İzmirliler hizmetle buluşmayı seçecek

  • 0
  • 798
Yazı Boyutu:

AK Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye eskiBaşkan adayı Binali Yıldırım, İzmirlilerin AK Parti belediyeciliğiyle buluşmasınınbiraz gecikmeli olacağını söyledi. İzmir'de 6 belediye ile başladıklarını söyleyenYıldırım, “5 yıl sonra, İzmirli ‘artık hizmetle ve AK Parti belediyeciliğiylebuluşalım’ diyecek. 6 belediyemiz de nasıl hizmet edilecekmiş görecekler. ‘İzmir'inihtiyacı olan hizmet budur’ diyecekler. İzmir bunu hak ediyor. İzmirliler hizmetle buluşmayı seçecek’ dedi.

“Oy oranımız küçümsenemez”
İzmir'de seçimi alan başkanların kötü durumdaki belediyelerlekarşılaştıklarını sözlerine ekleyen Yıldırım, “Başkanların nasıl bir belediyealdıklarını görünce, 'Size acıyorum, keşke seçilmeseydiniz' dedim. Ama bizmazeret üretmeyiz, iş yaparız" dedi. İzmir'de küçümsenmeyecek derecede oyaldıklarına dikkat çeken Yıldırım, "İzmir'de çok yol aldık ve seçimde zorubaşardık. Moral bozmaya gerek yok. Biz ve İzmirliler gerekeni yaptı. Kafakarışıklığı, iftira ve tacize rağmen küçümsenmeyecek oy aldık” diye konuştu.

Davullu zurnalı karşılama
AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın yerel seçimlerin ardındandüzenlediği ilk danışma meclisi toplantısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıTaner Yıldız, AK Parti Büyükşehir Belediye eski Başkan adayı ve İzmirMilletvekili Binali Yıldırım'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Balçova TermalOtel Kardelen Salonda gerçekleştirilen toplantıya girişleri sırasındapartililerin “İzmir sizinle gurur duyuyor” sloganları eşliğinde salona gelenYıldırım ve Yıldız, vatandaşlarla yakından ilgilendi.

Gelecek hedefleri konuştuk
Toplantıda konuşan Binali Yıldırım, Torbalı'da önceki gün(dün) 235 meclis üyemiz ve belediye başkanımız birbiriyle buluştuklarını veyapılacak çalışmalar için fikir alışverişinde bulunduklarını kaydeden Yıldırım,“Burada öz eleştiri de yaptık ve geleceğe yönelik hedefleri konuştuk.Geçtiğimiz seçimlerin yerel olduğunu kimse fark edemedi. Yattık, kalktık ve 17Aralık'ı konuştuk. Alçakça saldırılara karşı mücadele etmek zorunda kaldık.Saldırgan belli olsa çıkarsınız ve mücadele edersiniz. Ama yaşadığımız süreçtebu ülkeye ihanet edenleri kullandılar. Millet iradesine ihanet edenlerikullandılar. Ama millet iradesi yere düşmedi. Çünkü bu ülkede tek ülke, millet,bayrak ve Türkiye diyen bir başbakan vardı. Hedef, bölgede istikrarın veadaletin temsilcisi olan Recep Tayyip Erdoğan'ın sesini kısmaktı. Bunu da neyazık ki içerideki taşeronlarla yapmak istediler. Ama millet oynanan oyunugördü ve bu ülkede kararı verecek olanın millet iradesi olduğunu gösterdi. Bukararı figüranlar veremez. Hiçbir zaman yolsuzluğun arkasında olmadıklarınısöyleyen Yıldırım, “Bizim başkalarının bayrağının gölgesine ihtiyacımız yok. Neyapacaksak Türkiye'de, milletimizle yapacağız. Hiçbir zaman yolsuzluğunarkasında olmadık. Milletin desteğiyle bu vakayı atlattık. Mutlaka bundan sonrada devamı olacaktır. Her şey sakin giderse canımız sıkılır. 3'ü 5'i bir aradagelsin” dedi.

“İzmir’de neden sevinemediler”
CHP'nin İzmir'de başarısız olduğunu ifade eden Yıldırım, “Seçimlerbitti ama kavgası hala bitmedi. Bizim hedefimiz İzmir'in tamamını AK Partiyerel yöneticileriyle buluşturmaktı. Bu hedef için canla başla çalıştık.CHP'nin yerelde iktidar olduğu tüm ilçelerde, oy kaybettiği başka bir il yok.Oyumuzu önceki seçime göre yüzde 58 oranında artıran başka bir yer yok.Rakipler için bir başarı varsa neden kutlama yapmadılar, niye sevinmediler?Niye Genel Merkezde birbirlerine girdiler? Genel Başkanları en sonunda,'Uzatmayın, 8 ilçe gitti ve başarısızız' dedi ve son noktayı koydu. Bizyapılması gerekeni yaptık. Ama İzmir seçimleri ulusal siyasetten olumsuzetkilendi. İzmirlilerin AK Parti belediyeciliğiyle buluşması biraz gecikmişolacak. İzmir'de 6 belediye ile başladık. 5 yıl sonra, İzmirli artık hizmetleve AK Parti belediyeciliğiyle buluşalım diyecek. 6 belediyemizin hizmetinigörecekler ve İzmir'in ihtiyacı olan hizmet budur diyecekler.  İzmir bunu hak ediyor’ dedi.

Tacizlere rağmen önemli oy aldık
İzmir'de 1 milyona yakın oy aldıklarına dikkat çekenYıldırım, “Bu oyu yok sayamayız. 200 bin kişiye daha ihtiyacımız var. Bupartinin üye sayısı ise 400 binin üzerinde. Bunun yarısına ihtiyacımız var.Çoğu gitti, azı kaldı. Bu da olur. İzmir'de çok yol aldık ve zoru başardık.Moral bozmaya gerek yok. Biz ve İzmirliler gerekeni yaptı. Kafa karışıklığı,iftira ve tacize rağmen küçümsenmeyecek oy aldık. Bu bizim için önemli birnoktadır. Bundan sonrası için referanstır. Az bir gayretle bu iş tamamdır” diyekonuştu.

CHP ya çalışacak ya bırakacak
Torbalı'da seçimi alan belediye başkanlarıyla nasıl birbelediye aldıklarını görüştüklerini söyleyen Yıldırım, “Başkanların nasıl birbelediye aldıklarını görünce, 'Size acıyorum, keşke seçilmeseydiniz' dedim. Amabiz mazeret değil, hizmet üretiriz. İlhan Kaya, Cemil Şeboy, Necip Kalkan hiçüzülmesin. İzmir'de CHP'li belediyeler için artık hayat zor hale geldi. Yaçalışacaklar ya da bırakıp gidecekler. Başka şansları yok. İzmirlilerinbeklediği hizmetin takipçisi olacağız. İzmir üçüncü dünya ülkesi görüntüsündenkurtulacak. Bunu deyince bize kızıyorlar. Ne kızıyorsun, çalış ve hizmet edinde sorun çözülsün. İzmir'de önemli bir oranda oy aldık. Şimdi onlar hiç alışıkolmadıkları, hiç sevmedikleri ve yapamadıkları bir durumla karşı karşıyalar.Çünkü İzmirli seçimde 'artık çalışın' dedi. Boş lafla karın doymuyor.Çalışmazlarsa da elbet, çalışan birileri bulunur. Biz işte buradayız. CHPİzmir'e lazım değil ama İzmir Türkiye'ye lazım” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv