Buca'yı gençlerle yöneteceğiz

  • 0
  • 720
Yazı Boyutu:

CHP Buca Belediye Başkan Adayı Levent Piriştina, biraraya geldiğigençlere ilçeyi birlikte yönetme sözü verdi. “Sizlerle aynı düşünen birbelediye başkanınız var” diyen genç başkan adayı, Eskişehir'deki gibi üniversiteöğrencilerinin hazırladığı pek çok projeyi kent yaşamı içinuygulayacaklarını  söyledi.  

Üniversite öğrencileriile Dokuzçeşmeler Mevkii'nde bir kafede buluşan Piriştina, gençleri kentyönetiminde üretken hale getirmek üzere yola çıktıklarını ifade etti.Eskişehir'deki gibi üniversitenin kent yönetiminin kalbinde olması gerektiğinibelirten Piriştina, “Eskişehir'in Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e 'bu kadar projeyinasıl yaptınız' diye sorduğumda bana, 'ben değil, öğrenciler  hazırladı. Ben sadece uyguladım' şeklindeyanıt vermişti. Bizim de birinci projemiz sizleri yönetime getirmek olacak.İkinci projemiz ise kampus içindeki yaşam kalitenizi artırmak üzerinegerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi ile daha önce olduğu gibi ücretsiz ringseferleri düzenlemeyi planlıyoruz. Yine Büyükşehir Belediyesi'nin sahildeuygulamaya koyduğu bisiklet projesini (BİSİM) biz de kampus içine getireceğiz.Kampus alanı içinde belli bölgelerde sponsorlar aracılığıyla ücretsiz internetsağlamak için çalışacağız. Ayrıca belediyemiz bünyesinde bir gençlik masasıoluşturacağız. 

BARINMA DESTEĞİ
Öğrencilerinbarınma sorunu ile ilgili de hamleler yapmak istediklerini, bunun için ödenenbedelleri düşürerek gençlerin üzerindeki bu yükü hafifletmek istediklerini dilegetiren Piriştina, “Belediye olarak misafirhane açmayı, özel yurtlardan düşükücretli oda temini üzerine çalışıyoruz. Sizlerin rahat nefes almasınıistiyoruz. Öte yandan Gezi Pasajı adıyla bir öğlence ve dinlence bölgesiplanlıyoruz. Bornova Küçükpark'ta yapılan bir araştırmada gençlerin yüzde60'ının vakit geçirmek için Buca'dan geldiği belirlenmiş. Buna son vermek vesizlerin  eğitim dışındaki zamanlardailçemizde kalmanız için önemli hamleler yapmayı amaçlıyoruz” dedi. Gençlerinsorularını yanıtlayan genç aday, daha sonra Kosova-Rumeli Kültür, Sanat, TurizmDerneği'ni ziyaret etti, Yenigün ve Akıncılar mahallelerinde kahve toplantılarıyaptı. Piriştina buradaki vatandaşlara yerel seçimin Cumhuriyet tarihinin enönemli seçimi olduğunu söyleyerek sandığa gitme çağrısı yaptı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv