Bornovalılardan Sındır’a büyük destek

  • 0
  • 911
Yazı Boyutu:

Sındır: “Görevimi ikincibir dönem yapma gayreti içerisindeyim. Bundan hiç şüpheniz olmasın”
Cumhuriyet Halk Partisiaday belirleme komisyonu ve Merkez Yürütme Kurulu tarafından oybirliği ile adayolarak belirlendikten sonra Parti Meclisi’nde ismi açıklanmayan BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’a Bornovalılar sahip çıktı. YüzlerceBornovalı, Başkan Sındır’a destek için Büyük Park’ta toplandı. ‘BornovaKamil’dir Kamil kalacak’, ‘Bornova sensiz olmaz’, ‘Direne direne kazanacağız’,‘5 yıl daha istiyoruz’ diye sloganlar atan vatandaşlar Sındır’a sevgigösterilerinde bulundu. Burada bir konuşma yapan Başkan Sındır, tek derdininhizmet olduğunu söyleyerek, 2009 yılından 2014’e uzanan 5 yılda yakalananbaşarıyı anlattı. Çarpıcı açıklamalar yapan Başkan Sındır’, “Görevimi ikincibir dönem yapma gayreti içerisindeyim. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Partimizinyüksek seçim kuruluna aday listelerini vereceği gün hangi adayımız o listedeise arkasında dimdik duracak ilk kişi ben olacağım. Ama benim derdim benimsevdam sizlere hizmet. Bu hizmeti sonuna kadar sürdürme mücadelemi de sonunakadar sürdüreceğim” dedi  

CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu ile görüşen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,Ankara dönüşünde Bornovalıların coşkulu tezahüratlarıyla karşılandı. Büyükpark’tayüzlerce Bornovalı, CHP Aday Belirleme Komisyonu ve Merkez Yürütme Kurulu’ndaoybirliğiyle aday olarak belirlendikten sonra Parti Meclisi’nde ismiaçıklanmayan Başkan Sındır’a destek vermek için biraraya geldi. Vatandaşlar;‘Bornova Kamil’dir Kamil kalacak’, ‘Bornova sensiz olmaz’, Direne direnekazanacağız’, ‘5 yıl daha istiyoruz’ diye sloganlar attı. 

Büyükpark’taki AtatürkAnıtı’nın önünde bir konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. KamilOkyay Sındır, CHP’nin Bornova’da yüzde 30’lardaki oyunu 2009 yılında yüzde50’lere yaklaştırdıklarını, şimdi ise bu desteğin yüzde 70’lere vardığınıbelirterek, “Ben hiçbir zaman için o koltuğa tutkalla kendimi yapıştırmadım.Koltuktan şeref almak gayreti içinde olmadım. Koltuğa, yaptığım hizmetlerle,insani davranış biçimimle şeref kazandırmaya çalıştım. Demokrasi kendidinamikleri olan aday adaylarının yarıştığı bir süreçtir. En doğalı ve olmasıgereken de budur. Aslında doğrusu halkımızın istediği adayların halkın önüne oyistemek için çıkmasıdır. Hizmetlerimiz partimizin üst organları ve adaybelirleme komisyonu tarafından takdirle karşılandı. Aday belirlemekomisyonumuz, adayları belirledi, MYK’ya sundu ve oybirliği ile kabul edildi.Daha sonra Parti Meclisimizde bir anda parti hukukuna uygun olmayan bir şekildefarklı bir arkadaşamız aday oldu. Kendisine başarılar diliyorum kutluyorum.Ancak ben görevimin sonuna kadar sizlerle birlikteyim. Ama görev azmi veaşkıyla görevimi ikinci bir dönem yapma gayreti içerisindeyim. Bundan hiçşüpheniz olmasın. Partimizin yüksek seçim kuruluna aday listelerini vereceğigün hangi adayımız o listede ise arkasında dimdik duracak ilk kişi benolacağım. Ama benim derdim benim sevdam sizlere hizmet. Bu hizmeti sonuna kadarsürdürme mücadelemi de sonuna kadar sürdüreceğim” diye konuştu. 

Bizim şiarımız demokratik,laik, sosyal hukuk devleti içerisinde demokrasiyi en üst düzeyde yaşamak,barışı ve sevgiyi bütün yurttaşlarımıza en üst düzeyde yaşatmak” diyen BaşkanSındır, “Bu uğurda yürüyen bütün yol arkadaşlarımla yaşamımın sonuna kadarbirlikte yürümeye devam edeceğim. Parti meclisimizin aldığı karara hepimizsaygı duyuyoruz. Ancak izlenen süreç o kadar sağlıklı bir süreç olmadığı içinistediğimiz, bu sürecin sağlıklı bir noktaya gelmesi” dedi. 

CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu’nun “Aday belirlerken partimize bir oy fazla kazandıracak adaykimse biz onu belirleriz” sözünü hatırlatan Başkan Sındır, “Buna karar verecekolan sizsiziniz. Halk ne derse, neyi isterse halkın partisi olan CHP onuyapacaktır. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Diliyorum ki partimiz, partiorganlarımız kararlarını yeniden değerlendirecektir.  Sonuç olarak partiüst organlarımızın kararlarına saygı duyacağız ve yolumuza mücadelemizepartimizin bayrağı çatısı altında devam edeceğiz. Bu toplantıyı yapan sizlereminim ki benim partime en ufak bir zarar gelmesini asla istemezsiniz. Benimpartimin böyle bir toplantıdan rahatsız olmasına neden olacak hiçbir şey yok.Benim partim CHP halkının duygusunu düşüncesini dinleyen, onun yanında olan,onunla birlikte olan, ondan uzaklaşan değil yaklaşan bir partidir” dedi. 

Kişi başına geliri ikikattan fazla arttırdık 

2009 seçimlerinde yüzde50’ye varan bir oy alarak Bornova’nın tarihine altın harflerle bir rekoryazdıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındırşöyle konuştu: “5 yıl boyunca toplumcu belediyecilik anlayışı ile kentimizin enyoksul yerlerine öncelik vererek projelerimizi hayata geçirdik. Bornova’nın heryerini adım adım gezerek projelerimizi hazırladık. Bütçemizden kişi başına düşengeliri 232 liradan 525 liraya çıkardık. Bu sürede neler yaptık neler. 8 tanekapalı pazaryeri yaptık. İzmir’de böyle bir başka ilçe yok. Naldöken KültürMerkezi, Mevlana Kültür Merkezi ve kadın konukevimizi bitirdik. Işıkkent SporTesisleri’ni Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile  birlikteaçtık. Sağlık Köyü kurduk. Yıkıntı halindeki Dramalılar Köşkü’nü müze olarakkent yaşamına kazandırdık. Büyük Çarşı’yı aslına uygun yeniledik. TarihiKentler Birliği’nden ödül alan Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’miz DünyaMimarlık Festival’nde 600 proje arasında ilk 10’ a girdi. Altındağ KültürMerkezimizi tamamladık, üç futbol sahası yaptık. Doğanlar Stadı’nın temeliniattık. Gençlik Merkezimizi açtık. Kızılay Yokuşu’nu kamulaştırma yaparakgenişlettik. 2009’da sadece Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ne yapılan faaliyetleri 6ayrı noktaya yaydık. BELGEM Dershanesi’ni 8 ayrı noktaya dağıtarak büyüttük.Türkiye’de ilk kez 60 yaş üzeri yaşlılarımıza evde bakım hizmeti başlattık.  

Mevlana Toplum ve BilimMerkezi’nde sürekli eğitim kamplarında bilim eğitimi veriyoruz. İnanca herzaman ve her yerde saygı duyarak inanç özgürlügüne saygı duyarak inancınıibadetini yapmak isteyenlerin temiz bakımlı tutalım dedik. Bütünibadethanelerimizin temizliğini bakımını tamamen biz üstlendik. Allah’aibadetini sunan alnını secdeye koyan insanlarımızın hijyenik ortamda ibadetedebilmesini sağlamaktı tek hedefimiz. Bizim temel hedefimiz demokrasiyi insanhaklarını sevgiyi barışı kardeşliği bu kentin her ücra köşesinde yaşamakyaşatmak. 11 bin 500 kadınımız Çanakkale’ye götürdük.” 

Çalışanlara ‘yarın’endişesi yaşatanları kınıyorum 

Görev yaptığı 5 yıl boyuncabelediye çalışanlarından kendisine sadakat göstermesini beklemediğini, sadecedostluk beklediğini söyleyen Başkan Sındır, “Bir kişi bile bana ‘Başkan siyasirakip olarak gördüğü için bir işçisini işten çıkardı’ diyemez. Ancak içim kanağlıyor ki, benim bazı çalışanlarım yarın endişesi taşıyorlar. Yarın endişesiyaşatan her kimse onu şiddetle kınıyorum. Bu belediyede bir dönem, iki dönemolurum veya olmam. Ama emekçiye zulüm eden, emekçiye baskı yapan, emekçininemeğini, duruşunu, kendi amaç ve hedefleri doğrultusunada baskı ile yanınaçekmeye çalışan her kim olsursa karşısında beni bulur. Benim için en büyükyıkım görevde olup olmamam değil, böylesi bir durum olur. Benden sonra bir işçikardeşime ‘Sen şöyleydin, böyleydin ya da sen görürsün önünde iki ay var. Sonrakendini şurada bulursun’ diye tehdit edenleri kınıyorum. Onların bu dünyadayeri yok” dedi. 

Halkın kimi isterse onu görevegetireceğini söyleyen Başkan Sındır, kendisini desteklemek için Büyük Park’agelenlere ‘Sizi seviyorum, sayıyorum’ diye seslenerek, “Bir CHP’li olarakpartimin onuruna, haysiyetine, şerefine, namusuna, hiç kimsenin en ufak birzarar getirmesine izin vermem” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv