İzmir’de üç kişiden biri AK Parti’ye oy verdi

  • 0
  • 940
Yazı Boyutu:

AK Parti İzmir İl BaşkanYardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Aziz Demir, seçim sonucunu “İzmirliseçmen, kenti ‘kale’ olarak gören anlayışı sandıkta uyardı. CHP’nin oylarınıgerilettiği kentte AK Parti yüzde 36 oranında kemikleşti. İzmir’de her üçkişiden biri AK Parti’ye oy verdi” sözleriyle değerlendirdi.

AK Parti İzmir İl BaşkanYardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Aziz Demir, partisinin seçime moralligirdiğini, sandıklarda çok iyi örgütlendiğini belirterek, şunları söyledi, “AKParti teşkilatları, İzmir’de yerel seçime 11 yıl Ulaştırma Denizcilik veHaberleşme Bakanlığı yapan Binali Yıldırım’ın kaptanlığında moralli girdi.Partimiz, ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra belediye meclis üyesiadaylarının belirlenmesinde de titiz ve detaylı bir çalışma yürüttü. Her ilçedeteşkilatımız, adaylarının arkasında dimdik durdu. Partinin özellikle kadınlarıve gençleri propaganda döneminde büyük bir özveriyle çalıştı. İzmir’in 10 bin296 sandığında 41 bin 184 partili görev alarak oyları, namusları gibi korudu”

YILDIRIM RÜZGÂRI
İl Başkan Yardımcısı Demir, AKParti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın İzmir’deyürüttüğü kampanya ile teşkilatın yanı sıra diğer partileri dehareketlendirdiğini vurgulayarak, “Binali Yıldırım’ın rüzgârıyla özellikleCHP’li belediyeler sandığın yaklaştığını görünce göstermelik işler yapmayabaşladı. CHP’nin genel seçim havasında yürüttüğü kampanyaya karşılık AK Partiseçmene dokundu, siyaset değil proje konuştu. Binali Yıldırım, günde iki ilçedemiting yapıp, kentin iş dünyasından meslek örgütlerine, kanaat önderlerindenhemşehri derneklerine kadar herkesi dinleyip seçmenle birebir görüşürkenpartililerimiz de 1414 projeyi her kapıyı çalarak anlatmaya çalıştı” dedi.

YÜZDE 36 KEMİK OYUMUZ VAR
AK Parti Tanıtım ve Medya BaşkanıAziz Demir, seçim sonuçlarını rakamlarla ortaya koyarak şu değerlendirmedebulundu: “AK Parti İzmir’de 2009 yerel seçimlerinde yüzde 29,2 olan oyunu yüzde36’ya çıkarmıştır. 11 yıllık bakanlık karnesi hep pekiyi olan BinaliYıldırım’a, 1 milyona yakın İzmirli ‘evet’ dedi. Bu sonuç, Yıldırım’ı başkanlıkkoltuğuna taşıyamasa da partinin oyunun yüzde 36 oranında kemikleştiğini gözlerönüne serdi. İzmir’de üç kişiden biri AK Parti’ye oy verdi. AK Parti’nin Geziolayları ardından 17 Aralık ve sonrasında yaşadığı süreç, rakip partilerarasında içgüdüsel birleşmeye neden oldu. Buna rağmen son seçimde 2009seçimlerine kıyasla parti oyları Menemen’de 10, Seferihisar’da 8, Bergama veKınık’ta 6, Aliağa, Buca, Konak ve Karaburun’da 5, Karabağlar’da 4 puan arttı. 2009yerel seçimlerinde sadece Bayındır’ı kazanan AK Parti, son seçimde Selçuk,Ödemiş, Torbalı, Kemalpaşa, Kınık ve Menderes’i de hizmet kervanına kattı. Altıilçede toplam 127 bin 682 seçmen AK belediyecilikten yararlanmak istedi.”

23 MECLİS ÜYESİ 50’YE ÇIKTI
Demir, AK Parti’nin İzmirBüyükşehir Belediye Meclisi’nde 23 olan koltuk sayısını 50’ye yükselttiğinedikkat çekerek, “ Seçmen, AK Parti belediyeciliğinden her yönüyle yararlanmakistedi. Belediye başkanlığında da meclis üyesi pusulasında AK Parti’ye oy verdi.Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 23 olan sayıyı yüzde 100 artırarak 50’yeyükselttik” dedi.

SEÇMEN CHP’Yİ UYARDI
AK Parti İl Başkan YardımcısıAziz Demir, İzmir’de seçim sonucunu başarı olarak gören CHP’yi seçmeninsandıkta uyardığını belirterek, “Oylarını yüzde 56’dan yüzde 49,6’ya, ilçebelediye sayısını 29’dan 22’ye gerileten CHP, sandıkta seçmen tarafındanuyarılmıştır. Seçmen, hizmet alamaması başta olmak üzere aday belirlemesürecindeki ‘tek adam’ zihniyetine, kibire, öfkeye ve ‘kale’ mantığına tepkigöstermiştir” dedi.

SEÇİMİ TEŞKİLAT KAZANDI
AK Parti İl Başkan YardımcısıAziz Demir, partinin İzmir’de bir olan ilçe belediye sayısının altıya, meclisüyesi sayısının 23’ten 50’ye çıkarılmasında en büyük emeğin teşkilat tarafındanharcandığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “İl yönetimi olarak seçim için çok iyi plan yaptık. SKM,milletvekilleri, il yöneticileri, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri, mahalleve köy temsilcileri, eşgüdüm içinde ve sürekli iletişim halinde geri dönüşlerleve gün sonu raporlamalarıyla büyük emek harcadılar. Parti küskünleri gerikazanıldı, ılımlı seçmen ikna edilmeye çalışıldı. Kadınlar ve gençler,adaylarımızla hep sokakta insana dokunarak, onları dinleyerek çalışma yaptı.Teşkilat olarak hatalarımızdan da ders çıkarmasını biliriz. İzmir’de ideolojiyedeğil hizmete oy veren seçmen başta olmak üzere partinin bu sonucu alması içinalın ve akıl teri döken her partiliye sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Teşkilatolarak en kısa zamanda özeleştirimizi yapıp, eksiklerimizi ve yanlışlarımızıtespit edip bunları gidererek, daha çok İzmirlinin tercihi olmak, eğer varsaönyargıları yıkmak için daha çok çalışacağız.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv