıyla, hasta profiliyle güçlerini birleştirdiler. Ülkemizde 119 bin küsur hekimimiz var. Bu çok çok az bir rakam. Mutlaka mezunlarımızın artması lazım. Bu girişimler bunun için yapıldı. Kaynakların en efektif şekilde kullanılması, yetişmiş insan gücünden maksimum düzeyde nasıl faydalanacağız düşüncesi ve bunun çabasıyla bu noktalara gelindi. Burada öğrencilerimiz için çok fazla bilgi, malzeme, ameliyat, özellikli vaka var. Buradan mezun olacak tıp öğrencilerimiz çok şanslı. Bu protokol çok anlamlı bir adım oldu. Umarız nice 10 yıllarını göreceğiz.” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv