Suça karışan cezasını çeker

  • 0
  • 1.401
Suça karışan cezasını çeker
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir merkezli düzenlenen ‘yasa dışı dinleme operasyonu’ ile ilgili konuştu. AK Parti hükümetinin devlet gücünü kullanarak, devlete ve millete operasyon çekmeye çalışan hiçbir odağa, hiçbir karanlık çevreye, hiçbir paralel yapıya izin vermeyeceğini belirten Delican, “Hukukun üstünlüğünü esas alan devlet, vatandaşlarının özgürlük ve haklarının teminatıdır. Ortada vahim bir durum söz konusu. Yasa dışı dinlemeler yapma, sahte delil üretme, suç uydurma gibi konulardan bahsediliyor. Bunlar kabul edilebilir şeyler değil. Devletin kendisine verdiği gücü kötüye kullanarak vatandaşa zulmeden bir anlayıştan hesap sorulması çok doğaldır. Devlet mekanizmasının vatandaşlarının özgürlüklerini, haklarını ve hukuklarını koruması gerekiyor. Devlet içine çöreklenen paralel yapının çok büyük zulümlere ve haksızlıklara imza attığını biliyoruz. Binlerce insanı dinlediler, uydurma delillerle davalar açtılar. İnsanların hayatını, kariyerini, onurlarını, itibarlarını çaldılar. Devlet yapısını kullanarak, hukuki bir iş yapıyormuş algısı üreterek büyük tertiplere imza attılar. Bunların hukuk karşılığında bir bedeli var. Şimdi herkes o bedeli ödemek durumunda. Suça karışan cezasını çekecektir. Sonuçta devam eden bir soruşturma söz konusudur. Herkes adalete güvenmek zorundadır.” dedi.

 

Hem millete, hem de hukuka hesap verecekler 

Hükümetin paralel yapının en büyük mağdurlarından biris iolduğunu hatırlatan Delican, “Başbakan, bakanlar, milletvekilleri olmak üzere yüzlerce, binlerce kişiyi usulsüzce dinlediler. Ülkenin ulusal güvenliğini doğrudan ilgilendiren kozmik görüşmeleri dinleyerek devletin en mahrem sırlarına vakıf oldular. Hükümet, bu yapının hukuksuzlukları ve zulümleri neticesinde mağdur olmuştur. Ancak şunu net bir biçimde görüyoruz ki, hükümet mağdur olmasına rağmen bu yapıyla mücadelede hukuk çerçevesinin dışına çıkmamıştır. Sonuçta biz adalet arıyoruz, adaletten hakkaniyetten, hukuktana yrılmamak oldukça önemlidir. Rövanş, intikam ve birilerini yok etme amacı gütmüyoruz. Elbette bir temizlik olacak ve kamu vicdanı tatmin edilecek. Ancak bu temizlikten kastedilen, bu mantalitenin, bu anlayışın sorgulanması vetemizlenmesidir. Devletin bunu yapması elzemdir. Kimse bundan rahatsızolmamalıdır. Siyaset ve devlet yönetmek, yönetime ortak bir paralel yapıyı aslakabul etmez. Bizler, binlerce yıllık bir devlet geleneğine sahip bir milletiz.İyi niyetimizi asla suiistimal ettirmeyiz. Vesayetin her türüne karşıyız.Başbakanımıza, milletin oylarıyla seçilmiş ilk Cumhurbaşkanımıza kast etmeyeçalışanlarla her türlü mücadeleye devlet ve millet olarak hazırız, sonuna kadarda gideceğiz. Bu mücadelede devlete ve millete kast etmiş yapıların yanında yeralanlar hem millete, hem de hukuka hesap vereceklerdir. Bunları destekleyenlerde vicdanlarına karşı sorumludurlar.” sözlerini sarf etti.  

 

Ali Engin paralelyapının taşeronluğu sevdasında

 Operasyonlarla ilgili CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’inyaptığı açıklamayı da yorumlayan Delican, “CHP İzmir İl Başkanı Sayın AliEngin’in açıklamaları oldukça garip ve düşündürücü. Ben özelliklesiyasetçilerin bu çetenin arkasına düşmelerine, avukatlığına soyunmalarınaanlam veremiyorum. Sonuçta bu yapı demokratik siyaseti hedef alıyor. Siyasetkurumunu toptan hedef tahtasına oturtuyor. Siyaset kurumunu korumakdurumundayız. Paralel yapının yaptıklarını gördük. Bunların amacı gayet net veaçıktır. Ülkenin can damarını ele geçirmeye çalıştılar, egemenliğin en hayatikurumlarını kontrol etmeye odaklandılar. Bu hastalıklı yapının temel hedefiülkede iktidarı ele geçirmekti. Anti demokratik yöntemlerle bir ülkenin siyasaliktidarını ele geçirme çabası güden yapıya hiçbir siyasetçi hoşgörüyle bakamaz,bakmamalı. Siyasetçilerin bunu düşünerek hareket etmeleri gerekiyor. Sayın AliEngin paralel yapının taşeronluğunu üstlenme hevesinde olmasın. ” şeklindekonuştu.

 

Herkes yaptığınınbedelini ödeyecektir

İzmir’deki operasyonda tutuklanan ve serbest bırakılanpolislerin yaptığı açıklamaları da değerlendiren Bülent Delican, “Devletiniçinde devlete rağmen çalışan, millete ihanet eden her kim varsa bedelini öder.Herkes yaptığının bedelini ödeyecektir. Hukukun dışına çıkılmadan, zanlılarında hakkı ve hukuku güdülerek bir soruşturma yürütülüyor. Adaletin vereceğikarara hepimiz saygı duymalıyız. Ayrıca, devam eden bir soruşturmayı etkilemeamacı güden açıklamalar çok yakışıksızdır. Devletin memurlarının çıkıp siyasisöylemlerde bulunması, seçilmişleri tehdit etmesi, ellerine verilmiş metinleriokuyarak galiz ifadelerle hükümete saldırmaları ahlaki değildir. ” dedi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv