Akay'dan 23 Nisan Mesajı

  • 0
  • 793
Yazı Boyutu:

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.
 
Akay mesajında şunları kaydetti; ‘’İşgal girişimlerine başkaldıran Türk Milleti, Yüce Atatürk'ün önderliğinde yürüttüğü Kurtuluş Savaşı'yla, tarih önünde büyük bir sınav vermiş, haklılığını tüm dünyaya kanıtlamıştır.
Umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı sancılı bir dönemde açılan TBMM, dünyada bir benzeri daha olmayan istiklal mücadelesinin, en büyük ve en anlamlı milli mutabakatının içinde doğarak, milli egemenliğin en somut göstergesi, geleceğimizi aydınlatan bir meşalesi olmuştur.
Kurtuluş Savaşı'yla yalnızca vatan toprakları kurtarılmamış, aynı zamanda laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti de kurulmuştur.
Ülkenin içinde bulunduğu zor şartlara rağmen, milletten aldığı yetkiyi, yine milletimizin beklentileri doğrultusunda layıkıyla kullanan TBMM, bize istiklalimizi geri veren Cumhuriyetimizi kuran gazi bir Meclis`tir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, demokratik rejimimizin kalbidir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi Yüce Önder Atatürk'ün çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.
Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk "Beni görmek, mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir." demiştir.
İşte O’nun tüm ilke ve inkılâplarını gelecek kuşaklara aydınlık enerjileriyle taşıyacak olan çocuklarımız; Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, tarihini iyi bilen, kültürlü, aydınlık düşünceli, yeniliklere ve gelişmelere açık, insana değer veren, ulusal değerleri önemseyen, kişilikli kuşaklar olarak bizim en büyük güvencemiz olacaktır.
Açılış yıldönümünü kutlayan Türkiye Büyük Millet Meclisimizle, daha da güçlenen Cumhuriyet`imizle, geleceğe güvenle bakıyoruz.
Dünyada hiçbir ülke yoktur ki, böyle yüce bir amaç için çocuklarına bayram hediye etmiş olsun. Bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı günümüzü, diğer taraftan 'yarının büyükleri, geleceğin garantisi' olan çocuklarımızın şenliğini tüm kalbimle kutluyorum.’’

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv