İlknur Denizli’den Kınık Atağı

  • 0
  • 1.191
Yazı Boyutu:

Soma’daki maden kazasında 51 şehit veren İzmir’in Kınıkilçesinde AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli özel bir çalışmayürütüyor. Maden kazasının olduğu ilk günden beri bölgede olan hem madendekiçalışmaların koordinasyonunda çalışan hem de ailelerle sürekli iletişim halindeolan Denizli, bölgenin maden olsa da olmasa da istihdam yaratabilen bir ticarihayatı olması, üretim kapasitesinin arttırılması için çalışmalara başladı.

“MADENDE ÇALIŞMAKKADER OLMAMALI”
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Denizli, “Çok acı birolay yaşadık. Bu talihsiz olayın maden sektöründe bir daha tekrarlanmaması içingöremediğimiz, eksik kalan ne varsa ortadan kaldıracak yasal düzenlemeler buhafta TBMM’ye gelecek. Ama giden kardeşlerimizi hiçbir şey geri getirmez.Kınık’ta 51 kardeşimizi kaybettik. Şu anda madenlerde çalışan bin 500’e yakınKınıklı var. Kınık’ta zaman içinde madende çalışmak merkezde oturan için deköyde oturan için de hayatlarının değiştirilemez bir gerçeği haline dönüşmüş.Bunun böyle olmadığını, değiştirilebileceğini göstermemiz gerekiyor. Sanayidentarıma, hayvancılığa kadar adımlar atmak üzere çalışmalara başladık” dedi.

KINIK OSB’DE YENİYATIRIMLAR İÇİN START VERİLİYOR
Denizli, şöyle devam etti: “Bilim Sanayi ve Teknoloji BakanYardımcımız Sayın Davut Kavranoğlu, EBSO Meclis Başkanı Yardımcısı Sayın IşınYılmaz, Kınık OSB yetkilileri ve Bakanlık bürokratları ile yaptığımıztoplantıda Kınık OSB’nin tam kapasite çalıştırılması için adımların hızlaatılması yönünde karar aldık. Doğalgaz meselelerini hızla çözümekavuşturacağız. Elektrik problemini bu hafta TEİAŞ ile görüşüp yatırımprogramına alacağız. 729 dönümlük Kınık OSB’nin 500 dönüm daha genişleme alanıvar. Burası ile ilgili adımlar atıp, başka şirketlerinde buraya gelmesinisağlayacağız. Ama önemli olan hızla fabrika inşaatlarını bitirmek ve KınıkOSB’nin tam kapasite çalışmasını sağlayarak istihdam yaratmak”

“KADIN, ÇOCUK VE GENÇLER DE HEDEFİMİZDE”
Kadınlar, çocuklar ve gençlerin de hedeflerinde olduğunusöyleyen İlknur Denizli, “Sadece erkekler değil Kınık’ta kadınımızı vegençlerimizi de meslek sahibi yapmak için çalışma hayatına katmak hedefindeyiz.Hızla Gençlik Merkezimizi, Aile Yaşam Merkezimizi ve kreşlerimizin inşaatlarınabaşlayıp bir an önce tamamlayacağız. Özel sektörden, sivil toplum örgütlerindendestek olmak isteyen çok sayıda başvuru alıyoruz. Bölgenin gelişmesi içinonlarla ortak protokoller yaparak iş gücü piyasasını geliştirip yeni işimkânları da yaratacağız. Belediyemizin katkılarıyla Kınık’ta hayatı tekraryaşanabilir kılmak, acıları hafifletmek, geleceğe Kınıklıların daha güvenlebakmasını sağlamak hedefindeyiz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv