İzmir’in damarlarını açacak cerrah karşınızda

  • 0
  • 688
Yazı Boyutu:

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı BinaliYıldırım, seçime saatler kala son mesajlarını İzmir’in Tire, Bayındır, Torbalıve Karabağlar ilçesinde verdi. Yaklaşık 25 bin kişiye seslenen Yıldırım, Türkiye’ninihtiyacı olan büyük yatırımları gerçekleştiren bir isim olduğunu hatırlattı,İzmir’in damarlarını açarak 7 – 24 yaşanılır bir kent haline getireceklerininsözünü verdi. Şimdiye kadar ne söz verdiyse yaptığını  ifade eden Yıldırım, “Neyin sözünü verdiysemarkasında oldum. Yapamayacağım sözü vererek umut ve hayal tüccarlığı yapmadım. Şimdisıra İzmir’de. İzmir’in hizmetsizlikten ağlayan yüzünü güldüreceğim. İzmir’indamarlarını açacak cerrah olarak karşınızdayım” dedi. Yıldırım, belediyeçalışanlarının hepsinin yerinde kalacağını iş konusunda bir sıkıntıolmayacağını söyledi, “Bakan olduğum zaman eski personelle çalışmayı sürdürdüm.Kimsenin işinden etmedim. Şimdide çalışanlarla yolumuza devam edeceğiz. Aksinebu kadar projede çalışacak insana ihtiyacımız olacak” diye konuştu.

“İzmir’izenginleştirmek boynumuzun borcu”
Her gittiği yerde sevgi selinin arasında kalan ve izdihamnedeniyle bir programdan diğerine gitmekte güçlük çeken Yıldırım, ilk olarakTire, Bayındır ve Torbalı’da vatandaşlara seslenen Yıldırım için havai fişeklive meşaleli karşılamalar yapıldı.

“Karabağlar artık karabağlamayacak!”
İzmir’in artık yöneticilerle yaşadığı tara talihine yanmakistemediğini söyleyen Yıldırım, “İzmirliler artık hayat damarlarının açılmasıgerektiğini haykırıyor. İzmir ilçeleriyle birlikte iş istiyor, zenginleşmek veparlamak istiyor. Onun için diyorum ki Hayat İzmir 1414 projemizle buradayız.Ben ve ekibim hazır. Ne söz vermişsek sonuna kadar arkasındayım. İZBAN’ı Torbalı’yagetiriyoruz, bununla da kalmayıp, Selçuk ve Bergama’ya kadar uzatıyoruz” diyekonuştu. Karabağlar Eskiizmir pazaryerinde AK Parti Karabağlar Belediye BaşkanAdayı Necip Kalkan ile birlikte vatandaşların karşısına çıkan Yıldırım, buradada havai fişekli gösteriyle karşılandı. Karabağlar’ın, İzmir’e ve Ege’ye yakışacağınadikkat çeken Yıldırım, Karabağlar Türkiye’ye yakışır, modern bir şehir olmakistiyor. Karabağlar Hayat bulmak istiyor. Karabağların gençleri istihdamistiyor. Çalışmak için el kapılarında dolaşmak istemiyor. Sinemaya gitmek için,tiyatroya gitmek için, arkadaşlarıyla bir mekânda buluşup sohbet etmek içintaban eskitmek istemiyor. Onun için Hayat İzmir 1414 projemizde 99 projeKarabağlar için hazırlandı.”

“Karabağlar,Eskiizmir’e metro getireceğiz”
Karabağlar’ın artık kendisini gelişmekten alıkoyan,kalkınmaktan alıkoyan ayak bağlarından kurtaracaklarını kaydeden Yıldırım, Karabağlar’ametroyu getireceğiz. Eskiizmir’e metro gelecek. Karabağlar – Buca arasınatramway yapıyoruz. Kimseyi evinden yurdundan etmeden yerinde dönüşümügerçekleştireceğiz. Kimse evinden yurdundan olmayacak. Kimsenin rızası olmadanevine işlem yapılmayacak. Bizi kimseyle karıştırmasınlar” şeklinde konuştu.  

“Belediye çalışanlarıyerinde kalacak”
Belediye çalışanları yerinde kalacağını ve işindenedilmeyeceğini sözlerine ekleyen Yıldırım, şöyle konuştu; “Kimse işindenedilmeyecek. Yapacağımız hizmet ve yatırımlarla belediyenin iş imkanı artacak. NecipKalkan Karabağlar’ı sokak sokak biliyor. 13 nokta öncelikli olmak üzeretrafiğin sıkıştığı ihtiyaç olan yerlere dalçıksa dalçık, üst geçitse üst geçit,yol genişletilecekse yol genişletme ne gerekiyorsa onu yapacağız. Karabağlar’ınboğazını sıkan trafik keşmekeşinden kurtaracağız. Otopark sorunu da kalmayacak.Kültür merkezleriyle, sosyal yaşam alanlarıyla, engelli, yaşlı ve çocuklarımızayönelik sosyal yaşam birimleriyle Karabağlar’ı modern bir Avrupa şehri yapmayakararlıyız. İzmir haritasını düşünün. 30 ilçesi var. 1414 projeyi hazırladık.Sadece Karabağlar için 99 projemiz var. Mobilyacı esnafımızın sorunlarınısıkıntılarını biliyorum. Beklenti ve talebini biliyorum. Tüm hepsini yapmakboynumuzun borcu. Necip Kalkan’ın borcu.

“Gönüller yapmayageldim”
İzmir’de hem hizmet hemde gönülleri yapmak için adayolduklarını bildiren Yıldırım, “Büyük Şairimiz Yunus Emre, ‘Ben gelmedim kavgaiçin, Benim işim sevda için, Dostun evi gönüllerdir, Gönüller yapmaya geldim’Ama gönül yapmak sözle olmaz. Lafla olmaz. Hizmetle olur, yatırımla olur, yeniiş alanları oluşturmakla olur.

“Gümbür gümbür geliyoruz”
Dünya Tiyatro Günü'nde İzmir'de tiyatro olmadığınıvurgulayan Binali Yıldırım “Dünya Tiyatro Günü'nde öyle bir İzmir var kitiyatro yok. Bunlar seçimi kaybedeceklerini anladılar. Şimdi ne diyorlarbiliyor musunuz? AK Partililer seçimde hile yapacaklar. Bizde bir söz vardır.Derviş'in fikri ne ise zikri de odur. Bu hileleri hurdaları siz bilirsiniz.Oyları gizli atıp gizli tasnif yapma sizin geleneğinizde var. AK Parti yüzde30'da kalırken hile hurda yoktu. Seçime 2 gün kala yan çizmeye başladılar.Gümbür gümbür geldiğimizi gördüler" diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv