URLA’NIN BAĞLARI’NDA GECE HASATI YAPILDI

  • 0
  • 590
URLA’NIN BAĞLARI’NDA GECE HASATI YAPILDI
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Urla’nın köklü üzüm bağları, Urla Uluslararası Geleneksel Bağbozumu Şenliği kapsamında düzenlenen “gece hasatı” ile yeniden dünyaya ve Türkiye’ye ışık tutarak köklerini yeşertmeye  hazırlanıyor. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın katılmış olduğu “Gece Hasatı” MMG Şarapçılık’da  gerçekleşti. Ayrıca gece hasatına, ünlü ses sanatçısı ve ünlü makyaj uzmanı Suzan Kardeş, Urla Belediyesi Meclis Üyeleri, şarap üreticileri ve basın mensupları katıldı.

BAŞKAN UYAR HASATTA ÜZÜM KESTİ
Hasatta çalışanlarla birlikte üzüm kesen Başkan Uyar,  Urla’da üzüm çeşitliliğinin çok fazla olduğunu söyleyerek “Bizim amacımız güzel Urlamız da kaybedilen değerleri tekrardan köklerinden yeşertmektir” dedi.

Urla’nın geçmişe dayalı, köklü bağlarında çok fazla çeşit üzüm bulunuyor. Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesine de konu olan üzüm bağları, Urla için ayrı bir öneme sahiptir. Çelebi’nin Seyahatnamesi’nin bir yerinde de, Urla çarşısında tüm çarşının üzerini kaplayan bir asma ve üzerine aşılanmış, 37 değişik üzüm salkımı gördüğünü yazar. Geçmişte önemli olduğu kadar, günümüzde de önemini kaybetmeyen Urla bağlarında, daha verimli, daha lezzetli şarap üretmek için hasatın gece yapılması gerekiyor.

Gündüz toplanan üzümlerin çatladığı zaman fermantasyonun başladığını belirten Prof Dr. Metin Güner, erken fermantasyondan her zaman sakındıklarını, o yüzden hasatı serinde yaptıklarını vurgulayarak, üzüm kesilen yer ile taşınacak yerin yakın olması gerektiğini, üzümün seyahat ettirilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv