Değişim Heyecanı Sürüyor

  • 0
  • 818
Yazı Boyutu:

Türkiye Değişim Hareketi’ndeki (TDH) İzmir ve Ege Bölge Sorumluluğu görevinden ayrılan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, TDH’de etkin görevlerde bulunmuş, içlerinde eski il ve ilçe yöneticilerinin de yer aldığı 100 kişilik bir grupla bir araya geldi. Fuar Anemon Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, aralarında Eski İl Başkanı Nihat Demirkol’un da bulunduğu katılımcılar, CHP’de Genel Başkanlığa Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelmesi ve ardından yaşanan süreci görüştü.
Aslan’ın geçtiğimiz günlerde Ankara’da Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve Genel Sekreter Yardımcısı Abdürrezzak Erten’le yaptığı görüşmeyle ilgili bilgi verdiği toplantıda, değişimin sürmesinin şart olduğu vurgulanarak örgütlü olarak yola devam etmek gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı.

TDH’den ayrıldıktan sonra siyasi kulislerde ismi sık sık CHP için geçen Hüseyin Aslan, “Bir yıl önce TDH’nin İzmir- Ege Bölgesi örgütlenmesine başladığımız zamanda bir araya geldiğimiz sizlerle, bugün herhangi bir çalışma içerisinde bulunmasak da aynı heyecan ile değişim yolunda ilerlemeye devam ediyoruz. Bizler örgütçülüğe, ortak akla, birlikte hareket etmenin gücüne inanan ve buna alışkın olan insanlarız” dedi. Her koşul içerisinde birlikteliklerine devam edeceklerini vurgulayan Aslan, bunun nasıl olacağına da yine hep birlikte karar vereceklerini ifade etti.

DEĞİŞİM ŞART
“Türkiye’nin değişime ihtiyacı var. Biz de büyümeye devam ederek İzmir ve Türkiye için çalışmayı sürdüreceğiz” diyen Aslan,  “Bunun için yapacağımız çalışmaları bir parti çatısı altında daha güçlü ve daha örgütlü bir biçimde de devam ettirebiliriz. Bunu hep birlikte değerlendireceğiz. Bugüne kadar ağzına değişimi dolayanlara gerçek değişimin nasıl olacağını göstermeliyiz” dedi.  
Türkiye’nin siyasi açıdan büyük bir değişim süreci içerisinde olduğuna işaret eden Aslan, şöyle konuştu: “CHP hızla olması gerektiği gibi çalışmalarını yapmaya başlamış durumda. Tıpkı bizim yaptığımız gibi ve olması gerektiği gibi; köy köy, şehir şehir halkın nabzını tutuyor. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Sav ve Sayın Erten ile görüşmemizde karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Erten, Genel Merkez’deki görüşmemizde bize CHP rozetini takmak istedi, ancak sizlere danışmadan böyle bir şeyi yapmak istemedim. Biz kendimize yakışan bir biçimde bu rozeti takmalıyız. Bizler kendimize, örgütlülüğümüze yakışır bir şekilde, güçlü ve kararlı bir duruşla partili olmalıyız. Elbette ki olmak zorunda da değiliz ancak değişim istiyorsak örgütlülüğümüzü sürdürmeye devam etmeliyiz. Bunu bize yakışır şekilde, binlerle yapmalıyız.”

Aslan, konuşmasında ülke için herkesin üzerine düşen bir görev olduğunu belirterek, önümüzdeki 12 Eylül 2010 tarihinde Anayasa değişiklik paketiyle ilgili gerçekleştirilecek referanduma da değindi. “Bu referandumun kime ne faydası olacak, işçiye memura, esnafa ne kazandıracak. Biz bu konuda bir etkinlikle işe başlayabiliriz” diyen Aslan, “İlk iş olarak da varoş olarak değerlendirilen bir yerde, çok kalabalık bir biçimde, bir sokak söyleşisi ile anayasa referandumu ile ilgili halkımızı bilgilendirebiliriz, üzerimize düşen görevi önce bireysel olarak sonra da örgüt olarak yerine getirmeliyiz” dedi.

ASLAN’A DESTEK
Aslan’ın ardından söz alan eski TDH’liler de Türkiye’nin önünde tıkanmış olan siyasetin açılımı için yeni bir fırsat doğduğuna katıldıklarını ifade ederken, Hüseyin Aslan’la birlikte yola devam edeceklerini dile getirdiler. Katılımcılar, Aslan’ın referandum konusunda halkı bilinçlendirmek için yapılması önerisini getirdiği sokak söyleşisi için de çalışmalara bir an önce başlanmasının da yararlı olacağını belirttiler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv