Denizli’den kadın girişimciye maddi destek ve kredi sözü

  • 0
  • 661
Yazı Boyutu:

AK Parti KonakBelediye Başkan Adayı İlknur Denizli, Gültepe’deki çalışmalarına devam ediyor.Sıkılmadık el, girilmedik ev bırakmayan Denizli, Gültepeli kadınlar içinmüjdeli haberler vererek, kadın girişimciye maddi destek sözü verdi.


Gültepe’de seçim çalışmalarını başlatan İlknur Denizli’nin bugünkü durağı TorosCaddesi oldu. Ulubatlı, Saygı, Mehmet Akif,  Yavuz Selim ve 26 Ağustosmahallelerini gezen İlknur Denizli, yoğun ilgi ve sevgi gösterileri ilekarşılandı. Ev ziyaretleri de gerçekleştirilen İlknur Denizli,  kadınlariçin projelerini açıkladı. Konak’ta yaşayan ve çeşitli sebeplerden dolayıçalışma hayatına katılmakta zorluklar yasayan kadınların önündeki engellerinkaldırılacağını aktaran Denizli, şunları söyledi: “Kadın girişimcilere destekolmalı, onların önünü açmalıyız. Herkes kadınlara akıl veriyor. Kadınlarımızınakıla değil, gerçekçi maddi desteğe ihtiyacı var. Kadınları sosyal hayatakatılmaktan alıkoyan engelleri ortadan kaldırmazsak sadece konuşmuş oluruz. BizKonak’ta özellikle çeperlerdeki mahallelerde yaşayan kadınlarımızın çalışmadünyasına aktif biçimde katılmasını sağlayacağız. Bu iki aşamalı bir süreçtegerçekleşecek. Birinci aşamada kadınları, var olan yeteneklerini ortayaçıkarmaları için yüreklendirmek, eğitim vermek ve bu eğitimi belgelendirmek.İkinci aşama ise bir fikri olan kadınlarımızın bu fikirlerini iş dünyasınataşıması için maddi destek sağlamak, fiziki koşulları sağlamak.


Anaokulları açacağız
Sözlerine kadınların çocuklarının bakımı ile iş hayatınıbirlikte sürdürmek için fedakârlık yapmak zorunda kaldıklarını anlatarak devameden İlknur Denizli, “Aile içi ekonomide çocuk bakımı için iş gücündenyararlanılan kadınların bu sıkıntısını halletmek için Anaokulları açacağız. Anaokullarıhem kadınların gündüz çocuk bakım zorunluluğu sebebiyle katılamadığı işdünyasına katacak hem de çocuklarımızı eğitim hayatına katkıda bulunacak.Araştırmalar gösteriyor ki okul öncesi nitelikli eğitim bireylerin okulbaşarısı üstünde önemli katkısı var” dedi.

kadınlarımıza mikro kredi vereceğiz.
Kadınların yeteneklerini becerilerini görünür hale getirmekiçin önce kendilerine güvenmeleri gerektiğinin altını çizen İlknur Denizli;bunun için ‘Kadın Girişimci Yetiştirme ve Eğitim Merkezleri’ oluşturacaklarını söyledi.Kadınların ilk başlarda bu girişimci yetiştirme merkezlerine karşı çekingendavranacağını belirten Denizli, bu merkezlerin kadınların hayatlarınakatkılarını görünce ilgilerinin giderek artacağını kaydetti. İlknur Denizli “Kentteyaşayanların mutlu olmasının iki yılda bir kaldırımları değiştirmekten başkayolları olduğuna inanıyorum. İnsanlara hem hayata dair hem yaşadıkları kentedair yeni şeyler öğrenmesini sağlamalıyız. Becerilerinin, yeteneklerinin ortayaçıkmasını sağladığınız kadınlara sonrasında maddi kaynak yaratırsanız, onlarkendi yollarını açacaklardır.” dedi.

hizmetsizbelediyecilik dönemi bitecek
Kadınların önlerine bir fırsat penceresi açıldığında veönlerindeki engeller kaldırıldığında çok başarılı olduğuna dikkat çeken İlknur Denizli,sözlerini şöyle bitirdi: “Konak belediyesi olarak kadın girişimcilerinyetişmesini sağlayacağız. Bunun için belediye bünyesine kadınlara yönelikgirişimcilik kursları açacağız. Bu kurslardan yetişen ve gerekli eğitimi alankadınlara başta mikro krediler olmak üzere destek vereceğiz. Sonraki aşamadaise Konak Belediyesi olarak kurumsal olarak yetiştirdiğimiz girişimcikadınlarımızın ürünlerinin pazarda yer almasını sağlayacağız. Belediyemizdendestek alan kadınların ürünlerinin alıcı ve son kullanıcıyla buluşması içinkanallar yaratacağız. Kimi durumlarda Konak belediyesinin tükettiği ürünleribelediyemizin desteklediği girişimci kadınlardan temin edeceğiz. Bizimbelediyecilik anlayışımızın temeli Konak’ta yaşayanların mutluluğudur. Herkesikucaklayacak, kimseyi kenarda bırakmayacak, özellikle kentin coğrafi olarakkenarında yaşadığı için kentte akan hayatı kenardan seyreder haldebırakmayacağız.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv