Tatil Değil Bayram Yapalım

  • 0
  • 1.197
Tatil Değil Bayram Yapalım
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Milli mücadelemizin zaferini simgeleyen ve bu nedenle resmi bayram olarak kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, milli bayramlarımıza millet olarak daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini söyledi. Elmasoğlu, “Resmi bayramlar tatil yapmak için değil, bu günü kutlamak için resmi tatil ilan edilmiştir. Bu bayram ulusça eskiden olduğu gibi şölen gibi kutlanmalıdır. Bu bayramları çocuklarımıza ülkemiz için ne anlama geldiğini anlatmalıyız” dedi.

Vatanı işgal edilerek bağımsızlığına kastedilen Türk milletinin, Büyük Atatürk'ün önderliğinde bir varoluş mücadelesi verdiğine işaret eden Elmasoğlu, aziz milletin Kurtuluş Savaşı'nda kaderini kendi elleriyle çizdiğini, atalarımızın büyük fedakârlıklarla vatan yaptığı mukaddes topraklarda sonsuza kadar bağımsız yaşama iradesini ortaya koyduğunu vurguladı.

 “Çocuklarımızı Tatile Değil, Bayram Kutlamalarına Götürelim”

30 Ağustos Zaferi'nin ardından Atatürk'ün sağlam ve güçlü temeller üzerinde kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti'nin, milletin eşsiz bir eseri olduğunu vurgulayan Elmasoğlu şöyle konuştu: “Bu zafer sadece askerin,bürokratların ya da politikacıların bayramı değil tüm ulusumuzundur. Bizler de kendi eserimiz olan bu bayramlara daha çok sahip çıkmalıyız. Bayramı bayram gibi kutlamalıyız. Gelin bu bayram çocuklarımızı tatile değil törenlere götürelim, bugünün önemini anlatalım, onları müzelere götürelim, ulus mücadelemizi anlatan filmler izletelim. Sosyal medyadan buna uygun mesajlar paylaşarak bu konuda farkındalık ve bilinç yaratalım.”


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv