Arınç’a suikast soruşturması ne oldu?

  • 0
  • 741
Yazı Boyutu:

İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler Devlet İstihbaratHizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına DairKanun Teklifi görüşmeleri sırasında Bülent Arınç’a suikast soruşturmasınınakıbetini ve İzmir'de askere şantaj davasında ordu ile ilişiği kesilen 30’unüzerindeki subayı gündeme getirdi.

Çankırı Milletvekili İdrisŞahin ve Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun; Devlet İstihbaratHizmetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına DairKanun Teklifi görüşmelerine devam edildi.

563 sıra sayılı Kanun Teklifinin görüşmeleri sırasındaHükümet sıralarında yer alan Başbakan yardımcısı Beşir Atalay’ın yanıtlamasıistemiyle sorularını yönelten CHP’li Güler şöyle dedi: “Aralık 2009'da SayınBülent Arınç'a bir suikast hazırlandığı iddiası vardı, üzerinden beş yıl geçti.Bu iddianın bir sonucu kozmik odanın günlerce aranması oldu. Acaba, suikastsoruşturmasının sonucu ne oldu? İkinci olarak, İzmir'de askere şantaj davasısürerken 30'un üzerinde subay Kara Kuvvetleri Komutanlığından atıldı. Davasürerken, hüküm giyilmemişken bu tasarruf nasıl gerçekleştirilebildi?”

Tümü üzerine görüşmeleri tamamlanan Kanun Teklifininbirinci bölümünde maddelere geçildi. Ancak Genel Kurulda toplantı yeter sayısısağlanamadığından, Teklifin görüşmelerine 15 Nisan Salı günü devam edilmeküzere birleşim kapatıldı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv