Kaç polisi tayin ettiniz, kaçı geri döndü?

  • 0
  • 720
Yazı Boyutu:


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya, 17 Aralık sonrasında emniyet teşkilatında yapılan atamaları ve ne kadar personelin yargı kararıyla geri döndüğünü sordu.
 


CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Bakan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, 17 Aralık Operasyonunda gözaltıların başlamasından kısa süre sonra kamuda “paralel devlet” yapılanmasına önlem gerekçesiyle birçok personelin görevden alındığını ve pek çok kamu çalışanın da görev yerinin değiştirildiğini hatırlattı.
 


5 aylık süreçte de kamudaki görevden almaların devam ettiğine dikkat çeken Moroğlu, “Özellikle Emniyet Genel Müdürlüğü ve il emniyet müdürlüklerindeki görevden alma ve atama kararları, kamuoyunca dikkatle izlenmektedir” dedi.
 


Moroğlu, Bakan Ala’ya şu soruları sordu:


 
·          “17 Aralık operasyonundan bu yana kaç ilin emniyet müdürü değiştirilmiş, görevden alınan il emniyet müdürleri hangi birimlere atanmıştır?

 
·          Yaklaşık 17 bin polisin görev yaptığı Ankara'da 5 ay içinde 10 bine yakın polisin görev yerinin değiştirildiği bilgisi doğru mudur?

 
·          Operasyon sonrası, İstanbul ve İzmir Emniyet Müdürlüklerinde kaç müdür, amir ve polisin görev yeri değiştirilmiş, son 5 ay içinde kaç emniyet mensubu bu iller dışındaki şehirlere tayin edilmiştir?

 
·          (İstanbul Emniyeti’nde polis açığımız var) açıklamalarına rağmen, 4 bin 500 emniyet görevlisinin şark hizmetine gönderilmesinin gerekçesi nedir?

 
·          İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ile ilçe emniyet müdürlüklerinde görevden el çektirilen ya da başka kentlere ataması yapılan personelin kaçı yargı kararıyla geri dönmüştür?” 
  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv