Gölge etmeyin yeter

  • 0
  • 672
Yazı Boyutu:

Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı Belediye Başkan Adayı AvukatUfuk Yörük, belediyenin yıllar önce Sağlık Bakanlığı'na tahsis ettiği araziyeyapılması planlanan hastane için bir çivinin bile çakılmadığını söyledi.Belediye hastanesinin aksine hızla yükseldiğini ifade eden Yörük, "Buzamana kadar engel olmaktan başka bir iş yapmayanlar ilçede hastane sözüveriyor. 10 yıldır neredeydiniz? Torbalı halkı her şeyi biliyor. Gölge etmeyinyeter" dedi. 

Gelişen sanayisi ve tarımsal üretim potansiyeli ile ön planaçıkan Torbalı'da hastane sorununa dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi BelediyeBaşkan Adayı Ufuk Yörük, göreve gelir gelmez yapacakları işlerin başındahastaneyi hizmete sokmak olduğunu söyledi. Torbalı'da sağlık alanındaki yatırımyetersizliğine dikkat çeken Yörük, Sağlık Bakanlığı'nın bu konuda gereken özenigöstermediğini belirtti. Yörük, "Yıllar önce belediye olarak bakanlığa 75dönüm araziyi devrettik. Ne yazık ki halen daha bir çivi bile çakılmadı.Hastanenin sadece tabelası var. Bakanlığın buradaki soruna el atmasıgerekiyordu. Bu iş için çabalamayan iktidar partisinin yetkilileri şimdibelediyeyi eleştiriyorlar. Buna hakları yok" diye konuştu 

BELEDİYE HASTANESİ GELİYOR
 Yörük, Torbalı'nın sağlık alanında ihtiyacını biraz olsungiderecek belediye hastanesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü de sözlerineekledi. İzmir-Aydın Otoyolu'nun üstünde uygun alanda inşaatı devam edenhastanenin tam teşekküllü olacağını belirten Yörük, "Bakanlık hastaneişini yıllardır bitirmeyince belediye olarak başlattığımız bir proje vardı.Yeni hastanenin kısa zamanda tamamlanması için elimizden geleni yapacağız.Torbalı'nın nüfusu her geçen gün artıyor. Hastane bizim en büyük ihtiyacımız.Belediye hastanesinde sadece Torbalı'nın köylerinden gelenler değil Tire,Bayındır ve Ödemiş'ten gelenler de tedavi olabilecek" dedi. 

ENGEL OLMASINLAR BİZ YAPARIZ
 Yörük, Torbalı Belediyesi'nin ilçenin en önemli sorunlarınıçözecek güçte olduğunun da altını çizdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ninMenderes'e görevi olmamasına rağmen meslek lisesi yaptığını dile getiren Yörük,"Okul gerekiyorsa okul, hastane gerekiyorsa en iyi hastaneyi yaparız.Önemli olan halkımızın ihtiyaçlarına anında yanıt verebilmek. Sağlık Bakanlığı,Büyükşehir'e ait Eşrefpaşa Belediye Hastanesi'nin sağlık taraması yetkisinielinden aldı. Ellerinden gelse hastaneyi kapatacaklar. Bakanlık yetkilileriİzmir'e her geldiklerinde 'hastaneyi bize devredin' diyor. Bunu anlamak mümkündeğil. Torbalı'nın hastane sorunu da kısa zamanda bitiriyoruz.  10 yıldırsöz verenlere sesleniyorum şimdiye kadar neredeydiniz? Problemlerin sorumlularışimdi meydanlarda hastane sözü verip, yerel yönetimleri eleştiriyor.Hemşerilerimiz her şeyi biliyor ve farkında.Bizim tek isteğimiz var.Yapacaklarımıza engel olmasınlar yeter. Gölge etmesinler başka bir şeyistemiyoruz" diye konuştu. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv