Sağlıklı yaşam bu fuarlarda

  • 0
  • 532
Yazı Boyutu:

Sağlıklı yaşam; sadeceorganik sertifikalı ürünlerin sergilendiği, kozmetikten gıdaya kadar geniş birürün yelpazesi olan EKOLOJİ İZMİR Fuarı ile  zeytin vezeytinyağında ürün çeşitliliğini ve kalitesini sergileyen OLIVTECH Fuarı’nda…

Hiçbir katkı maddesi olmayan%100 naturel zeytinyağlı şifalı sabunlar, ahşap bambudan yapılmış tamamen doğalve sağlıklı mutfak gereçleri, antibiyotik ve sentetik kimyasal katkımaddelerinin kullanılmadığı, açık alanlara sahip doğayla uyumlu çiftliklerdeyetişen tavuklar, organik yumurtalar, insan sağlığına elverişli ağır metalleriçermeyen su bazlı boyaların kullanıldığı ahşap kayın ağacından yapılmışoyuncaklar, organik kayısı ve pekmez döneri, kuru bakliyat, baharat çeşitlerimeyve ve sebzeler, bal, süt ürünleri, ketçap, çikolata, tekstil ve kozmetikürünleri gibi tamamen organik ürünler ile zeytin çeşitleri, zeytinyağı veteknolojileri EKOLOJİ İZMİR & OLIVTECH fuarlarında ziyaretçilerinibekliyor.

İZFAŞ Genel Müdürü MehmetŞakir Örs “İleriki nesillerinsağlıklı yetişmesi için organik giyimden, organik gıda ve kozmetiğe kadar önemverilmesi gerekiyor. Bu konuda hep beraber üzerimize düşeni yapmak zorundayız.Ülkemizde organik ürünlere talep giderek artıyor. Bu ilginin doğru yönlendirilmesikonusunda fuarlar kilit noktada yer alıyor. İhracatta kendini kanıtlayan ve içpazarda da büyüme kaydeden organik sektörüne yönelik düzenlediğimiz EKOLOJİİZMİR Fuarı’na sektörün ilgisinin gelecek yıllarda da artarak devam edeceğinidüşünüyoruz.

Bölgemizin özgün tarımsalürünlerinin yurtdışına açılmasında önemli bir görev üstlenmesini dilediğimiz OLIVTECH’in, yakın zamanda kentimizin fuarcılıkvizyonunda önemli bir yere sahip olacağına inanıyoruz” dedi.

EKOLOJİ İZMİR, İzmirUluslararası Fuar Alanı 3 no’lu holde, 4 bin metrekarelik alanda,22 ilden 102 firmanın katılımıyla organize ediliyor.

OLIVTECH, İzmir UluslararasıFuar Alanı 2 no’lu holde, 7 bin 200 metrekarelik alanda, 9ilden 184 firmanın katılımıyla düzenleniyor.

13 Nisan 2014 Pazar günü sona erecek fuarlar, hem profesyonellere hem deson tüketiciye açık olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğindeİzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ)tarafından gerçekleştiriliyor.

OVİL ZEYTİNLERİNDENKAHVALTI SOFRALARINA BİR YENİLİK DAHA…
Geniş yelpazeli ürünseçenekleri ile müşterilerine enfes tatlar sunan Ovil Zeytinleri, ürünlerinebir yenisini daha ekleyerek OLIVTECH  – 4’üncü Zeytin, Zeytinyağı veTeknolojileri Fuarı’nda ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

Ovil Zeytinleri, kahvaltısofralarının vazgeçilmezi siyah ve yeşil zeytin, salamura, domates dolgulu,karışık turşulu, biber dolgulunun yanı sıra “Soslu Zeytini” sofralara konuketti. Soslu zeytinin içerisinde kurutulmuş domates, ayçiçeği yağı, sarımsak vedilimli zeytinler ile harmanlanarak yapılan zeytin salatası büyük beğenitopluyor. Net ağırlığı 250-305 gr olan soslu zeytinler ISO 9001 VE ISO 22000kalite yönetim sistemlerine göre QA tarafından belgelendirilmiş. Sosluzeytinler, Ovil’in steril depolarında stoklanıp sıhhi koşullarda paketlemeyapılarak müşterilere sunuluyor.

Akhisar’ın Medar Kasabasındakurulan ve 1995 yılından bu yana faaliyet gösteren firma, zeytinişletmeciliğine 2005 yılından bu yana, Ovil markasıyla iş dünyasında yerinialmış.

GAP ORGANİK’DEN,ORGANİK TARIMA BÜYÜK DESTEK
10 – 13 Nisan 2014tarihlerinde düzenlenen EKOLOJİ İZMİR - 5’inci İzmir Organik Ürünler Fuarı’nakatılan Gap Organik, organik tarımın yaygınlaştırılması ve organik ürünlerindaha fazla kullanılması için sektöre büyük destek veriyor.

Gap Organik, GüneydoğuAnadolu Bölgesi’nin 9 ilinde, Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis,Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak’da organik tarımın gelişmesi ve organikgıda, tekstil ürünlerinin daha fazla kullanılmasını sağlamak amacıyla çiftçilere,üreticilere ve kooperatiflere yurt içi ve yurtdışı platformlarda destekveriyor.

Gap Organik Tarım KümeProjesi, T.C. Kalkınma Bakanlığı Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınmaİdaresi tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın teknik desteği ileyürütülmektedir.

Proje, Güneydoğu AnadoluBölgesi’nde organik tarım sektörünün rekabet edebilirliğinin arttırılmasını vebölgenin sürdürülebilir bir biçimde ve sosyal eşitlik ilkesine paralel olarakkalkınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

TÜRKİYE’DE İLKDALINDAN KURUTMA, ORGANİK, SIFIR TUZ ZEYTİN, OLIVTECH FUARI’NDA

Foça’nın Bağarası bölgesindekurutulmuş tuzsuz doğal zeytinler OLIVTECH Fuarı’nda dikkat çekiyor.

Dalından toplanan zeytinlerhava sirkülasyonu ile kapalı devrede tüm besin değerlerini kaybetmedenkurutuluyor. Hiçbir kimyasal işlem görmeden ve tamamen tuzsuz olan zeytinler,isteğe göre zetinyağı ile marine edilerek de tüketiciye sunuluyor.

Yüksek tansiyonudüşürdüğü, kalp ve damar sağlığı için çok faydalı olduğusöylenen organik tuzsuz sele zeytini ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir’in “gözü” bu fuarda olacak

Kapılarını rekorla kapattı

Arşiv