İktidarın değil devletin eğitim politikası olur

  • 0
  • 911
Yazı Boyutu:

Özel Hüseyin Aslan AnaokuluKurucusu ve Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, devletin zaman zamandünyadaki gelişmelere ve siyasi konjöktüre göre politika değişikliği yapmasınınolağan olduğunu ancak eğitimin milli ve değişmez bir politika olarakbenimsenmesi gerekitğini vurguladı. Bine yakın okul öncesi eğitimcininkatıldığı seminerde konuşan Aslan, “ Heran değişebilecek siyasal iktidarların eğitim politikası olmaz, olmamalıdır da.Eğitim politikası süreklilik arzetmelidir” dedi.
 
Seminerde ünlü Pediatrist Prof.Dr. Sabiha Paktuna Keskin’in kendine has sunumu da büyük ilgi gördü. 
Edirne, Muğla, Antalya,Kütahya, Erzurum, Erzincan, Trabzon, Ankara ve daha birçok kentten yoğunkatılımın olduğu seminer Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ndedüzenlendi. Geleneksel hale getirilen seminere Aslan’ın yanı sıra MilliEğitimden Sorumlu İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan da katıldı. Erdoğanokul öncesi kurumlar yönetmeliğinin amaçlarını anlatırken Aslan da, eğitimsistemindeki aksaklıklara dikkat çekti, eğitimin yap boz tahtasınadönüştürülmesini eleştirdi.  Okul öncesieğitimin genel eğitim sürecine atılan ilk, önemli, belirleyici adım olduğunu,bireyin yaşamının tüm kesitlerini etkilediğini belirten Aslan, “ Bu nedenle Özel Hüseyin Aslan Anaokuluolarak, eğitim programımızda yeniliklere açık olmaya, bilimsel ve toplumsalgelişmeleri doğru okumaya ve öğretmenlerimizin meslek içi eğitimlerineağırlıklı yer vermekteyiz” dedi.
 
ASLAN:EĞİTİM SİSTEMİ MİLLİ OLMALIDIR…
Benzerleri ücretli olmasınarağmen dördüncü kez düzenlenen bu semineri yine ücretsiz olarakdüzenlediklerine vurgu yapan Aslan, “Çünkü kuvvetle inanıyorum ki eğitime yapılan yatırım geri dönüşümü olan veülkemizin geleceğine yapılan yatırımdır. Eğitim yatırımının kârı, kaliteli,üretken, geniş vizyonlu, Cumhuriyet’in niteliklerini özümsemiş insan varlığıdır. Bu nedenledir ki eğitimpolitikası, seçimden seçime, her hükümet değişikliğinde, hatta her bakandeğişikliğinde sil baştan değiştirilmemelidir. Eğitim sistemi, güvensizliği,belirsizliği ve her an değişiklik beklentisini asla kaldırmaz. Her andeğişebilecek siyasal iktidarların eğitim politikası olmaz, olmamalıdır da”diye konuştu.  
 
“DEVLETOKUL ÖNCESİ EĞİTİMİ DESTEKLEMELİ…”
Devletin özellikle okulöncesi eğitime de gereken desteği vermesi gerektiğini kaydeden Aslan, “ Devlet, okul öncesi eğitim alanında yeniyatırımlar yapmalı, mevcut okullara yeni derslikler ilave etmelidir. Bu aradaözel anaokulları teşvik edilmeli, bu alanda yatırım yapmak isteyenlere uzunvadeli, düşük faizli yatırım ve donanım kredisi vermelidir. Ayrıca velilerinözel anaokullarına ödedikleri ücretlerin bir bölümü vergiden düşürülmelidir. Böylecehem veliler hem de girişimciler özendirilecek, bunun sonucunda, okul öncesindeokullaşma oranı artarak Avrupa Birliği ülkeleri düzeyine yükselecektir”dedi.
 
KESKİN’DENSIRADIŞI VE ETKİLEYİCİ SUNUM…
Seminerde Türkiye’nin ünlüPediatristi Prof. Dr. Sabiha Paktuna Keskin de, ‘Çocuklarla Doğru İletişim’başlığı altında çarpıcı bir sunum gerçekleştirdi. Hiperaktif ve DürtüselÇocuklar konularını ele alan Keskin, kendine has tavır ve diyalogları ile debüyük ilgi uyandırdı. Keskin’in ardından İzmir’in müzik amcası olarak dabilinen Müzik Öğretmeni Ramazan Gökkaya da, ‘Okul Öncesi Müzik EğitimindeOyunla Öğretim ve Şarkılı Oyunlar’ konusunu işledi. Seminer Milli EğitimMüdürlüğü onaylı sertifika töreninin ardından son buldu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv