Baturdan gövde gösterisi

  • 0
  • 1.205
Yazı Boyutu:

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 30 Mart seçimleri öncesinde gövde gösterisi yaptı. Başkan Batur Ahmet Piriştina Demokrasi meydanında düzenlediği büyük miting ile Narlıdere’de 30 Mart seçimlerinin nasıl geçeceğinin bir provasını yapmış oldu. Büyük mitinge Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur başta olmak üzere CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Celal Yıldız,  CHP Narlıdere ilçe Başkanı Cafer Esen, Belediye İş 2nolu şube başkanı Ahmet Mutoğlu, Belediye Meclis üyesi adayları, partililer, Belediye iş sendikası işçileri, Sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve sayıları 6 bini aşan Narlıdere’li vatandaşlar katıldı.  

Helal olsun size
Narlıdere’nin her mahallesinden ayrı bir grubun ve Belediye iş sendikasına bağlı işçilerin ve diğer gurupları yürüyerek demokrasi meydanını doldurması ile gittikçe büyüyen miting coşkusu, sanatçı Arzu konseri ile daha da büyüdü. Birbirinde hareketli türkülere eşlik eden Narlıdereliler halay çekti ve türkülere eşlik etti. Şenlik yerine dönen Demokrasi meydanına Başkan Baturun gelmesi ile heyecan iyice yükseldi. Meydanı dolduran sayıları altı bini aşan Narlıdere’li ile kucaklaşan Batur çok keyifli olduğu gözlerden kaçmadı. Narlıdere’nin büyük mitinginde ilk konuşmayı gerçekleştiren CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen; bugün bu alanda toplanarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyete, onun en önemli eseri Cumhuriyet Halk Partisine ve yiğit genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sahip çıktınız ya helal olsun size helal diyerek sözlerine başladı. Esen “Narlıdere’de bir kez daha destan yazacaksınız ve tarih sizi unutmayacak. Narlıdere’nin duyarlı, onurlu ve bilinçli halkı. Biliyorum ekonomik sıkıntılarınız var. Dişinizden tırnağınızdan artırarak üniversitelerde okuttuğunuz çocuklarınız iş bulamıyor. Bütün bunlara karşı halktan yana, gelecekten yana, doğrudan yana oldunuz ya helal olsun size” dedi.  

Hesabımız Tayyip Erdoğan’la
Mustafa Moroğlu yaptığı konuşmada seçimleri sadece İzmir olarak düşünülmemesi gerektiğini hatırlatarak “sadece Manisa’nın değil, Denizli’nin, Isparta’nın, Balıkesir’in büyükşehir belediye başkanları da Cumhuriyet Halk Partili olacak” dedi. Moroğlu “ Türkiye’nin her bir köşesi ayağa kalkmış bu zalimden hesap sormaya hazırlanıyor. Hesap günüde 30 Mart. Seçimler için hepimizin çok dikkatli olması gerekiyor. Bu baş çalan varya baş çalan. İki ay önce ‘30 Martta halk yine AKP’ye % 50 oy verecek’ dedi. 1 ay sonra ne oldu Bülent Arınç ve Hüseyin çelik bir açıklama yaptı ‘Bizim için çıta % 38’ dedi. Bu sözlerden 15 gün sonra Recep baş çalanı ‘birinci parti olmazsam, istifa ederim’ dedi. Bütün oyunlarını CHP’ye gidecek oyları bölme üzerine kurmaya başladılar. Ben buradan sadece DSP’ye değil, gönüllerinde başka partiler olabilir MHP’li, Saadet partili veya AKP’ye oy vermiş olabilirler. Tüm bu arkadaşlarımıza bir çağrımız var. Bizim hesabımız burada belediye Başkanı seçilecek kişi ile ilgili değil. Hesabımız İzmir’de büyükşehir belediye başkanı seçilecek kişi ile değil, bizim hesabımız bu ülkeye zulmeden, talan eden, bu ülkeyi gün geçtikçe yoksullaştıran ve gezi direnişlerinde çocuklarımızı katledip, katledenlere destan yazdı diye övgüler düzen Tayyip Erdoğan’la” dedi 

Narlıdere zaten kararını  vermiş
Narlıdere belediye başkanı Abdül Batur demokrasi meydanını dolduran binlere seslenerek ‘Narlıdere’de Cumhuriyet Halk partisi ile Yerel yönetime yani Abdül Batura sahip çıkan bütün yurttaşlarıma, Atatürkçülere, Cumhuriyetçilere ve yurtseverlere teşekkürü bir borç biliyorum’ diyerek sözlerine başladı. Batur “ 15 yıllık hizmet yolculuğumuzda tabi ki eksiklerimiz ve yapamadığımız şeyler olmuştur. Ama Narlıdere’de Abdül Batur her zaman sizlerin iyi gününüzde yanınızda olmuştur, kötü gününde yanınızda olmuştur, hastalığında yanında olmuştur hep içinizde olmuştur. Memleketin halini görüyorsunuz. Bir gün twitter diğer gün youtube kapatılıyor. Yarın Facebook daha sonra evlerimize girip bizi de kapatacaklar. Ulaşamadıkları tek bir kurum kaldı. O da Mustafa kemal Atatürk’ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyet Halk partisidir. Onun için Cumhuriyete ve Cumhuriyet Halk Partisinin adaylarına sahip çıkmamız gerekiyor. Narlıdere zaten kararını vermiş. Bu meydana bakınca çok açıkça anlaşılıyor. Ben ve birbirinden değerli belediye meclis üyesi adayı arkadaşlarım, birlik ve beraberlik içinde seçime gidiyoruz. 30 Martta hepimizi tarihi bir görev bekliyor. Demokrasi ve özgürlükler uğruna hapishanelere atılan gazetecilerimiz, yazarlarımız suçsuz bir şekilde Silivri’de tutsak edilen askerlerimiz için, Anıtkabir’de yatan önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerimiz için, çocuklarımız için, torunlarımız için hepimizin yerine getirmesi gereken görev Cumhuriyete sahip çıkma görevidir. 30 Martta sandıklarımıza sahip çıkacağız, oylarımızı da çalmalarına izin vermeyeceğiz. İzmir’de tüm belediyeler Türkiye’de ise kemal Kılıçdaroğlu’ nu başbakan yapacağız” dedi.  

Belediye binasına binler yürüdü
Konuşmaların ardından belediye meclis üyesi adaylarını sahneye çağırarak birlikte halkı selamlayan Batur vatandaşlara karanfil dağıttı. Narlıdere demokrasi meydanını dolduran binler mitingin hemen ardından yürüyerek Narlıdere belediye binasına kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında yol boyunca evlerinden çıkarak kendisini selamlayan Narlıderelilere Başkan Batur alkışlarla karşılık verdi. Narlıdere Belediye binası önünde halka yeniden seslenen Batur kendisine gösterdikleri destek için teşekkür etti. Batur “30 Mart günü Türkiye’nin makus talihini hep birlikte değiştireceğiz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv