Sünnet için En Uygun Zaman: 2 Yaş Öncesi veya 6 Yaş Sonrası

  • 0
  • 1.221
Yazı Boyutu:

Yazın gelmesiyle aileler, sünnet hazırlıklarına başladı. “Erkekliğe atılan adım” olarak görülen ve düğünlerle kutlanan sünnet için birden çok erkek çocuğu aileleri bir seferde çocuklarının sünnetlerini yaptırmayı tercih ediyor. Bu da en az bir çocuğun hem psikolojik hem de fizyolojik olarak uygun olmayan zamanlarda sünnet olmasına neden oluyor.
Universal Hastaneler Grubu’na bağlı Universal Ege Sağlık  Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı  Op. Dr. Raziye Ergün uyarıyor: “Sünnet; her yaşta yapılmakla beraber cinsel kimliğin kazanıldığı 2-6 yaş arası yapılması çocuktaki psikolojik travmalardan dolayı pek tavsiye edilmemektedir. Sünnet, ya çocuğun ne yapıldığını anlayamayacağı ve yabancıyı tanıyamayacağı kadar erken dönemde, ya da sağlıklı iletişim kurulabilecek çağa geldiğinde yapılmalıdır. İdrar yolu enfeksiyonu geçiren, böbreklerinde doğuştan sorunları olan çocuklarda sünnet enfeksiyon riskini azalttığı için önerilmektedir.”
 
Hem dinsel nedenlerle, hem de koruyucu ve tedavi edici yönüyle sağlıkla yakından ilişkili olan sünnetin cerrahi bir operasyon olduğunu belirten Universal Ege Sağlık Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Raziye Ergün “Sünnetin ideal olarak hastane ortamında, bir ameliyat ciddiyetinde, uzman ve bu konuda deneyimli hekimler tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Uygun koşullar altında gerçekleştirilen sünnetlerde hem tıbbi hem de psikolojik komplikasyonların gelişme olasılığı son derece azdır. “

Önce sünnet sonra düğün!
Ailelerin bebeklik döneminde sünnet yaptırmaktan kaçınmasının başlıca nedenleri arasında kültürümüzün önemli bir parçası olan sünnet düğünleri geliyor. Uzmanlar sünneti zamanında, düğünü ise ilerleyen yaşlarda yaptırarak çocukların hem sağlığını hem de kültürümüzü koruyabileceğini söylüyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

Arşiv