AVM’ciyi mutlu etmek İçin benzinlik satanlar konuşmasın

  • 0
  • 1.035
Yazı Boyutu:

AKParti İzmir Milletvekili İlknur Denizli Bornova’da bulunan Karayolları’na aitarazinin Özelleştirme İdaresi’nce yürütülen satış sürecine karşı çıkan CHPdestekli çevrelerin kendisi ile ilgili eleştirilerini anlamakta zorlandığınısöyledi. 

İzmir’in Balçova Mavişehir gibisemtlerinde verdikleri ruhsat ve yaptıkları imar tadilatlarıyla bölgeyi adetaAVM tarlası haline getirenlerin CHP’li belediyeler olduğunu ifade eden Denizli,İzmir’de yapılan bu kadar AVM’ye kimin izin verdiğini İzmirliler bilmelilerdedi.

İzmir’i AVM Tarlası haline CHP’li Belediyeler getirdi

“Vicdansahibi herkese soruyorum. İzmir’de hangi parti şehircilik ilkelerini ayaklaraltına alarak Balçova’yı 1 km boyunca adeta AVM tarlası haline getirmiş,trafiği felç eden imar düzenlemelerini yapmıştır. Bu imarlar, plan tadilatlarıhangi partinin meclis çoğunluğuna sahip olduğu belediyelerden çıkmıştır. BuAVM’lerin inşaat ruhsatını ben mi verdim, AK Partili belediyeler mi verdi.Mavişehir’i Balçova’yı AVM’ler içincennet, İzmirliler için trafik cehennemi haline getirilenler CHP’li belediyelerdeğil mi? Mavişehir’de bir alışveriş merkezinin açık havaotoparkının bir beton yığınına dönüşmesine onay CHP’li BüyükşehirBelediyesi’nin meclis çoğunluğundan çıkmadı mı?

AVM’ciyi mutlu etmek İçin benzinlik satanlar konuşmasın

CHP’li belediyeler sadece kentiAVM’lerle doldurmakla kalmayıp, AVM’cileri mutlu etmek için yeni yapılaşmaya izin verecekler. AVM’cilermutlu olsun diye benzinlik satacaklar sonra da CHP’li belediyelerinsorumluluğunun örtmek ve AK parti’yi suçlamak için eylem yapıp AK PartiMilletvekili İlknur Denizli’ye saldıracaklarNerdebu yoğurdun bolluğu, nerde var böyle insafsızlık.Açıklamalarının devamında İlknur DenizliKarayolları arazisini satılmasının Özelleştirme idaresinin görevi olduğunu vetamamen yasal süreçlerin takip edilerek yapıldığını belirti.“Bumemlekette kamu kurumları kanunlardan aldıkları yetkilerle görevleriniyaparlar. Özelleştirme İdaresi’ningörevi kendisine devredilen kamu mallarını en uygun fiyat ve kamu yararıilkesini gözeterek değerlendirmektir. Bornova’da yapılan da budur. Türkiye’ninher yerinde Karayolları’nın şehir içinde kalan arazileri Ö.İ’ne devredilmiştir.İdare bir ihale yapmış ve arazinin satış süreci başlamıştır. Bütün yasalprosedürler tamamlandığında satış gerçekleşecek ve hazineye kaynakaktarılacaktır. Ne yapılacak bu kaynakla İzmir’e ve Türkiye’nin başkabölgelerine yapılan kamu yatırımları finanse edilecek.

Aşık Veysel Rekreasyon alanındaki gibi el atma zararları nasıl ödeniyorsanıyorsunuz

Bornova’da eylem yapan değerliİzmirliler, isterlerse bu kaynağın bir kısmının İzmir Büyükşehir Belediyesi’niniş bilmezliği sonucu Bornova Aşık Veysel Rekreasyon alanında ortaya çıkankamulaştırmasız el atma zararına gideceğini düşünüp rahatlayabilirler. Kamumaliyesi böyle bir şeydir. Gelirler bir yerde toplanır harcamalar bir yerdenyapılır. Bu zararı birisi ödeyecek. Orada eylem yapan İzmirliler yaşadıkları kentle bu kadar ilgileniyorlarsaBüyükşehir’e sorsunlar Karayolları arazisinin satış geliri dava sonucu ortayaçıkan zararı karşılıyor mu karşılamıyor mu?İlknur Denizli açıklamasındaİzmirlilerin ortada bir çifte standardın, bir cambaza bak gösterisinin olduğunugörmeleri gerektiğini belirtti ve sert açıklamasına devam etti: İzmir’de bazı çevreler İzmirlileri aptalyerine koymaktan ne zevk alıyor bilmiyorum. Karayolları arazisinin satılmasıylaaynı dönemde bir başka kamu malı satışı daha gerçekleşti. CHP’li KonakBelediyesi Üçkuyular’da bir benzinlik sattı. Bundan kimse bahsediyor mu yok.Hayır.

chp benzinlik satabilir ak parti arsa satamaz diye bir kural mı var

Ozaman neymiş değerli arkadaşlar. İzmir’de yazılı olmayan bir kural var CHP’ninyaptıklarını görmeyeceksin duymayacaksın.CHP’ ister benzinlik satar isterKarşıyaka’yı İzmir’in çöplüğü yapar. İzmir CHP’lilere babalarından miras kaldıya istediklerini istediği gibi yapabilir.

kendi içimizde tutarlı olmak zorundayız

İlknur Denizli kendisinin Karayollarıarazisi için de CHP’li Konak Belediyesi’nin satışını gerçekleştirdiği ÜçkuyularBenzin İstasyonu için de tutarlı bir duruşu olduğunu belirtti ve önemli olanınihale sürecinin şeffaflığı ve ortaya çıkan satış rakamının piyasa rayicindegerçekleşmesi olduğunu söyledi.

Benim yakın dönemde İzmir’de gerçekleşen iki tane kamu malınınözelleştirilmesindeki tavrım net ve kendi içinde tutarlıdır
.
İki satışıda yapan kurumu siyasi pozisyonu beni ilgilendirmez.  Ben özelleştirmeye inanan birisiyim. Bensatış fiyatı piyasa fiyatını yakalamış mı ihale kanunlara göre yapılmış mı onabakarım.

Kamu yararı ve şehir estetiği önemli. Arazinin satışı başka bir şey, satışsonrası ortaya çıkacak kullanma biçimi, yoğunluk başka bir şey. Elbette buarazinin şehircik ilkelerine uygun bir yapılaşma ve yeşil alan kullanımıolmasını talep edebiliriz. Benim de kişisel önerilerim olabilir ama önce satışgerçekleşir sonra imar uygulamasını görüp ondan sonra konuşabilirim.Ancakkimse benden, CHP’li belediye kamu arazisi satar, özelleştirme idaresi satamazbiçiminde bir yaklaşım içinde olmamı beklemesin. Bu ülkenin düşük tasarruf oranları ortadayken kamu yatırımlarının,rantiyelerden ya da yurtdışı kaynaklardan faizle borçlanarak yapılmasındansaözkaynakla yapılmasını tercih ederim
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv