Türkiye’den seçilen tek okul

  • 0
  • 1.247
Yazı Boyutu:

Orion Eğitim Vakfı Karşıyaka Özel Piri Reis Okulu  öğrenci korosu Avrupa Birliği Projesi olanChant Europe –Avrupa Korosu’na Türkiye’den seçilen tek okul oldu. Projedeİtalya, Romanya, Polonya ve Fransa ile bir arada yer alacak olan Özel Piri ReisOkulu ayrıca projeye seçilmesinden dolayı Avrupa Birliği’nden 23 bin eurolukhibe desteği  aldı.

Karşıyaka Özel Piri Reis Okulu Fransızca öğretmeni veProje  Koordinatörü Mireille Antonineprojenin yaratıcısının Fransa’da bir ilkokul olduğunu söyledi. Okulun aynızamanda devlet konservatuarıyla koordinasyon halinde çalıştığını belirtenAntonine,5 ülkede yer alan koroların öncelikle kendi bünyelerinde çalışmalarınısürdüreceklerini, kendilerinin de Türk kültürünü ve dilini yansıtan şarkılarhazırlayacaklarını belirtti. Projeye Türkiye’nin her yerinden çok sayıda okulbaşvurmasına rağmen Karşıyaka Özel Piri Reis İlköğretim Okulunun seçilmişolmasının bir ayrıcalık ve gurur kaynağı olduğunu belirten Antonine, “Proje 2yıllık bir süreyi kapsıyor. Öncelikle bir web sitesi kurulacak. İlk olarakEkim-Kasım aylarında çalışmalar Fransa’da başlayacak. Sonra herkes kendiülkesinde teknolojiyi kullanarak video konferans sistemi ile çalışmalarakatılacak. 2 yılın sonunda biraraya gelinerek koralar çalışmalarınısergileyecekler. Son olarak Eurovision’da olduğu gibi  her ülke diğer ülkelere puan verecek” diyekonuştu. Mireille Antonine projeyi yine okulun Fransızca öğretmenlerinden ÖzgeMingas ile birlikte yürütecek.

Karşıyaka Özel Piri Reis Okulu Müdürü Aslı Akı ise uzunsüredir Avrupa Birliği projelerinde yer almak arzusunda olduklarınıhatırlatarak, “Bir Fransız okulu olarak Fransa’da yer alan bir projede yeralmak bizim için çok önemli. Çünkü uluslararası projeler hem öğretmenlerimizinhem de öğrencilerimizin ufkunu açıyor. Bu proje 2 yıllık. Biri bitmeden birbaşkasına başvurulamıyor. Ama artık bizim için durmak yok. Yola devam” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv