Yerinde eğitim

  • 0
  • 1.039
Yazı Boyutu:

 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “meslek lisesi öğrencilerine yönelik eğitim gezileri” sürüyor. Geziye katılan öğrenciler, hem ESHOT çalışmaları hakkında bilgi alıyor hem de eğlenceli bir gün geçiriyor. Projeden yıl sonuna kadar 22 okuldan 660 öğrencinin yararlanması hedefleniyor.
 
ESHOT Genel Müdürlüğü’nün başlattığı “meslek lisesi öğrencilerine yönelik eğitim gezileri”nin bu haftaki konuğu Seyit Şanlı ile Necla Tevfik Karadavut Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri oldu. Okullarından otobüslerle alınarak ESHOT Gediz Otobüs Bakım Atölyesi’ne getirilen 60 öğrenci, bakım-onarım atölyelerini ziyaret etti. Öğrenciler Karoser Bakım Birimi, Körüklü Otobüs-Körük Yapım Onarım Birimi, Otomatik Şanzıman Bakım Onarım Birimi, Motor Yenileme ve Test Birimi, Otobüs Mekanik Parçaları Yenileme Bakım Onarım Birimi ve Otobüs Klima Bakım Birimi’ni gezerek Araç Bakım Onarım Daire Başkanı İbrahim Yetmen’den bilgi aldı.
Gezinin ilgi çekici duraklarından birisi de ulaşım maketleri sergisi oldu. Faytonlardan troleybüslere, tramvaydan günümüzde kullanılan otobüslere kadar İzmirlilere hizmet veren tüm toplu ulaşım araçlarının maketlerinin yer aldığı sergiyi gezen öğrenciler, tıpa tıp gerçeğine benzeyen maketler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.
 
Simülatöre bayıldılar
ESHOT turlarına devam eden öğrenciler, daha sonra şoförlerin eğitim aldığı, gerçeğini aratmayan simülatör odasını ziyaret etti. Uzman personel tarafından bilgilendirilen öğrenciler, sırayla bindikleri simülatörde, otobüs kullanmanın zorluklarını yaşayarak öğrendi. Senaryo gereği yağmurlu havada sefere çıkan körüklü otobüsün canlandırıldığı simülasyonda direksiyon başına geçen kız öğrencinin performansı arkadaşlarının beğenisini topladı.
Gediz Otobüs Bakım Atölyesi’ndeki geziden sonra öğrenciler bu kez, Konak’ta bulunan Uydu Takip Kontrol ve Yönetim Merkezi’ne giderek, 1500 otobüsün sayısal haritalar üzerinde gerçek zamanlı olarak kilometre, hız, güzergâh ve sefer takibi konularında nasıl izlendiğini öğrendi. Dev ekranlardan kendi oturdukları bölgelere çalışan otobüsleri takip eden öğrenciler, her gün okula giderken bindikleri otobüsleri bu kez ekrandan izledi. Teknik eğitim gezileri kapsamında bu yıl İzmir’deki 22 liseden 660 öğrencinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nde eğitim alması planlanıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv