İzmir’den iki altın kalem çıktı

  • 0
  • 40.729
Yazı Boyutu:

Türkiye'nin bütün bölgelerindegörev yapan ekonomi muhabirleri, yazarları ve yöneticilerini çatısı altındabulunduran EMD, "6. Altın Kalem Ekonomi Muhabirleri Derneği Ekonomi BasınıBaşarı Ödülleri' ile her alandaki en iyi ekonomi haberlerini ödüllendirdi.Ekonomi gazeteciliğinde, bir gazetecilik örgütü tarafından verilen ilk ödülolan ALTIN KALEM ödülleri, gazete, dergi, televizyon, radyo, internet gibiherhangi bir yayın organında yayımlanan ekonomi alanındaki haber ve programlarıkapsadı. Ödüller, Gazete (Haber/ Söyleşi), Dergi (Haber / Söyleşi), Ajans(Haber), Televizyon (Haber / Röportaj), Radyo (Ekonomi Haberi ya da HaberProgramı), İnternet Gazeteciliği (Ekonomi haberi /köşe yazısı), Yerel Medya(Gazete/ Ajans/Dergi), Yerel Medya (TV/ Radyo), Özden Alpdağ Özel Ödülü olarakverildi. 

Şeffaflık düşünülmeli 
Ankara Rixos Otel’de yapılantörene Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ileekonomi dünyasından çok sayıda isim ve ödül alanlar katıldı.
Törenin açılışında bir konuşmayapan EMD Başkanı Turgay Türker, üye sayısı 600’e yaklaşan Ekonomi MuhabirleriDerneği’nin bugün Türkiye’nin hemen hemen her yerinde görev yapan insanlarıiçinde barındıran bir meslek örgütü konumuna geldiğini, önümüzdeki dönem yenitemsilcilik ve şubelerle Anadolu’yu kucaklama hedefi içerisinde olduklarınıkaydetti. 

Bugün kamu kurumlarının genelindeekonomi muhabirleri ve diğer gazetecilere bir ambargo içerisinde kapılarınkapatıldığını savunan Türker, “Oysa muhabirler çalıştıkları kurumların kamudanaldıkları güçle denetleme içerisinde yaptıkları haberleri yansıtmaklagörevlidirler. Kamu ve diğer kurumların basına böyle sürekli kapılarınıkapatmasını, şeffaflık noktasında da düşünülmesi gereken bir nokta olarakgörüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yarışma gelenekselleşti
 Başbakan Yardımcısı Babacan isetörende yaptığı konuşmada, Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin 30 yıllık birgeçmişe sahip olduğunu ve 6 yıldır da Altın Kalem ödül törenlerinin artıkgeleneksel bir tören haline geldiğine dikkat çekti. Hangi konu olursa olsunbaşarıyı fark etmenin, seçmenin ve ödüllendirmenin gerçekten çok önemli birteşvik mekanizması olduğunun altını çizen Babacan, “Eğer başarının farkındadeğilsek o zaman o yarışma heyecanını da görmüyoruz demektir. Rekabetle başarıgerçekleşir. Ekonomi muhabirleri de her bir kuruluşun çalışanının kendihaberinin peşinde ve daha hızlı ve daha doğru haber yapma rekabeti içerisindeolduklarını da görmemiz gerekiyor. Bu ödül törenleri gerçekten son derecefaydalı oluyor. Ben bu son 6 yıldır yapılan ödül törenlerinin herhalde hemenhemen yarısına gelmişimdir diye düşünüyorum” diye konuştu. 



Ödüller sahiplerine verildi
 Konuşmaların ardından, EMD'ninbaşarı ödülleri sahiplerine verildi.

Sabah Gazetesi’nden Mehmet Nayır,“Boyacı Ali AB’yi Yendi” başlıklı haberiyle gazete (haber/söyleşi) dalında ödülaldı. Ödünü Başbakan Yardımcısı Ali Babacan verdi.

Gözlem Gazetesi’nden Ahmet BuğraTokmakoğlu, Türkiye Afrika’dan Yer Kapma Derdinde” haberiyle yerel medyadalında ödüle layık görüldü. Ödülünü MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural verdi.Mazereti nedeniyle ödül törenine katılamayan Hürriyet Ege'den Mete TamerOmur'un ödülünü ise EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hicran Özdamaraldı.

Başarı ödülleri
“Altıncı Altın Kalem EkonomiMuhabirleri Derneği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri” şöyle:
 
1-Gazete (Haber/ Söyleşi)
-Boyacı Ali AB’yi YendiMehmet Nayır/Sabah

2-Yerel Medya (Gazete/Ajans/Dergi)
-Türkiye Afrika’dan Yer KapmaDerdinde
Ahmet Buğra Tokmakoğlu/GözlemGazetesi
-Türkiye Artık Oynamıyor
Mete Tamer Omur/Ege’den Hürriyet

3-Dergi (Haber / Söyleşi)
-Ejderin Rüyası-Sonİmparatorlukİçin
Mesut Çevikalp/Aksiyon-Kent İçinde Boşa Çıkan SonArazilerLevent Gökmen Demirciler/Ekonomist

4-Ajans (Haber)
-‘’Alo’’ya 30 ‘’BoğazKöprüsü’’Parası GittiEmin Tamer Toğanaş/AA

5-Televizyon (Haber / Röportaj)-Sınırda Mazot KaçakçılığıHasan Uylaş/NTV

6-Radyo (Ekonomi Haberi ya daHaber Programı)
-Ekonomi Günlüğü ProgramıAhmet Ergen/NTV
-Ekonomik AnalizSüleyman Erdal/TRT Türkiye’ninSesi Radyosu

7- Köşe Yazısı
-Net Hata Noksana İhracatınKayıtlara Tam Girmemesi mi Yol Açıyor- Alaattin Aktaş/Dünya Gazetesi8--İnternet Gazeteciliği
-Rüşvetin Belgesi Var, Davası YokAysel Alp Süzer/Hürriyet

9-Özden Alpdağ Özel Ödülü
-Tahsin Tokay/Tokay Haber AjansıJüri, ödüle aday çalışmalarıdeğerlendirirken, yayınlanan haberin, röportajın söyleşinin veya programınkamuoyunda tartışılması veya var olan bir süreçte değişikliğe yol açmasıkriterini dikkate aldı. “Altıncı Altın Kalem Ekonomi Muhabirleri DerneğiEkonomi Basını Başarı Ödülleri” jürisi, Şükrü Kızılot, Serpil Yılmaz, VeliÖzdemir, Mehmet Ali Balo, Nurten DeliktaşÖnel, Özlem Doğaner, EMD adına GülizDemircan Yücel’den oluştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv