Aile Danışmanlık Merkezi kurmak isteyenler sertifikalarını İZMİRSEM’den alacak

  • 0
  • 1.127
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, 11 Mayıs’ta başlayacak sertifika programı ile Aile Danışmanlık Merkezi kurmak isteyenlere gerekli eğitimi verecek.
 
Sosyo-ekonomik açıdan yetersiz, kentleşme bilincine ulaşmada zorluklar ve yokluklar yaşayan, bölgelerinde eğitim ve sağlık başta olmak üzere temel ihtiyaçlar ve insanca yaşam için toplumsal duyarlılığın yaratıldığı kente uyum programlarından oluşan Aile Danışmanlık Merkezi projesine bir destek de İzmir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nden (İZMİRSEM) geldi. İZMİRSEM’de 11 Mayıs’ta başlayacak olan Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı, Aile Danışmanlık Merkezi kurmak isteyenlere yardımcı olacak. İzmir Aile Danışma Merkezleri Derneği işbirliğinde İZMİRSEM tarafından yürütülecek sertifika programı, sağlık, eğitim ve sosyal dayanışma hizmeti sağlamak ve bu bilinci geliştirip kent yaşamına uyuma yönelik eğitim verecek merkezlerin kurulumuna ön ayak olmayı hedefliyor.
 
Yönetmeliğe uygun sertifika İZMİRSEM’den
Sertifika programının başlaması öncesi Dernek Başkanı Psikolog Dr. Sibel Gürsoy ile protokole imza atan İZMİRSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, “Yenilenen yönetmelik gereği, Aile Danışmanlık Merkezi açmak isteyen kişilerin toplam 450 saatlik bir eğitim alması gerekiyor. Sertifika programımız ile şimdiye kadar gerekli görülen 100 saatlik eğitimi alanların 350 saat daha eğitim alarak gerekli hazırlığı tamamlamalarını, hiç eğitim almamış olanlarınsa 450 saatlik eğitim ile sertifikalarını almalarını sağlayacağız. Sosyo-ekonomik durumu yetersiz olan bireylerin topluma uyum sürecinde büyük önemi olan projeye katkıda bulunacağımız sertifika programının başarılı olacağına inancımız büyük” diye konuştu.
 
Eğitim neleri içeriyor?
Aile Danışmanlığı Eğitimi Sertifika Programı içinde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK )mevzuatı ve aile danışma merkezlerinin işleyişi, Medeni Kanun, ailenin korunmasına yönelik kanun, ihmal ve istismara uğramış kadın ve çocuğa yönelik kamusal hizmet, aile içi iletişim, kriz durumlarında aileyle çalışma, kişilik özellikleri ve sorunları ve bunların aileye etkisi, evlilik sorunlarıyla ilişkili ruhsal hastalıklar, madde kullanım bozuklukları tanı, eştanı ve tedavi yöntemleri, madde kullanım bozukluğu olan bireye-aileye yaklaşım, motivasyonel görüşme, ailede çocuk ve ergenle iletişim, okul başarısını etkileyen tıbbi sorunlar, boşanmanın bireyler üzerindeki etkisi, aileye müdahale ve sorun çözme, aile danışmanlığında pratikte yaşananlar başlıklarında eğitimler verilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv